:: دوره 25، شماره 2 - ( دو ماه نامه 1400 ) ::
ابوالحسن سیدزاده ، محمدرضا توحیدی ، مازیار وکیلی ، زهرا کولانی ، سارا هوکری
دانشگاه علوم پزشکی کرمانشاه ، tohidimohamadreza63@gmail.com
سابقه و هدف: رسوبات سیستم کلیوی در دوره نوزادی ناشایع است و میزان شیوع دقیق آن کاملاً مشخص نمی‌باشد. پژوهش حاضر با توجه به نبود مطالعه مشابه در ایران و با هدف تعیین میزان شیوع رسوبات کلیوی و عوامل مؤثر در ایجاد آن در نوزادان ایرانی و به‌منظور مقایسه با مطالعات مشابه در سایر جوامع انجام شد.
مواد و روش‌ها: در این مطالعه توصیفی مقطعی، 200 نفر از نوزادانی که در سال 2017 در بخش مراقبت‌های ویژه بیمارستان امام رضا، کرمانشاه، ایران بستری بودند، به‌روش نمونه‌گیری دردسترس وارد مطالعه شدند. میانگین سنی نوزادن 06/4 روز بود که از این تعداد، 117 نفر پسر (5/58 درصد) و83 نفر دختر (5/41 درصد) بودند.
نتایج: نتایج نشان داد که در مجموع، میزان شیوع رسوبات کلیوی در نوزادان 5/2 درصد می‌باشد که از این میان 2 درصد به‌صورت نفرولیتیاز و 5/0 درصد به‌صورت نفروکلسینوز بوده است. نتایج نشان داد بین نوع رسوبات کلیوی با سن نوزادان در زمان بستری، استفاده از اکسیژن و استفاده از دستگاه تنفسی، رابطه آماری معناداری وجود دارد (0001/0>P).
نتیجه‌گیری: بر اساس نتایج این پژوهش میزان شیوع رسوبات کلیوی (نفرولیتیاز و نفروکلسینوز) در نوزادان بستری در بخش مراقبت‌های ویژه، پایین‌تر از گزارش‌های مشابه در سایر جوامع بود.
واژه‌های کلیدی: شیوع، رسوبات کلیوی، نوزادان، ننفرولیتیاز، نفروکلسینوز
دریافت: 1399/11/7 | ویرایش نهایی: 1400/6/22 | پذیرش: 1399/12/23 | انتشار: 1400/4/12

Seyedzadeh A, Tohidi M R, Vakili M, Koulani Z, Hookari S. the prevalence and risk factors affecting the incidence of renal deposits in neonates admitted to the intensive care unit. Feyz 2021; 25 (2) :901-907

سیدزاده ابوالحسن، توحیدی محمدرضا، وکیلی مازیار، کولانی زهرا، هوکری سارا. بررسی میزان شیوع رسوبات کلیوی و عوامل موثر در ایجاد آن در نوزادان بستری در بخش مراقبت های ویژه. مجله علوم پزشکی فيض. 1400; 25 (2) :901-907