:: دوره 25، شماره 4 - ( دو ماهنامه 1400 ) ::
ناهید پرورش ، مرتضی مازوچی ، سید احمد الهی ، میترا رحیم زاده ، اکرم سادت رضوی زاده
دانشگاه علوم پزشکی البرز ، Mortezamazoochi@gmail.com
سابقه و هدف: ترمیم فتق اینگوینال رایج‌ترین جراحی است که جراحان اطفال انجام می‌دهند. به‌علت عدم انجام مطالعات کافی درزمینه مقایسه روش‌های هرنیوتومی، هدف پژوهش حاضر، مقایسه دو روش با و بدون بازکردن فاشیای عضله مایل خارجی از نظر عوارض و زمان بود.
مواد و روش‌ها: این مطالعه یک کارآزمایی بالینی تصادفی یک‌سوکور است که روی 111 پسر دارای هرنی‌اینگوینال که در بازه زمانی مهر تا آذر 1399 به بیمارستان امام‌علی البرز مراجعه کرده بودند، با روش نمونه‌گیری دردسترس از بین واجدین شرایط انجام شد. 102 بیمار هرنی یک‌طرفه (89/91%) و 9 بیمار هرنی دوطرفه (11/8%) داشتند که در این بیماران، هر طرف با روش متفاوتی جراحی شد. مجموعاً 120 جراحی وارد مطالعه گردید. در گروه اوّل 60 بیمار با بازکردن فاشیا و در گروه دوم 60 بیمار بدون بازکردن، هرنیوتومی شدند. اطلاعات ثبت‌شده به‌وسیله آزمون کای‌دو و من‌ویتنی و سطح معنی‌داری کمتر از 05/0 در نرم‌افزار SPSS-21 تحلیل گردید.
نتایج: میزان بروز عوارض براساس روش با و بدون بازکردن، به‌ترتیب آسیب عصب ایلئواینگوینال 1 مورد (7/1%) در مقابل صفر مورد (0%)، ادم اسکروتوم 3 مورد (5%) در مقابل 1 مورد (7/1%)، تب، صفر مورد (0%) در مقابل یک مورد (7/1%) مشاهده گردید که اختلاف معنادار نبود. میانگین زمان در روش بازکردن طولانی‌تر و اختلاف معنادار بود.
نتیجه‌گیری: روش جراحی بدون بازکردن دارای زمان عمل کوتاه‌تری (2.35 دقیقه) است. از نظر عوارض اختلاف معناداری مشاهده نگردید، بنابراین روش بدون بازکردن می‌تواند انتخاب مناسب‌تری باشد.
واژه‌های کلیدی: هرنی‌اینگوینال، کودکان، فاشیا
دریافت: 1399/10/24 | ویرایش نهایی: 1400/7/26 | پذیرش: 1400/4/23 | انتشار: 1400/7/10

Parvaresh N, Mazoochi M, Elahi S, Rahimzadeh M, Razavizadeh A. Comparison between inguinal herniotomies with and without incising external oblique muscle fascia in male children diagnosed with inguinal hernia in Alborz Imam Ali hospital during September to December 2020. Feyz 2021; 25 (4) :1083-1089

پرورش ناهید، مازوچی مرتضی، الهی سید احمد، رحیم زاده میترا، رضوی زاده اکرم سادت. مقایسه دو روش هرنیوتومی با و بدون بازکردن فاشیای عضله مایل خارجی در کودکان پسر مبتلا به هرنی‌اینگوینال مراجعه‌کننده به بیمارستان امام‌علی البرز در بازه زمانی مهر تا آذر 1399. مجله علوم پزشکی فيض. 1400; 25 (4) :1083-1089