[صفحه اصلی ]   [Archive] [ English ]  
:: صفحه اصلي :: درباره مجله :: شماره جاری :: تمام شماره‌ها :: جستجو :: ثبت نام :: ارسال مقاله :: تماس با ما ::
بخش‌های اصلی
صفحه اصلی::
اطلاعات نشریه::
بانک‌ها و نمایه‌ها::
آرشیو مجله و مقالات::
برای نویسندگان::
اخلاق در پژوهش::
برای داوران::
تسهیلات پایگاه::
تماس با ما::
::
Basic and Clinical Biochemistry and Nutrition
..
DOAJ
..
CINAHL
..
EBSCO
..
IMEMR
..
ISC
..
جستجو در پایگاه

جستجوی پیشرفته
..
دریافت اطلاعات پایگاه
نشانی پست الکترونیک خود را برای دریافت اطلاعات و اخبار پایگاه، در کادر زیر وارد کنید.
..
enamad
..
:: دوره 4، شماره 3 - ( فصلنامه 1379 ) ::
جلد 4 شماره 3 صفحات 48-41 برگشت به فهرست نسخه ها
تاثیر آماده سازی زایمانی بر شدت درد و طول مدت زایمان
صدیقه علی اکبری ، رضا جمالیان ، شهناز کهن ، ناصر ولایی
چکیده:   (9216 مشاهده)

سابقه و هدف: درد زایمان در ردیف شدیدترین دردهای دنیا به شمار می رود و علیرغم پیشرفت های نوین در طب، اداره مناسب آن هنوز یکی از معضلات مهم مربوط به زنان می باشد. آماده سازی زایمانی یکی از روش هایی است که ضمن سادگی در مورد تاثیر آن تناقض هایی وجود دارد. از این رو، به منظور بررسی تاثیر آماده سازی زایمانی در کاهش درد و طول مدت زایمان، این تحقیق روی مراجعه کنندگان به بیمارستان امام خمینی شهر سمیرم در سال های 79-1378 انجام گرفت.

مواد و روش ها: پژوهش از نوع کارآزمایی بالینی است که بر روی 100 زن نخست زا انجام شد. نمونه ها به صورت مستمر انتخاب و در دو گروه 50 نفری به طور تصادفی تقسیم شدند و از نظر سن، نسبت وزن به قد، تحصیلات، مقاومت پرینه، وضعیت آمادگی دهانه رحم در شروع زایمان، سابقه دیسمنوره همسان سازی به عمل آمد. گروه تجربی از 2±32 هفته حاملگی در کلاس های آماده سازی زایمانی که به صورت هفتگی و در جلسات دو ساعتی به مدت 6-4 هفته برگزار شد، شرکت کردند. در این کلاس ها آموزش هایی جهت ارتقای سطح آگاهی زنان در مورد روند حاملگی و زایمان، روش های مقابله با درد، آرام سازی T پیشرونده عضلانی و تنفسی داده شد. این زنان در حین زایمان جهت بکارگیری آموخته ها همراهی شدند. گروه شاهد مراقبت های رایج را دریافت نمودند. شدت درد با خط اندازه گیری درد MacGiLL مشخص گردید و با استفاده از آزمون X² و t-test مورد قضاوت قرار گرفت.

یافته ها: در 100 نمونه مورد بررسی، افراد دو گروه با هم مشابه بوده و یا اختلاف آن ها به لحاظ آماری معنی دار نبود. در مرحله اول زایمان، بیشترین فراوانی مربوط به درد متوسط و شدید بود، در گروه شاهد به ترتیب 18 و 70 درصد و در گروه تجربی 48 و 46 درصد بود (P<0.0001). در مرحله دوم زایمان، موردی از درد کم و متوسط وجود نداشت. درد شدید و بسیار شدید در گروه شاهد به ترتیب 4 و 96 درصد و در گروه تجربی 12 و 88 درصد می باشد. اختلاف معنی دار بین دو گروه به دست نیامد. طول مدت مرحله اول و دوم و کلی زایمان به ترتیب در گروه شاهد 54.5±336.5 و 12.3±50.6 و 56.5±405 و در گروه تجربی 72.5±243.2 و 12.2±30.7 و 77.7±284 دقیقه بود که به این ترتیب طول مرحله اول زایمان را 27.7%، مرحله دوم را 39.3% و کل را 30% کاهش داد (P<0.00001).

نتیجه گیری: آماده سازی زایمانی موجب کاهش درد مرحله اول زایمان و نیز کم شدن طول مرحله اول، دوم و طول کلی زایمان می گردد، با توجه به سادگی، ارزانی و غیر تهاجمی بودن روش آماده سازی پیشنهاد می شود که آماده سازی زایمان به صورت رایج در برنامه مراقبت های دوران بارداری در مراکز بهداشتی-درمانی گنجانده شود و در تحقیقات آینده روش های مختلف آن به منظور دستیابی به بهترین شیوه با یکدیگر مقایسه گردند.

واژه‌های کلیدی: آماده سازی زایمانی، شدت درد، مرحله اول و دوم زایمان، طول مدت زایمان
متن کامل [PDF 1428 kb]   (2062 دریافت)    
نوع مطالعه: پژوهشي | موضوع مقاله: عمومى
دریافت: 1387/8/25 | انتشار: 1379/7/24
ارسال نظر درباره این مقاله
نام کاربری یا پست الکترونیک شما:

CAPTCHA


XML   English Abstract   Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Ali Akbarei S, Jamalian R, Koahn S, Valaie N. Effect of childbirth preparation on reduction of pain and duration of delivery . Feyz 2000; 4 (3) :41-48
URL: http://feyz.kaums.ac.ir/article-1-430-fa.html

علی اکبری صدیقه، جمالیان رضا، کهن شهناز، ولایی ناصر. تاثیر آماده سازی زایمانی بر شدت درد و طول مدت زایمان . مجله علوم پزشکی فيض. 1379; 4 (3) :41-48

URL: http://feyz.kaums.ac.ir/article-1-430-fa.html



Creative Commons License
This open access journal is licensed under a Creative Commons Attribution-NonCommercial ۴.۰ International License. CC BY-NC ۴. Design and publishing by Kashan University of Medical Sciences.
Copyright ۲۰۲۳© Feyz Medical Sciences Journal. All rights reserved.
دوره 4، شماره 3 - ( فصلنامه 1379 ) برگشت به فهرست نسخه ها
مجله علوم پزشکی فیض Feyz Medical Sciences Journal
Persian site map - English site map - Created in 0.05 seconds with 46 queries by YEKTAWEB 4645