[صفحه اصلی ]   [Archive] [ English ]  
:: صفحه اصلي :: درباره مجله :: شماره جاری :: تمام شماره‌ها :: جستجو :: ثبت نام :: ارسال مقاله :: تماس با ما ::
بخش‌های اصلی
صفحه اصلی::
اطلاعات نشریه::
بانک‌ها و نمایه‌ها::
آرشیو مجله و مقالات::
برای نویسندگان::
اخلاق در پژوهش::
برای داوران::
تسهیلات پایگاه::
تماس با ما::
::
Basic and Clinical Biochemistry and Nutrition
..
DOAJ
..
CINAHL
..
EBSCO
..
IMEMR
..
ISC
..
جستجو در پایگاه

جستجوی پیشرفته
..
دریافت اطلاعات پایگاه
نشانی پست الکترونیک خود را برای دریافت اطلاعات و اخبار پایگاه، در کادر زیر وارد کنید.
..
enamad
..
:: دوره 4، شماره 4 - ( فصلنامه 1379 ) ::
جلد 4 شماره 4 صفحات 10-1 برگشت به فهرست نسخه ها
تاثیر فیبر چغندر قند بر قندخون ناشتا و فراسنج های لیپیدی افراد مبتلا به دیابت نوع II
شکوه سربلوکی ، فروغ اعظم طالبان ، ناصر ولایی
چکیده:   (17260 مشاهده)

سابقه و هدف: با توجه به شیوع و روند رو به افزایش بیماری دیابت و هیپرلیپیدمی و عوارض شناخته شده آن و داروها و نیز تناقض های موجود در مورد تاثیر انواع فیبر بر شاخص های قند و لیپیدهای سرم و به منظور تعیین تاثیر فیبر چغندر قند بر قند خون ناشتا و فراسنج های لیپیدی، این پژوهش بر روی مبتلایان به دیابت نوع II مراجعه کننده به واحد دیابت کاشان طی سال های 77-76 انجام گرفت.

مواد و روش ها: تحقیق به روش کارآزمایی بالینی، از نوع متقاطع، با مراجعه مستمر، دوسوکور، بر 30 بیمار دیابتی نوع II با FBS>7.8mmol/L و 9-5% HbA1C و مصرف روزانه دو عدد قرص گلی بن کلامید، صورت پذیرفت. تفاله چغندر قند کارخانه قند لرستان پس از پالایش، خشک و آسیاب گردید و از آن بسته های 10 گرمی تهیه شد. پس از تقسیم تصادفی بیماران، به دو گروه مورد و شاهد، افراد گروه مورد روزانه 10 گرم فیبر چغندر قند همراه با ناهار و 10 گرم همراه با شام، مخلوط با ماست و افراد گروه شاهد همین مقدار نشاسته را مانند گروه مورد برای مدت 4 هفته مصرف نمودند. پس از دو هفته استراحت، گروه ها با هم جابجا شدند و بررسی چهار هفته دیگر ادامه یافت. میزان قند خون ناشتا و فراسنج های لیپیدی در آغاز بررسی و در هفته های 2، 4، 6، 8 و 10 اندازه گیری شد. داده ها با Paired-t-test و t-test مورد قضاوت قرار گرفتند.

یافته ها: مصرف فیبر چغندر قند پس از چهار هفته، قند خون ناشتا را 33.1 درصد (P<0.001) و کلسترول تام سرم را 12.58 درصد (P<0.01) و LDL-کلسترول سرم را 11 درصد (P<0.05) و TG را 30.1 درصد (P<0.02) و نسبت کلسترول تام به HDL را 15 درصد (P<0.05) نسبت به گروه شاهد کاهش داد. میزان تغییرات HDL-کلسترول از نظر آماری معنی دار نبود.

نتیجه گیری: مصرف فیبر چغندر قند به عنوان یک ماده کاهش دهنده سطح گلوکز و لیپیدهای سرم برای افراد دیابتی نوع II پیشنهاد می شود.

واژه‌های کلیدی: فیبر چغندر قند، قندخون ناشتا، لیپید سرم، دیابت نوع II
متن کامل [PDF 1527 kb]   (1790 دریافت)    
نوع مطالعه: پژوهشي | موضوع مقاله: عمومى
دریافت: 1387/8/25 | انتشار: 1379/10/26
ارسال نظر درباره این مقاله
نام کاربری یا پست الکترونیک شما:

CAPTCHA


XML   English Abstract   Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Sarbolouki S, Taleban F A, Valai N. Effect of beet fiber on serum fasting blood sugar and Lipids of type II diabetic patients . Feyz 2001; 4 (4) :1-10
URL: http://feyz.kaums.ac.ir/article-1-408-fa.html

سربلوکی شکوه، طالبان فروغ اعظم، ولایی ناصر. تاثیر فیبر چغندر قند بر قندخون ناشتا و فراسنج های لیپیدی افراد مبتلا به دیابت نوع II . مجله علوم پزشکی فيض. 1379; 4 (4) :1-10

URL: http://feyz.kaums.ac.ir/article-1-408-fa.html



Creative Commons License
This open access journal is licensed under a Creative Commons Attribution-NonCommercial ۴.۰ International License. CC BY-NC ۴. Design and publishing by Kashan University of Medical Sciences.
Copyright ۲۰۲۳© Feyz Medical Sciences Journal. All rights reserved.
دوره 4، شماره 4 - ( فصلنامه 1379 ) برگشت به فهرست نسخه ها
مجله علوم پزشکی فیض Feyz Medical Sciences Journal
Persian site map - English site map - Created in 0.05 seconds with 46 queries by YEKTAWEB 4645