[صفحه اصلی ]   [Archive] [ English ]  
:: صفحه اصلي :: درباره نشريه :: آخرين شماره :: تمام شماره‌ها :: جستجو :: ثبت نام :: ارسال مقاله :: تماس با ما ::
:: دوره 24، شماره 5 - ( دوماه نامه 1399 ) ::
جلد 24 شماره 5 صفحات 525-535 برگشت به فهرست نسخه ها
بررسی ترکیبات و فعالیت‌های زیستی چهار گونه ماکروجلبک خلیج فارس
میترا آرمان* ، کیانا پیریان ، فاطمه خوش اقبال ، مصطفی علینقی زاده
گروه زیست‌شناسی، دانشگاه پیام نور، تهران، ایران ، mitraarman2003@yahoo.com
چکیده:   (358 مشاهده)
سابقه و هدف: ماکروجلبک‌ها دارای دامنه وسیعی از ترکیبات هستند که به‌علت دارابودن منبع غنی از ترکیبات پایدار و جدید، عنوان گیاه دارویی قرن 21 را به خود اختصاص داده‌اند. در این مطالعه، ترکیبات فنولی و فلاونوئیدی و همچنین فعالیت آنتی‌اکسیدانی و آنتی‌باکتریایی عصاره‌های قطبی تا غیرقطبی ماکروجلبک‌های Sargassum boveanum، Fucus trinodis، Galaxaura rugosa، Laurencia denderoidea جمع‌آوری‌شده از آب‌های خلیج فارس بررسی شد.
مواد و روش‌ها: میزان فنول و فلاونوئید گونه‌ها به ترتیب براساس روش فولین - سیکالتو و کلرید آلومینیوم سنجیده شد. فعالیت‌های آنتی‌اکسیدانی عصاره‌ها به دو روش آنتی‌اکسیدانی کل (TAC) و قدرت احیاکنندگی Fe3+ و فعالیت آنتی‌باکتریایی آن‌ها بر دو سویه باکتری گرم مثبت و دو سویه باکتری گرم منفی براساس روش انتشار دیسک انجام شد.
نتایج: گونه F. trinodis بیشترین محتوای فنولی gGA/100gDW.)  38/1) و فلاونوئیدی (  gQE/100gDW.0/798) و گونه G. rugosa کمترین محتوای فنول (gGA/100gDW. 0/240) و فلاونوئید (gQE/100gDW. 0/094) را نشان دادند. عصاره کلروفرمی گونه F. trinodis (ugASA/mg 2/98) و عصاره کلروفرمی S. boveanum (nm2/48)، به‌ترتیب بالاترین ظرفیت آنتی‌اکسیدانی کل و قدرت احیاکنندگی را نشان دادند. نمونه‌های دارای بیشترین ترکیبات فنولی و فلاونوئیدی، بالاترین فعالیت آنتی‌اکسیدانی را نشان دادند. هر سه عصاره حاصل از دو گونه S. boveanum و F. trinodis بر هر چهار سویه باکتری، به‌خصوص دو سویه گرم منفی بررسی‌شده اثر بازدارندگی قابل‌توجهی را نشان دادند.
نتیجه‌گیری: گونه‌های ماکروجلبکی بررسی‌شده با نشان دادن ترکیبات فنولی و فعالیت‌های زیستی قابل‌توجه، می‌توانند زمینه کاربرد خوبی در پزشکی و صنایع داروسازی داشته باشند.
واژه‌های کلیدی: ماکروجلبک، فنول، فلاونوئید، آنتی‌اکسیدان، آنتی‌باکتریال
متن کامل [PDF 1077 kb]   (42 دریافت)    
نوع مطالعه: پژوهشي | موضوع مقاله: عمومى
دریافت: 1398/3/19 | پذیرش: 1399/6/29 | انتشار: 1399/9/25
فهرست منابع
1. Douzery EJP, Snell EA, Bapteste E, Delsuc F, Philippe H. The timing of eukaryotic evolution: Does a relaxed molecular clock reconcile proteins and fossils? Proc. Natl Acad Sci USA 2004; 101(43): 15386–91.
2. Lordan S, Ross RP, Stanton C. Marine bioactives as functional food ingredients: potential to reduce the incidence of chronic diseases. Mar Drugs 2011; 9: 1056-100.
3. Sastry VMVS, Rao GRK. Antibacterial Substances from Marine Algae: Successive Extraction Using Benzene, Chloroform and Methanol. Bot Marina 1994; 37: 357-60.
4. Ratana-arporn P, Chirapart A. Nutritional evaluation of tropical green seaweeds Caulerpa lentillifera and Ulva reticulata. Kasetsart J Nat Sci 2006; 40: 75–83.
5. Mathew S, Abraham TE. In vitro antioxidant activity and scavenging effects of Cinnamomum verum leaf extract assayed by different methodologies. Food Chem Toxicol 2006; 44: 198-206.
6. Antonisamy MJ, Raj EDS. UV–VIS and HPLC studies on Amphiroa anceps (Lamarck) Decaisne. Arabian J Chem 2011; [E Pub ahead of Print]
7. Li YX, Kim SK. Utilization of seaweed derived ingredients as potential antioxidants and functional ingredients in the food industry: An Overview. Food Sci Biotechnol 2011; 20: 1461-66.
8. Gupta S, Abu-Ghannam N. Bioactive potential and possible health effects of edible brown seaweeds. Trends Food Sci Tech-nol 2011; 22: 315-26.
9. Craige JS. Seaweed extract stimuli in plant science and agriculture. J Appl Phycol 2011; 23: 371-93.
10. Plaza M, Santoyo S, Jaime L. Screening for bioactive compounds from alga. J Pharm Biomed Anal 2010; 51: 450-55.
11. Vijayabaskar P, Vaseela N, Thirumaran G. Potential antibacterial and antioxidant properties of a sulfated polysaccharide from the brown marine algae Sargassum swartzii. Chinese J Natur Med 2012; 10(6): 0421−8.
12. Sohrabipour J, Rabiei R. The checklist of green algae of the Iranian coastal lines of the Persian Gulf and Gulf of Oman. Iran J Bot 2007; 13: 146–9. [in Persian]
13. Gazor R, Pasdaran Lashgari A, Almasi S, Ghasemi S. Effect of Brown Algae Cystoseira trinodis Methanolic Extract on Renal Tissue. Pharma Sci 2016; 22: 49-53
14. Al-Enazia N M, Awaadb A S, Alqasoumic S I, Alwethairi M F. Biological activities of the red algae Galaxaura rugosa and Liagora hawaiiana butters. Saudi Pharma J 2018; 26: 25–32.
15. Akbari V, Zafari S, Yegdaneh A. Anti-tuberculosis and cytotoxic evaluation of the seaweed Sargassum boveanum. Res Pharm Sci 2018; 13(1): 30–37.
16. Gabrielson PW, Widdowson TB, Lindstrom SC. Keys to the seaweeds and seagrasses of Southeast Alaska, Biritish Columbia, Washington and Oregon. University of Biritish Columbia. 2006.
17. Antolovich M, Prenzler PD, Patsalides E, Mcdonald S, Robards K. Methods for testing antioxidant activity. Anal 2002; 127: 183-98.
18. Willet WC. Balancing life-style and genomics research for disease prevention. Science 2002; 296: 695–8.
19. Prieto P, Pineda M, Aguilar M. Spectrophotometric quantitation of antioxidant capacity through the formation of a phosphpomolybdenum complex: specific application to the determination of vitamin E. Anal Biochem 1999; 269: 337-41.
20. Oyaizu M. Studies on product of browning reaction prepared from glucose amine. Jpn J Nutr 1986; 44: 307–15.
21. Forbes BA, Sahm DF, Weissfeld AS. Laboratory methods and strategies for antimicrobial susceptibility testing. In: Bailey and Scott's Diagnostic Microbiology. 12th ed. Mosby Elsevier, St. Louis, 2007. p. 187-214.
22. Halliwell B. Oxidative stress and cancer: have we moved forward? Biochem J 2007; 401: 111.
23. Kokilam G, Vasuki S. Biochemical and phytochemical analysis on Ulva fasciata and Caulerpa taxifolia. Int J Pharm Pharm Sci 2013; 4: 7-11.
24. Farasat M, Khavari-Nejad RA, Nabavi SMB, Namjooyan F. Antioxidant Activity, Total Phenolics and Flavonoid Contents of some Edible Green Seaweeds from Northern Coasts of the Persian Gulf. Iran J Pharm Res 2014; 13: 16370. [in Persian]
25. Mamatha BS, Namitha KK, Senthil A, Snitha J, Ravishankar GA. Studies on use of Enteromorpha in snack food. Food Chem 2007; 101: 1707–13.
26. Rodriguez-Bernaldo de Quiros A, Lage-Yusty MA, Lopez-Hernandez J. Determination of phenolic compounds in macroalgae for human consumption. Food Chem 2010; 121: 634-8.
27. Meenakshi S, Manicka Gnanambigai D, Tamil mozhi S, Arumugam M, Balasubramanian T. Total Flavanoid and in vitro Antioxidant Activity of Two Seaweeds of Rameshwaram Coast. Glob J Pharm 2009; 3(2): 59-62
28. Kumar V, Kaladharan P. Amino acids in the seaweeds as an alternate source of protein for animal feed. J Mar Biol Assoc India 2007; 49(1): 35-40.
29. Yuan YV, Bone DE, Carrington MF. Antioxidant activity of dulse (Palmaria palmata) extract evaluated in vitro. Food Chem 2005; 91: 485-94.
30. Zhou J, Hu N, Wu YL, Pan YJ, Sun CR. Preliminary studies on the chemical characterization and antioxidant properties of acidic polysaccharides from Sargassum fusiforme. J Zhejiang Univ Sci B 2008; 9: 721-7.
31. Pereira L. A review of the nutrient composition of selected edible seaweeds. 2011. Nova Science Publishers Inc, New York, USA.
32. Mensor L, Luciana M, Fabo S, Leitao G, Gilda H, Rais SA, et al. Antioxidant activity in Brazilian plants. Phytother Res 2001; 25: 128-30.
33. Rumbaoa RGO, Cornago DF, Geronimo I M. Phenolic content and antioxidant capacity of Philippine potato (Solanum tuberosum) tubers. J Food Composition Anal 2009; 22: 546-50.
34. Suzuki M, Watanabe T, Miura A, Harashima E, Nakagawa Y, Tsuji K. An extraction solvent optimum for analyzing polyphenol contents by Folin-Denis assay. Nippon Shokuhin Kagaku Kaishi 2002; 49: 507-11.
35. O’Sullivan L, Murphy B, McLoughlin P, Duggan P, Lawlor PG, Hughes H. Prebiotics from marine macroalgae for human and animal health applications. Mar Drugs 2010; 8(7): 2038-64.
36. Patra JK, Rath SK, Jenerathud VK. Tatoi H. Evaluation of Antioxidant and Antimicrobial Activity of Seaweed (Sargassum sp.) Extract: A Study on Inhibition of Glutathione-S-Transferase Activity. Turkish J Biol 2008; 32: 119-25.
37. Toney I, Cadrici BH, Unal D, Suctar A. Antimicrobial Activities of the Extracts of Marine Algae from the Coast of Urla (Izmir, Turkey). Turkish J Biol 2006; 30: 171-5.
38. Dashtiannasab A, Kakoolaki S, Sharif Rohani M, Yeganeh V. In vitro effects of Sargassum latifolium (Agardeh, 1948) against selected bacterial pathogens of shrimp. Iran J Fish Sci 2012; 11(4): 765-75. [in Persian]
39. Tajbakhsh S, Pouyan M, Zandi K., Bahramian P, Sartavi K., Fouladvand M, Asayesh G, Barazesh A. "In vitro study of antibacterial activity of the alga Sargassum oligocystum from the Persian Gulf. Europ Rev Med Pharma Sci 2011; 15: 293-8.
ارسال پیام به نویسنده مسئول

ارسال نظر درباره این مقاله
نام کاربری یا پست الکترونیک شما:

CAPTCHA


XML   English Abstract   Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Arman M, Pirian K, Khosheghbal F, Ali-Naghizadeh M. Evaluation of the content and bioactivity of four macroalgae species from the Persian Gulf. Feyz. 2020; 24 (5) :525-535
URL: http://feyz.kaums.ac.ir/article-1-3895-fa.html

آرمان میترا، پیریان کیانا، خوش اقبال فاطمه، علینقی زاده مصطفی. بررسی ترکیبات و فعالیت‌های زیستی چهار گونه ماکروجلبک خلیج فارس. دوماه نامه علمي ـ پژوهشي فيض. 1399; 24 (5) :525-535

URL: http://feyz.kaums.ac.ir/article-1-3895-fa.html



دوره 24، شماره 5 - ( دوماه نامه 1399 ) برگشت به فهرست نسخه ها
مجله علمی پژوهشی فیض ::: دانشگاه علوم پزشکی کاشان KAUMS Journal ( FEYZ )
Persian site map - English site map - Created in 0.04 seconds with 30 queries by YEKTAWEB 4256