[صفحه اصلی ]   [Archive] [ English ]  
:: صفحه اصلي :: درباره نشريه :: آخرين شماره :: تمام شماره‌ها :: جستجو :: ثبت نام :: ارسال مقاله :: تماس با ما ::
:: دوره 24، شماره 2 - ( دوماه نامه 1399 ) ::
جلد 24 شماره 2 صفحات 133-141 برگشت به فهرست نسخه ها
بررسی اثر آنتی‌اکسیدانی، آنتی باکتریایی و ضدّسرطانی نانوذرّات اکسید روی سنتزشده توسط گیاه تاج خروس (Amaranthus cruentus L.)
مهسا بهجتی مقدم ، علی نعمتی* ، حدیثه یوسفی راد
گروه زیست‌شناسی، واحد مشهد، دانشگاه آزاد اسلامی، مشهد، ایران ، neamati.ali@gmail.com
چکیده:   (135 مشاهده)
سابقه و هدف: نانوذرّات به‌دلیل خواص آنتی‌اکسیدانی، آنتی‌باکتریایی و توانایی ایجاد سمیت در سلول‌های سرطانی در درمان بیماری‌ها مؤثر هستند. هدف از این مطالعه، بررسی اثرات سمیت سلولی، آنتی‌اکسیدانی و آنتی‌باکتریایی نانوذرّات اکسید روی سنتزشده توسط گیاه تاج خروس (Amaranthus cruentus L.) می‌باشد.
مواد و روش‌ها: در این مطالعه تجربی که به‌صورت in vitro انجام شد، به منظور بررسی اثر سمیت نانوذرّات اکسید روی بر روی رده سلولی سرطان پستان MDA-MB-231 و نرمال HUVEC از آزمون MTT   (3- ]4 و 5- دیمتیل تیازول- 2- ئیل [-2-5- دیفنیل تترازولیوم برومید) استفاده شد. خواص آنتی‌اکسیدانی این نانوذرّات به کمک آزمون‌های ABTS (2،2- آزینو بیس (3- اتیل بنزوتیازولین 6- سلفونیک اسید) و DPPH (2،2- دیفنیل-1- پیکریل- هیدرازیل) مورد سنجش قرار گرفت. خاصیت آنتی‌باکتریایی نیز به کمک روش دیسک دیفیوژن بر روی باکتری گرم مثبت استافیلوکوکوس اورئوس و گرم منفی سودوموناس آئروژینوزا مشخص گردید. آنالیز آماری توسط نرم‌افزار SPSS و آزمون آنالیز واریانس یک‌طرفه انجام شد.
نتایج: نتیجه آزمون MTT، IC50 را در 48 ساعت بعد از تیمار نانوذرّه برای سلول سرطان سینه، حدود 32 میکروگرم بر میلی‌لیتر نشان داد. در حالی‌که در غلظت مشابه برای رده سلولی نرمال، میزان زیستایی 94 درصد بود. نتایج آزمون آنتی‌اکسیدانی نشان داد نانوذرّات در غلظت 1000 میکروگرم بر میلی‌لیتر قادر به مهار 50 درصد از رادیکال‌های آزاد ABTS هستند؛ اما توانایی کمی در مهار رادیکال‌های آزاد DPPH دارند. همچنین این نانوذرّات دارای اثر مهاری بر روی رشد باکتری‌های استافیلوکوکوس اورئوس و سودوموناس آئروژینوزا بودند.
نتیجه‌گیری: نانوذرّات اکسید روی سنتزشده به روش سبز توسط گیاهL.   Amaranthus cruentus دارای فعالیت آنتی‌اکسیدانی، آنتی‌باکتریایی و ضدّسرطانی است.
واژه‌های کلیدی: نانوذرّه، اکسید روی، آنتی‌اکسیدان، آنتی‌باکتریایی، ضدّسرطان، گیاه تاج خروس
متن کامل [PDF 365 kb]   (4 دریافت)    
نوع مطالعه: پژوهشي | موضوع مقاله: عمومى
دریافت: 1398/3/5 | پذیرش: 1399/2/13 | انتشار: 1399/2/10
فهرست منابع
1. Anbuvannan M, Ramesh M, Manikandan E, Srinivasan R. Vitex negundo leaf extract mediated synthesis of ZnO nanoplates and its antibacterial and photocatalytic activities. AJNM 2019; 2(1, pp. 1-119.): 99-110.
2. Hong R, Li J, Chen L, Liu D, Li H, Zheng Y, et al. Synthesis, surface modification and photocatalytic property of ZnO nanoparticles. Powder Technol 2009; 189(3): 426-32.
3. Yadav A, Prasad V, Kathe A, Raj S, Yadav D, Sundaramoorthy C, et al. Functional finishing in cotton fabrics using zinc oxide nanoparticles. B MATER SCI 2006; 29(6): 641-5.
4. Salehzadeh M, Norouzian P, Abbasalipourkabir R. The use of nanoparticles in diagnosis and treatment of breast cancer: A review. PSJ 2015; 13(2): 1-12. [in Persian]
5. Badkoobeh P, Parivar K, Kalantar SM, Hosseini SD, Salabat A. Effect of nano-zinc oxide on doxorubicin-induced oxidative stress and sperm disorders in adult male Wistar rats. IJRM 2013; 11)5) :355. [in Persian]
6. Cepeda V, Fuertes MA, Castilla J, Alonso C, Quevedo C, Pérez JM. Biochemical mechanisms of cisplatin cytotoxicity. Anti-Cancer Agent ME (Formerly Current Medicinal Chemistry-Anti-Cancer Agents). 2007; 7(1): 3-18.
7. Korbekandi H, Iravani S, Abbasi S. Production of nanoparticles using organisms. Crit Rev Biotechnol 2009; 29(4): 279-306. [in Persian]
8. Chandran SP, Chaudhary M, Pasricha R, Ahmad A, Sastry M. Synthesis of gold nanotriangles and silver nanoparticles using Aloevera plant extract. Biotechnol Progr 2006; 22(2): 577-83.
9. Soni N, Prakash S. Fungal-mediated nano silver: an effective adulticide against mosquito. Parasitol Res. 2012; 111(5): 2091-8.
10. Mburu M, Gikonyo N, Kenji G, Mwasaru A. Nutritional and functional properties of a complementary food based on Kenyan amaranth grain (Amaranthus cruentus). Ajfand 2012; 12(2): 5959-77.
11. Gorinstein S, Vargas OJM, Jaramillo NO, Salas IA, Ayala ALM, Arancibia-Avila P, et al. The total polyphenols and the antioxidant potentials of some selected cereals and pseudocereals. Eur Food Res Technol 2007; 225(3-4): 321-8.
12. Paśko P, Bartoń H, Fołta M, Gwiżdż J. Evaluation of antioxidant activity of amaranth (Amaranthus cruentus) grain and by-products (flour, popping, cereal). Rocz Panstw Zakl Hig 2007; 58: 35-40.
13. Rao C, Kulkarni G, Thomas PJ, Edwards PP. Size‐dependent chemistry: properties of nanocrystals. Chem-Eur J 2002; 8(1): 28-35.
14. Kizhakekuttu TJ, Widlansky ME. Natural antioxidants and hypertension: promise and challenges. Cardiovasc Ther 2010; 28(4): e20-e32.
15. Ho WY, Yeap SK, Ho CL, Rahim RA, Alitheen NB. Development of multicellular tumor spheroid (MCTS) culture from breast cancer cell and a high throughput screening method using the MTT assay. PloS One 2012; 7(9): e44640.
16. Shin S, Song I, Um S. Role of physicochemical properties in nanoparticle toxicity. Nanomaterials 2015; 5(3): 135-65.1
17. Bourbonnais R, Leech D, Paice MG. Electrochemical analysis of the interactions of laccase mediators with lignin model compounds. Biochimica et Biophysica Acta Bba-Gen Subjects 1998; 1379(3): 381-90.
18. Li P, Huo L, Su W, Lu R, Deng C, Liu L, et al. Free radical-scavenging capacity, antioxidant activity and phenolic content of Pouzolzia zeylanica. J Serb Chem Soc 2011; 76(5): 709-17.
19. Pfaller M, Diekema D. Progress in antifungal susceptibility testing of Candida spp. by use of Clinical and Laboratory Standards Institute broth microdilution methods, 2010 to 2012. J Clin Microbiol 2012; 50(9): 2846-56.
20. Li Cy, Zhang ZC, Mao JY, Shi LF, Zheng Y, Quan JL. Preparation of Tradescantia pallida-mediated zinc oxide nanoparticles and their activity against cervical cancer cell lines. Trop J Pharm Res 2017; 16(3): 494-500.
21. Kang T, Guan R, Chen X, Song Y, Jiang H, Zhao J. In vitro toxicity of different-sized ZnO nanoparticles in Caco-2 cells. Nanoscale Res Lett 2013; 8(1): 496.
22. Taccola L, Raffa V, Riggio C, Vittorio O, Iorio MC, Vanacore R, et al. Zinc oxide nanoparticles as selective killers of proliferating cells. INT J Nanomed 2011; 6: 1129.
23. Wahab R, Siddiqui MA, Saquib Q, Dwivedi S, Ahmad J, Musarrat J, et al. ZnO nanoparticles induced oxidative stress and apoptosis in HepG2 and MCF-7 cancer cells and their antibacterial activity. Colloid Surface B 2014; 117: 267-76.
24. Namvar F, Rahman HS, Mohamad R, Azizi S, Tahir PM, Chartrand MS, et al. Cytotoxic effects of biosynthesized zinc oxide nanoparticles on murine cell lines. Evid-Based Compl ALT 2015; 2015 [in Persian]
25. Wootton-Beard PC, Moran A, Ryan L. Stability of the total antioxidant capacity and total polyphenol content of 23 commercially available vegetable juices before and after in vitro digestion measured by FRAP, DPPH, ABTS and Folin–Ciocalteu methods. Food Res Int 2011; 44(1): 217-24.
26. Suresh D, Nethravathi P, Rajanaika H, Nagabhushana H, Sharma S. Green synthesis of multifunctional zinc oxide (ZnO) nanoparticles using Cassia fistula plant extract and their photodegradative, antioxidant and antibacterial activities. MAT SCI Semicon Proc 2015; 31: 446-54.
27. Nagajyothi P, Cha SJ, Yang IJ, Sreekanth T, Kim KJ, Shin HM. Antioxidant and anti-inflammatory activities of zinc oxide nanoparticles synthesized using Polygala tenuifolia root extract. J Photoch Photobio B. 2015; 146: 10-7.
28. Kumar B, Smita K, Cumbal L, Debut A. Green approach for fabrication and applications of zinc oxide nanoparticles. Bioinorg Chem Appl 2014; 2014.
29. Chaloupka K, Malam Y, Seifalian AM. Nanosilver as a new generation of nanoproduct in biomedical applications. Trends Biotechnol 2010; 28(11): 580-8.
30. Tayel AA, Eltras WF, Moussa S, ELBAZ AF, Mahrous H, Salem MF, et al. Antibacterial action of zinc oxide nanoparticles against foodborne pathogens. J Food Safety 2011; 31(2): 211-8.
31. Senthilkumar S, Sivakumar T. Green tea (Camellia sinensis) mediated synthesis of zinc oxide (ZnO) nanoparticles and studies on their antimicrobial activities. Int J Pharm Pharm Sci 2014; 6(6): 461-5.
ارسال پیام به نویسنده مسئول

ارسال نظر درباره این مقاله
نام کاربری یا پست الکترونیک شما:

CAPTCHA


XML   English Abstract   Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Behjati-Moghaddam M, Neamati A, Yousefirad H. Evaluation of antioxidant, antibacterial and anticancer effects of the Zinc oxide nanoparticles biosynthesized by Amaranthus cruentus L.. Feyz. 2020; 24 (2) :133-141
URL: http://feyz.kaums.ac.ir/article-1-3877-fa.html

بهجتی مقدم مهسا، نعمتی علی، یوسفی راد حدیثه. بررسی اثر آنتی‌اکسیدانی، آنتی باکتریایی و ضدّسرطانی نانوذرّات اکسید روی سنتزشده توسط گیاه تاج خروس (Amaranthus cruentus L.). دوماه نامه علمي ـ پژوهشي فيض. 1399; 24 (2) :133-141

URL: http://feyz.kaums.ac.ir/article-1-3877-fa.html



دوره 24، شماره 2 - ( دوماه نامه 1399 ) برگشت به فهرست نسخه ها
مجله علمی پژوهشی فیض ::: دانشگاه علوم پزشکی کاشان KAUMS Journal ( FEYZ )
Persian site map - English site map - Created in 0.07 seconds with 32 queries by YEKTAWEB 4140