[صفحه اصلی ]   [Archive] [ English ]  
:: صفحه اصلي :: درباره نشريه :: آخرين شماره :: تمام شماره‌ها :: جستجو :: ثبت نام :: ارسال مقاله :: تماس با ما ::
:: ::
برگشت به فهرست مقالات برگشت به فهرست نسخه ها
بررسی اثرات عصاره زنجبیل و ویتامین k برسطح سرمی آنزیم های شاخص کبدی در موشهای NMRI با کبد چرب غیر الکلی
پریسا توکلی ، هانیه جعفری* ، پریچهره یغمایی
دانشگاه آزاد اسلامی واحد علوم و تحقیقات تهران ، parisa.tavakolli@yahoo.com
چکیده:   (91 مشاهده)
سابقه و هدف: امروزه به دلیل سبک نادرست زندگی، اضطراب و استرس، افزایش وزن و مصرف بیش از حد غذاهای آماده، ابتلا به بیماری کبد چرب افزایش پیدا کرده است. هدف از مطالعه حاضر، بررسی اثرات عصاره زنجبیل و ویتامین k برسطح سرمی آنزیم  های شاخص کبدی در موشهای NMRI با کبد چرب غیر الکلی است.
مواد و روش ها: دراﻳﻦ ﻣﻄﺎﻟﻌﻪ ﻣﻮش ﻫﺎی سوری ﻧﺮ ﻧﮋاد NMRI ﺑﻪﺻﻮرت ﺗﺼﺎدﻓﻲ ﺑﻪ شش ﮔﺮوه ﭘﻨﺞ تایی ﺷﺎﻫﺪ، شم (دریافت کننده رژیم پر چرب)، کنترل مثبت (درﻳﺎﻓﺖﻛﻨﻨﺪه سیلی مارین)، درﻳﺎﻓﺖﻛﻨﻨﺪه عصاره زنجبیل، درﻳﺎﻓﺖﻛﻨﻨﺪه ویتامین k، درﻳﺎﻓﺖﻛﻨﻨﺪه عصاره زنجبیل و ویتامین k به مدت چهار ﻫﻔﺘﻪ ﺗﻘﺴﻴﻢ ﺷﺪﻧﺪ. موش ها پس از القا کبد چرب از طریق گاواژ رژیم پر چرب، تحت آزمایش قرار گرفتند. عصاره زنجبیل و ویتامین K روزانه با دوز  mg/kg2/0 به صورت درون صفاقی تزریق شد. سپس سرم توسط خون گیری از قلب تهیه شد؛ سطوح سرمی آلانین آمینوترانسفراز(ALT)، آسپارتات آمینوترانسفراز (AST) و آلکالین فسفاتاز (ALP) برای ارزیابی آسیب و عمکرد صفراوی کبد، فعالیت آنزیمهای سوپراکسید دسموتاز (SOD ) و کاتالاز (CAT) جهت تعیین وضعیت آنتی اکسیدانی کبد اندازه گیری شدند. داده ﻫﺎ ﺑﺎ اﺳﺘﻔﺎده از آزﻣﻮن آﻧﺎﻟﻴﺰ وارﻳﺎﻧﺲ ﻳﻚ ﻃﺮﻓﻪ ﺑﻴﻦ ﮔﺮوهﻫﺎ ﻣﻘﺎﻳﺴﻪ ﺷﺪﻧﺪ.  
نتایج: یافته های حاضر نشان داد که سطح سرمی ALT، AST  و ALP  درگروه های تجربی دریافت کننده عصاره زنجبیل، ویتامین k و عصاره زنجبیل به همراه ویتامین k نسبت به گروه شم (رژیم پرچرب) دارای کاهش معناداری بود (05/0 < P). اما سطح سرمی CAT و SOD دچار افزایش معناداری شد (001/0 < P).
نتیجه گیری: نتایج این پژوهش نشان داد که به دلیل ترکیبات موثره گیاه زنجبیل که دارای خواص آنتی اکسیدانی و ضد التهابی است و همچنین، به دلیل آن که ویتامین K نقش بزرگی در انعقاد خون و عملکرد مناسب کبد دارد؛ عصاره زنجبیل به همراه ویتامین K می تواند سبب بهبود عملکرد کبد چرب غیر الکلی شوند.

 
واژه‌های کلیدی: زنجبیل، ویتامین K، آنزیم های کبدی، کبد چرب غیر الکلی.
     
نوع مطالعه: پژوهشي | موضوع مقاله: medicine, paraclinic
دریافت: ۱۳۹۷/۵/۲۸ | پذیرش: ۱۳۹۷/۱۱/۳۰
ارسال پیام به نویسنده مسئول

ارسال نظر درباره این مقاله
نام کاربری یا پست الکترونیک شما:

CAPTCHA code


XML   English Abstract   Print



برگشت به فهرست مقالات برگشت به فهرست نسخه ها
مجله علمی پژوهشی فیض ::: دانشگاه علوم پزشکی کاشان KAUMS Journal ( FEYZ )
Persian site map - English site map - Created in 0.06 seconds with 32 queries by YEKTAWEB 3855