بررسی رابطه مصرف طولانی مدت روغن حیوانی با چربی های خون
|
مجید جعفرنژاد* ، معصومه یاوری ، سید علیرضا سعادتجو |
|
|
چکیده: (27387 مشاهده) |
سابقه و هدف: با توجه به اهمیت و نقش چربی های خون با بروز بیماری های قلبی و عروقی و عوارض شناخته شده آن و عدم گزارش یک تحقیق از نقش روغن حیوانی (روغن زرد) ایرانی با وضعیت چربی های خون، این تحقیق در مناطق روستایی بیرجند انجام گرفت. مواد و روش ها: تحقیق به روش هم گروهی بر روی 30 نفر زن و مرد روستایی که به طور عمده، روند مصرفی آن ها روغن حیوانی (گروه مورد) و تعداد 30 نفر زن و مرد روستایی که به طور عمده روغن نباتی جامد استفاده می کردند صورت پذیرفت. خصوصیات فردی، فعالیت های اجتماعی و بیماری های اعضای دو گروه مشابه بود. خون ناشتای هر یک از افراد دو گروه که به طور تصادفی انتخاب شده بودند، اخذ و میزان کلسترول تام، تری گلیسیرید، HLD و LDL دو گروه مقایسه و با t-test مورد قضاوت آماری قرار گرفت. یافته ها: اعضای دو گروه به لحاظ سن، جنس و سایر عوامل مرتبط با سطح چربی های خون دو گروه مشابه بوده و یا اختلاف آن ها به لحاظ آماری معنی دار نبود. میزان کلسترول تام در مصرف کنندگان روغن نباتی جامد 7.6±232 و در مصرف کنندگان روغن حیوانی 40.9±195.3 بود (P<0.001) و میزان سایر شاخص های چربی در مصرف کنندگان روغن حیوانی از حداقل 8 و حداکثر 20% کمتر از مصرف کنندگان روغن نباتی جامد بود. نتیجه گیری و توصیه ها: مصرف طولانی مدت چربی حیوانی موجب کاهش سطح چربی های خون می شود. انجام تحقیق مشابه در سایر مناطق را توصیه می نماید. |
|
واژههای کلیدی: چربی های خون، روغن حیوانی، روغن گیاهی |
|
متن کامل [PDF 669 kb]
(3127 دریافت)
|
نوع مطالعه: پژوهشي |
موضوع مقاله:
عمومى دریافت: 1387/8/20 | انتشار: 1380/7/23
|
|
|
|
|
ارسال نظر درباره این مقاله |
|
|