[صفحه اصلی ]   [Archive] [ English ]  
:: صفحه اصلي :: درباره مجله :: شماره جاری :: تمام شماره‌ها :: جستجو :: ثبت نام :: ارسال مقاله :: تماس با ما ::
بخش‌های اصلی
صفحه اصلی::
اطلاعات نشریه::
بانک‌ها و نمایه‌ها::
آرشیو مجله و مقالات::
برای نویسندگان::
اخلاق در پژوهش::
برای داوران::
تسهیلات پایگاه::
تماس با ما::
::
Biochemistry and Nutrition in Metabolic Diseases
..
DOAJ
..
CINAHL
..
EBSCO
..
IMEMR
..
ISC
..
جستجو در پایگاه

جستجوی پیشرفته
..
دریافت اطلاعات پایگاه
نشانی پست الکترونیک خود را برای دریافت اطلاعات و اخبار پایگاه، در کادر زیر وارد کنید.
..
enamad
..
:: دوره 5، شماره 3 - ( فصلنامه 1380 ) ::
جلد 5 شماره 3 صفحات 32-29 برگشت به فهرست نسخه ها
بررسی رابطه مصرف طولانی مدت روغن حیوانی با چربی های خون
مجید جعفرنژاد* ، معصومه یاوری ، سید علیرضا سعادتجو
چکیده:   (27387 مشاهده)

سابقه و هدف: با توجه به اهمیت و نقش چربی های خون با بروز بیماری های قلبی و عروقی و عوارض شناخته شده آن و عدم گزارش یک تحقیق از نقش روغن حیوانی (روغن زرد) ایرانی با وضعیت چربی های خون، این تحقیق در مناطق روستایی بیرجند انجام گرفت.

مواد و روش ها: تحقیق به روش هم گروهی بر روی 30 نفر زن و مرد روستایی که به طور عمده، روند مصرفی آن ها روغن حیوانی (گروه مورد) و تعداد 30 نفر زن و مرد روستایی که به طور عمده روغن نباتی جامد استفاده می کردند صورت پذیرفت. خصوصیات فردی، فعالیت های اجتماعی و بیماری های اعضای دو گروه مشابه بود. خون ناشتای هر یک از افراد دو گروه که به طور تصادفی انتخاب شده بودند، اخذ و میزان کلسترول تام، تری گلیسیرید، HLD و LDL دو گروه مقایسه و با t-test مورد قضاوت آماری قرار گرفت.

یافته ها: اعضای دو گروه به لحاظ سن، جنس و سایر عوامل مرتبط با سطح چربی های خون دو گروه مشابه بوده و یا اختلاف آن ها به لحاظ آماری معنی دار نبود. میزان کلسترول تام در مصرف کنندگان روغن نباتی جامد 7.6±232 و در مصرف کنندگان روغن حیوانی 40.9±195.3 بود (P<0.001) و میزان سایر شاخص های چربی در مصرف کنندگان روغن حیوانی از حداقل 8 و حداکثر 20% کمتر از مصرف کنندگان روغن نباتی جامد بود.

نتیجه گیری و توصیه ها: مصرف طولانی مدت چربی حیوانی موجب کاهش سطح چربی های خون می شود. انجام تحقیق مشابه در سایر مناطق را توصیه می نماید.

واژه‌های کلیدی: چربی های خون، روغن حیوانی، روغن گیاهی
متن کامل [PDF 669 kb]   (3127 دریافت)    
نوع مطالعه: پژوهشي | موضوع مقاله: عمومى
دریافت: 1387/8/20 | انتشار: 1380/7/23
ارسال نظر درباره این مقاله
نام کاربری یا پست الکترونیک شما:

CAPTCHA


XML   English Abstract   Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Jafarnejad M, Yavari M, Saadatjou S A R. A relationship between long-term consumption of animal fats and blood lipids . Feyz Med Sci J 2001; 5 (3) :29-32
URL: http://feyz.kaums.ac.ir/article-1-365-fa.html

جعفرنژاد مجید، یاوری معصومه، سعادتجو سید علیرضا. بررسی رابطه مصرف طولانی مدت روغن حیوانی با چربی های خون . مجله علوم پزشکی فيض. 1380; 5 (3) :29-32

URL: http://feyz.kaums.ac.ir/article-1-365-fa.html



Creative Commons License
This open access journal is licensed under a Creative Commons Attribution-NonCommercial ۴.۰ International License. CC BY-NC ۴. Design and publishing by Kashan University of Medical Sciences.
Copyright ۲۰۲۳© Feyz Medical Sciences Journal. All rights reserved.
دوره 5، شماره 3 - ( فصلنامه 1380 ) برگشت به فهرست نسخه ها
مجله علوم پزشکی فیض Feyz Medical Sciences Journal
Persian site map - English site map - Created in 0.05 seconds with 46 queries by YEKTAWEB 4660