[صفحه اصلی ]   [Archive] [ English ]  
:: صفحه اصلي :: درباره نشريه :: آخرين شماره :: تمام شماره‌ها :: جستجو :: ثبت نام :: ارسال مقاله :: تماس با ما ::
:: ::
برگشت به فهرست مقالات برگشت به فهرست نسخه ها
بررسی اثر باکتریوسینی باکتری‌های اسیدلاکتیک با خاصیت پروبیوتیک جدا شده از محصولات لبنی محلی منطقه ندوشن
اردشیر حسام پور* ، مهدی پورشاکر
دانشگاه آزاد اسلامی ، a.hesampour@gmail.com
چکیده:   (16 مشاهده)
سابقه و هدف: در میان پروبیوتیک ها لاکتوباسیل ها با فعالیت باکتریوسینی به عنوان نگهدارنده زیستی سالم و بی­خطر کاربری متعددی در زیست فن آوری میکروبی دارند.لذا شناسایی سویه های پروبیوتیک لاکتوباسیل ها با طیف وسیع درمانی حائز اهمیت می باشد.
مواد و روش‌ها: پس از نمونه گیری و جداسازی لاکتوباسیل ها از ماست محلی منطقه ندوشن به عنوان پروبیوتیک و تولید کننده باکتریوسین استفاده شد. اثر باکتریوسین تولیدی بر علیه هفت سویه باکتریایی بیماری­زا بررسی گردید. فعالیت باکتریوسینی به روش­های چاهک و دیسک بررسی شد.
یافته‌ها: نتایج حاصل از روش چاهک نشان داد که بیشترین اثر مهارکنندگی برای باکتری­های پاتوژنی استافیلوکوکوس اپیدرمیس، اکولای، استافیلوکوکوس اورئوس، انتروکوکوس فکالیس و کانیدیدا آلبیکانز به ترتیب مربوط به باکتری­های اسیدلاکتیک شامل لاکتوباسیلوس دلبروکی (14 میلی­متر)، لاکتوباسیلوس کازئی (20/12 میلی­متر)، بیفیدوباکتریوم بیفیدوم (67/13 میلی­متر)، لاکتوباسیلوس پلانتاروم (84/13) و لاکتوباسیلوس دلبروکی (22/13) بودند. بر پایه روش دیسک، بیشترین میزان مهارکنندگی بر علیه باکتری­های بیماری­زای به ترتیب شامل لاکتوباسیلوس دلبروکی، بیفیدوباکتریوم بیفیدوم، لاکتوباسیلوس دلبروکی، لاکتوباسیلوس پلانتاروم، لاکتوباسیلوس پلانتاروم، لاکتوباسیلوس کازئی و لاکتوباسیلوس دلبروکی بودند. ترکیبات ضد میکروبی تولید شده توسط آنزیم­های پروتئولیتیک غیر فعال شدند ولی در برابر طیف وسیعی از تغییرات pH و حرارت فعالیت خود را حفظ کردند.
نتیجه گیری: از باکتریوسین پروبیوتیک های جداسازی شده می توان به عنوان نگهدارنده زیستی سالم و بی خطر استفاده نمود.
واژه‌های کلیدی: لاکتوباسیل، باکتریوسین، پاتوژن، ضدمیکروبی
     
نوع مطالعه: پژوهشي | موضوع مقاله: عمومى
دریافت: ۱۳۹۷/۴/۲۶ | پذیرش: ۱۳۹۷/۱۰/۵
ارسال پیام به نویسنده مسئول

ارسال نظر درباره این مقاله
نام کاربری یا پست الکترونیک شما:

CAPTCHA code


XML   English Abstract   Print



برگشت به فهرست مقالات برگشت به فهرست نسخه ها
مجله علمی پژوهشی فیض ::: دانشگاه علوم پزشکی کاشان KAUMS Journal ( FEYZ )
Persian site map - English site map - Created in 0.06 seconds with 32 queries by YEKTAWEB 3844