Biochemistry and Nutrition in Metabolic Diseases

گزارش یک مورد گانگلیونوروما با تظاهرات درد شکم در پسر پنج ساله
رامین حقیقی ، نگار دادپور ، سید حسن سید شریفی*
دانشگاه علوم پزشکی خراسان شمالی ، Hsharifi368@yahoo.com

سابقه و هدف: گانگلیونوروما توموری نادر از خانواده نوروبلاستوما می‌باشد که از سلول­ های گانگلیونی منشاء می‌گیرد. گانگلیونوروما اکثرا در مدیاستن و خلف صفاق به ­صورت اتفاقی پیدا می‌شود و یا با علائم غیراختصاصی تظاهر پیدا می‌کند. در مقاله پیش­ رو یک مورد گانگلیونوروما خلف صفاقی در یک پسر بچه پنج ساله که با درد شکم مراجعه نموده گزارش می‌شود.

معرفی بیمار: بیمار پسر بچه پنج ساله‌ای می‌باشد که با درد شکم که از یک ماه پیش شروع شده مراجعه کرده و از درد کل شکم شکایت داشت. در معاینه بیمار تندرنس سمت راست شکم داشت و در معاینه شکم توده‌ای لمس گردید. بررسی‌های آزمایشگاهی انجام شده، همگی به­ جز آنالیز ادرار طبیعی بود. در تصویربرداری انجام شده یک توده حجیم در سمت راست شکم در فضای خلف صفاق گزارش شد. با توجه به وضعیت بیمار تصمیم به انجام لاپاراتومی برای بیمار شد. نمونه‌ها جهت بررسی پاتولوژی به آزمایشگاه ارسال شد و گانگلیونوروما تایید گردید.

نتیجه ­گیری: در مورد بیماری که با درد و توده شکم مراجعه می‌کند و در تصویربرداری توده خلف صفاقی گزارش می‌شود، باید به کیست گانگلیونوروما به­ عنوان یکی از تشخیص ­های افتراقی فکر کرد. درمان گانگلیونوروما با جراحی و خارج کردن کامل ضایعه و تشخیص نهایی آن با هیستولوژی میسر می‌شود.

واژه‌های کلیدی: گانگلیونوروما، خلف صفاق، مدیاستن، توده داخل شکمی، کودک
نوع مطالعه: گزارش مورد | موضوع مقاله: medicine, paraclinic
دریافت: 1396/3/1 | ویرایش نهایی: 1396/5/7 | پذیرش: 1396/3/1 | انتشار: 1396/3/1
فهرست منابع
1. Yang Y, Ren M, Yuan Z, Li K, Zhang Z, Zhang J, et al. Thoracolumbar paravertebral giant ganglioneuroma and scoliosis: a case report and literature review. World J Surgical Oncol 2016; 14: 65.
2. Singh J, Kr Priyadarshi V, Kumar Pandey P, Kr Vijay M, Kumar Pal D, Kundu A. Retroperitoneal ganglioneuroma. APSP J Case Rep 2013: 4(1); 8.
3. De Bernardi B, Gambini C, Haupt R, Granata C, Rizzo A, Conte M, et al. Retrospective study of childhood ganglioneuroma. J Clin Oncol 2008; 26(10): 1710–16.
4. Cocieru A, Saldinger PF. Images in surgery: retroperitoneal ganglioneuroma. Am J Surg 2011; 201: e3–4.
5. Esen HK, Esen O, Irsi C. Retroperitoneal Ganglioneuroma: Mimicking an ovarian mass in a child. Pak J Med Sci 2015; 31(3): 724-6.
6. Papavramidis TS, Michalopoulos N, Georgia K, Kesisoglou I, Valentini T, Georgia R, et al. Retroperitoneal ganglioneuroma in an adult patient: a case report and literature review of the last decade. South Med J 2009; 102(10): 1065–7.
7. Otal P, Mezghani S, Hassissene S, Maleux G, Colombier D, Rousseau H, et al. Imaging of retroperitoneal ganglioneuroma. Eur Radiol 2001; 11(6): 940–5.
8. Geoerger B, Hero B, Harms D, Grebe J, Scheidhauer K, Berthold F. Metabolic Activity and Clinical Features of Primary Ganglioneuromas. Cancer 2001; 91(10): 1905–13.
9. Paasch C, Harder A, Gatzky EJ, Ghadamgahi E, Spuler A, Siegel R. Retroperitoneal paravertebral ganglioneuroma :a multidisciplinaryapproach facilitates less radical surgery. World J Surg Oncol 2016; 14(1): 194.
10. Chang CY, Hsieh YL, Hung GY, Pan CC, Hwang B. Ganglioneuroma presenting as an asymptomatic huge posterior mediastinal and retroperitoneal tumor. J Chin Med Assoc 2003; 66(6): 370–4.
11. Ahn KS, Han HS, Yoon YS, Kim HH, Lee TS, Kang SB, et al. Laparoscopic resection of nonadrenal retroperitoneal tumors. Arch Surg 2011; 146(2): 162–67.
12. Aktoz T, Kaplan M, Usta U, Atakan IH, Inci O. Retroperitone-al ganglioneuroma. Trakya Univ Tip Fak Derg 2009; 26(2): 163-5.

Haghighi R, Dadpour N, Seyed-Sharifi S H. Presenting a case of Ganglioneuroma with abdominal pain in a five year old boy. Feyz Med Sci J 2017; 21 (2) :206-210

حقیقی رامین، دادپور نگار، سید شریفی سید حسن. گزارش یک مورد گانگلیونوروما با تظاهرات درد شکم در پسر پنج ساله. مجله علوم پزشکی فيض. 1396; 21 (2) :206-210

دوره 21، شماره 2 - ( دوماه نامه 1396 ) برگشت به فهرست نسخه ها
Persian site map - English site map - Created in 0.06 seconds with 46 queries by YEKTAWEB 4660