[صفحه اصلی ]   [Archive] [ English ]  
:: صفحه اصلي :: درباره مجله :: شماره جاری :: تمام شماره‌ها :: جستجو :: ثبت نام :: ارسال مقاله :: تماس با ما ::
بخش‌های اصلی
صفحه اصلی::
اطلاعات نشریه::
بانک‌ها و نمایه‌ها::
آرشیو مجله و مقالات::
برای نویسندگان::
اخلاق در پژوهش::
برای داوران::
تسهیلات پایگاه::
تماس با ما::
::
Basic and Clinical Biochemistry and Nutrition
..
DOAJ
..
CINAHL
..
EBSCO
..
IMEMR
..
ISC
..
جستجو در پایگاه

جستجوی پیشرفته
..
دریافت اطلاعات پایگاه
نشانی پست الکترونیک خود را برای دریافت اطلاعات و اخبار پایگاه، در کادر زیر وارد کنید.
..
enamad
..
:: دوره 6، شماره 1 - ( فصلنامه 1381 ) ::
جلد 6 شماره 1 صفحات 48-44 برگشت به فهرست نسخه ها
مقایسه اثرات مایکوفنولیت موفتیل و آزاتیوپرین در پیشگیری از پس زدن حاد پیوند کلیه
امیر حسین میلادی پور* ، احد قدس
چکیده:   (10795 مشاهده)

سابقه و هدف : علیرغم پیشرفت هایی که در زمینه پیوند کلیه و بقای آن انجام شده است، هنوز پس زدن حاد پیوند به علت شایع ترین علت از دست دادن پیوند در سال اول مطرح است. اخیرا Mycophenolate mofetil به عنوان یک داروی مفید در کاهش میزان پس زدن حاد پیوند کلیه مورد استفاده قرار گرفته است. در این مطالعه اثرات MMF در مقایسه با آزاتیوپرین در پیشگیری از پس زدن حاد پیوند و عوارض آن در بیماران بخش پیوند بیمارستان شهید هاشمی نژاد طی سال های 79-1376 مقایسه شده است .

مواد و روش ها : این مطالعه به روش کارآزمایی بالینی بر روی 60 بیمار پیوند کلیه انجام شد. بیماران در دو گروه که هر گروه شامل 30 بیمار و گروه اول تحت درمان با داروهای MMF با (2 گرم روزانه)، سیکلوسپورین (A) و پردنیزون و گروه دوم به جای MMF از AZA استفاده گردید. هر دو گروه از نظر فاکتورهای نقش گذار مانند دفعات پیوند، بیماری زمینه ای و ... مشابه بودند. بیماران به مدت 6 ماه از نظر پس زدن حاد پیوند و عوارض خونی، گوارشی، کبدی و عفونی از طریق اندازه گیری میزان اوره و کراتین سرم تست های عملکردی کبد فرمول شمارش سلول های خونی و علایم بالینی مورد پیگیری قرار گرفتند .

یافته ها : گروه اول شامل 16 زن و 14 مرد با میانگین سنی 12±37 سال و گروه دوم شامل 17 زن و 13 مرد با میانگین سنی 11±35 سال بودند. در گروه اول 10% و در گروه دوم 27% دچار پس زدن حاد پیوند گردیدند (P<0.09) که یکی از 8 بیمار در گروه دوم دچار از دست دادن کلیه پیوندی گردید . میزان کراتینین سرم پس از 6 ماه در گروه اول 0.4±1.3 و در گروه دوم 0.3±1.3 میلی گرم در دسی لیتر بود (NS). در گروه اول 20% و در گروه دوم 23% دچار لکوپنی شدند. در گروه اول 3.3% و در گروه دوم 6.7% دچار ترومبوسیتوپنی شدند. افزایش آنزیم های کبدی در 26.7% و در گروه اول و 30% افراد گروه دوم دیده شد. 6.7 درصد در گروه دوم دچار ایکتر شدند. پنج بیمار (17%) در گروه اول و دو بیمار (7%) در گروه دوم دچار اسهال شدند. در

گروه اول 3.3% دچار خونریزی مکرر دستگاه گوارش گردیدند که پس از قطع دارو بهبود یافت. در گروه اول 2 بیمار (6.6%) دچار بیماری سیتومگالوویروس گردیدند (NS).

نتیجه گیری و توصیه ها : با توجه به نتایج این مطالعه و نیز سایر مطالعات، MMF به طور قابل توجهی در کاهش میزان بروز پس زدن حاد پیوند کلیه در کوتاه مدت موثر است. از نظر آماری تفاوت قابل توجهی از نظر میزان عوارضی دیده نشد. ولی در مورد اسهال، ایکتر و خونریزی گوارشی و بیماری سیتومگالوویروس با توجه به محدود بودن تعداد بیماران نیاز به بررسی بیشتری می باشد . 

واژه‌های کلیدی: مایکوفنولیت موفتیل، پیوند کلیه، پس زدن حاد پیوند، آزاتیوپرین
متن کامل [PDF 1024 kb]   (1675 دریافت)    
نوع مطالعه: پژوهشي | موضوع مقاله: عمومى
دریافت: 1387/8/19 | ویرایش نهایی: 1387/8/19 | انتشار: 1381/1/26
ارسال نظر درباره این مقاله
نام کاربری یا پست الکترونیک شما:

CAPTCHA


XML   English Abstract   Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Miladipour A H, Ghods A. Comparing the effects of Mycophenolate Mofetil and Azathioperine in prevention of acute rejection of renal transplantation . Feyz Med Sci J 2002; 6 (1) :44-48
URL: http://feyz.kaums.ac.ir/article-1-331-fa.html

میلادی پور امیر حسین، قدس احد. مقایسه اثرات مایکوفنولیت موفتیل و آزاتیوپرین در پیشگیری از پس زدن حاد پیوند کلیه . مجله علوم پزشکی فيض. 1381; 6 (1) :44-48

URL: http://feyz.kaums.ac.ir/article-1-331-fa.html



Creative Commons License
This open access journal is licensed under a Creative Commons Attribution-NonCommercial ۴.۰ International License. CC BY-NC ۴. Design and publishing by Kashan University of Medical Sciences.
Copyright ۲۰۲۳© Feyz Medical Sciences Journal. All rights reserved.
دوره 6، شماره 1 - ( فصلنامه 1381 ) برگشت به فهرست نسخه ها
مجله علوم پزشکی فیض Feyz Medical Sciences Journal
Persian site map - English site map - Created in 0.12 seconds with 46 queries by YEKTAWEB 4660