زهره طبسی ، احمد خورشیدی ، مریم علینقی پور ، زهره سادات ، حسین اکبری
، tabasi_z@kaums.ac.ir

سابقه و هدف: با توجه به شیوع نسبتا بالای عفونت سرویکس و عوارض مهمی چون PID که ممکن است منجر به نازایی گردد، همچنین عدم اطلاع از وضعیت فراوانی سرویسیت گنوکوکی و مقاومت دارویی آن در این منطقه، تحقیق جهت تعیین فراوانی آن در بیماران مراجعه کننده به کلینیک تخصصی شهر کاشان در نیمه اول سال 1380 انجام پذیرفت.

مواد و روش ها: پژوهش حاضر به روش توصیفی بر روی بیماران مبتلا به سرویسیت انجام شد. پس از معاینه بالینی و تایید سرویسیت، نمونه گیری از آندوسرویکس و کشت در محیط تایرمارتین انجام شد و حساسیت آنتی بیوتیکی آن ها تعیین گردید. میزان آلودگی سرویسیت با گنوکوک و الگوی مقاومت دارویی آن ها تعیین شد و با خصوصیات دموگرافیک در پرسش نامه ثبت و اطلاعات با آمار توصیفی ارائه گردید.

یافته ها: از 315 مورد خانم مبتلا به سرویسیت 2 نفر (0.63%) مبتلا به سرویسیت گنوکوکی بودند که هر دو مورد کمتر از 25 سال داشتند. شروع فعالیت جنسی هر دو مورد زیر 20 سال بود و هر دو مورد علایم ادراری از قبیل سوزش و تکرر ادرار را ذکر می کردند. یک مورد مقاومت به وانکومایسین و یک مورد مقاومت به سفتریاکسون دیده شد.

نتیجه گیری و توصیه ها: شیوع گنوکوک در مبتلایان به سرویسیت جامعه مورد بررسی، جدی و مسئله دار نیست و نسبت بیماران مورد نظر به داروهای رایج حساس می باشند، لذا نگرانی خاصی مطرح نیست.

واژه‌های کلیدی: سرویسیت، گنوکوک، PID
دریافت: 1387/8/19 | ویرایش نهایی: 1387/8/19 | انتشار: 1381/4/24

Tabasi Z, Khorshidi A, Alinaghipour M, Sadat Z, Akbari H. Prevalence of Neisseria Gonorrhea in cervisitis and evaluation of drug resistance of N.Gonorrhoeae in Kashan . Feyz 2002; 6 (2) :70-74

طبسی زهره، خورشیدی احمد، علینقی پور مریم، سادات زهره، اکبری حسین. بررسی فراوانی گنوکوک در بیماران مبتلا به سرویسیت و مقاومت داروئی آن در مراجعین به درمانگاه تخصصی زنان در کاشان، نیمه اول سال 1380. مجله علوم پزشکی فيض. 1381; 6 (2) :70-74