[صفحه اصلی ]   [Archive] [ English ]  
:: صفحه اصلي :: درباره مجله :: شماره جاری :: تمام شماره‌ها :: جستجو :: ثبت نام :: ارسال مقاله :: تماس با ما ::
بخش‌های اصلی
صفحه اصلی::
اطلاعات نشریه::
بانک‌ها و نمایه‌ها::
آرشیو مجله و مقالات::
برای نویسندگان::
اخلاق در پژوهش::
برای داوران::
تسهیلات پایگاه::
تماس با ما::
::
Basic and Clinical Biochemistry and Nutrition
..
DOAJ
..
CINAHL
..
EBSCO
..
IMEMR
..
ISC
..
جستجو در پایگاه

جستجوی پیشرفته
..
دریافت اطلاعات پایگاه
نشانی پست الکترونیک خود را برای دریافت اطلاعات و اخبار پایگاه، در کادر زیر وارد کنید.
..
enamad
..
:: دوره 11، شماره 4 - ( فصلنامه 1386 ) ::
جلد 11 شماره 4 صفحات 60-56 برگشت به فهرست نسخه ها
بررسی فراوانی اختلال کمبود توجه و بیش فعالی در 50 کودک مبتلا به صرع
احمد طالبیان ، هادی خداپرست ، حمزه صدیقی ، محسن تقدسی ، سید غلامعباس موسوی
، Talebianmd@yahoo.com
چکیده:   (10303 مشاهده)

سابقه و هدف: نظر به این که اختلال کمبود توجه و بیش­فعالی ( ADHD ) از بیماری­های رایج کودکان است که در 5 تا 10 درصد آنها حادث شده و یکی از علل شایع مراجعه­ی کودکان به درمانگاه­های اعصاب و روان­پزشکی است، و با توجه به این که این اختلال در کودکان مبتلا به صرع شایع­تر از جمعیت معمول است و مطالعه‌ای در این رابطه در کشور ما صورت نگرفته این تحقیق جهت تعیین فراوانی ADHD در کودکان مبتلا به صرع مراجعه­کننده به مراکز درمانی شهرستان کاشان در سال 1384 انجام شد.

مواد و روش­ها: در این مطالعه توصیفی Cross-Sectional تعداد 50 کودک مبتلا به صرع در محدوده­ی سنی 3 تا 17 سال مورد بررسی قرار گرفتند، همه بیماران دو پرسشنامه یکی شامل سوالات تشخیصی ADHD و نوع آن مطابق معیارهای استاندارد DSMIV و دیگری حاوی ویژگی­های دموگرافیک از جمله: سن‌، جنس، بعد خانوار، رتبه تولد، نوع تشنج بر اساس نشانه­های بالینی با توجه به نظر فوق تخصص اعصاب کودکان، سابقه­ی تشنج تب، وضعیت هوش کودک بر اساس آزمون وکسلر، وجود نشانه­های ADHD قبل یا بعد از به کارگیری داروی ضدتشنج توسط محقق با کمک والدین تکمیل گردید، همچنین مصاحبه بالینی توسط روان­پزشک کودکان صورت گرفت. اطلاعات حاصله با استفاده از شاخص­های توصیفی و آزمون­های آماری کای دو و فیشر مورد تجزیه و تحلیل قرارگرفت.

نتایج: از 50 کودک مورد مطالعه تعداد 21 نفر (42 درصد) مبتلا به ADHD بودند، از دخترها 8/45 درصد و از پسرها 4/38 درصد ADHD داشتند. فراوانی ADHD در گروه سنی 7-3 سال 2/69 درصد و بالاتر از آن 4/32 درصد بود (025/0 = p ). ADHD در فرزندان اول خانواده شایع­تر از فرزندان بعدی بود. تاریخچه­ی تشنج تب در کودکان مبتلا به صرع با ADHD شایع­تر از موارد بدون ADHD بود. وضعیت هوش غیرطبیعی در 8/23 درصد کودکان با ADHD و 4/3 درصد از موارد بدون ADHD دیده شد. نشانه­های ADHD در 8/42 درصد قبل از پیدایش تشنج وجود داشته و در 1/57 درصد بعد از پیدایش تشنج شروع شده بود. در 33 درصد از موارد، نشانه­های ADHD بعد از شروع داروی ضد تشنج تشدید شده بود. از بین داروهای ضدتشنج فنوباربیتال نقش عمده‌ای در ایجاد و تشدید نشانه­های ADHD داشت.

نتیجه­گیری: اختلال ADHD در کودکان مبتلا به صرع فراوانی قابل توجهی دارد. توصیه می‌شود در همه کودکان با شروع تشنج، مشاوره روان­پزشکی از نظر وجود نشانه­های ADHD به عمل آمده، همچنین در انتخاب داروی ضد تشنج دقت کافی به کار رود.

واژه‌های کلیدی: صرع، کودکان، کمبود توجه همراه با پرفعالیتی، تشنج
متن کامل [PDF 162 kb]   (2447 دریافت)    
نوع مطالعه: پژوهشي | موضوع مقاله: عمومى
دریافت: 1387/8/2 | انتشار: 1386/10/25
ارسال پیام به نویسنده مسئول

ارسال نظر درباره این مقاله
نام کاربری یا پست الکترونیک شما:

CAPTCHA


XML   English Abstract   Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Talebian A, Khodaparast H, Sediqi H, Taqaddosi M, Mousavi S G. Frequency of ADHD among 3-17 year old epileptic children at Kashan in 2005. Feyz 2008; 11 (4) :56-60
URL: http://feyz.kaums.ac.ir/article-1-29-fa.html

طالبیان احمد، خداپرست هادی، صدیقی حمزه، تقدسی محسن، موسوی سید غلامعباس. بررسی فراوانی اختلال کمبود توجه و بیش فعالی در 50 کودک مبتلا به صرع. مجله علوم پزشکی فيض. 1386; 11 (4) :56-60

URL: http://feyz.kaums.ac.ir/article-1-29-fa.html



Creative Commons License
This open access journal is licensed under a Creative Commons Attribution-NonCommercial ۴.۰ International License. CC BY-NC ۴. Design and publishing by Kashan University of Medical Sciences.
Copyright ۲۰۲۳© Feyz Medical Sciences Journal. All rights reserved.
دوره 11، شماره 4 - ( فصلنامه 1386 ) برگشت به فهرست نسخه ها
مجله علوم پزشکی فیض Feyz Medical Sciences Journal
Persian site map - English site map - Created in 0.05 seconds with 46 queries by YEKTAWEB 4645