[صفحه اصلی ]   [Archive] [ English ]  
:: صفحه اصلي :: درباره مجله :: شماره جاری :: تمام شماره‌ها :: جستجو :: ثبت نام :: ارسال مقاله :: تماس با ما ::
بخش‌های اصلی
صفحه اصلی::
اطلاعات نشریه::
بانک‌ها و نمایه‌ها::
آرشیو مجله و مقالات::
برای نویسندگان::
اخلاق در پژوهش::
برای داوران::
تسهیلات پایگاه::
تماس با ما::
::
Basic and Clinical Biochemistry and Nutrition
..
DOAJ
..
CINAHL
..
EBSCO
..
IMEMR
..
ISC
..
جستجو در پایگاه

جستجوی پیشرفته
..
دریافت اطلاعات پایگاه
نشانی پست الکترونیک خود را برای دریافت اطلاعات و اخبار پایگاه، در کادر زیر وارد کنید.
..
enamad
..
:: دوره 11، شماره 4 - ( فصلنامه 1386 ) ::
جلد 11 شماره 4 صفحات 45-40 برگشت به فهرست نسخه ها
بررسی اثر ویتامینE بر قند، چربی های سرم و فشار خون در بیماران دیابتی نوع 2
مینا خباز ، مریم رشیدی ، فاطمه کاسب ، محمد افخمی اردکانی
، rashidy_maryam_nr@yahoo.com
چکیده:   (17637 مشاهده)

سابقه و هدف: دیابت نوع 2 همراه با افزایش استرس اکسیداتیو و کاهش آنتی­اکسیدان­ها است. مکمل ویتامین E باعث کاهش استرس اکسیداتیو در بیماران دیابتی می­شود. همچنین برخی مطالعات نشان داده­اند که ویتامین E سبب افزایش حساسیت به انسولین و بهبود سطوح چربی­ها می­گردد. هدف از این مطالعه بررسی اثر ویتامین E بر پاسخ­های قند و چربی در بیماران دیابتی نوع 2 است.

مواد و روش­ها: در این مطالعه از بین بیماران دیابتی نوع 2 بالاتر از 30 سال که به مرکز تحقیقات دیابت یزد مراجعه کردند ، 31 بیمار دیابتی نوع 2 که دارای قند خون ناشتای mg/dl 200-140 ، قند دو ساعت بعد از غذای mg/dl 250-200 ‏ ، تری­گلیسرید mg/dl 400 -200، کلسترول ، mg/dl 200-300 و فشار خون خفیف (فشار خون سیستولی mmHg 160-140 و فشار خون دیاستولی 100-90) بودن د، انتخاب شدند ، سپس به بیماران قرص ویتامین E 400 واحد دو بار در روز به مدت 3 ماه داده شد ، قند ناشتا، کلسترول، تری ­ گلیسرید، LDL ، HDL ، HbA1C و میزان انسولین ناشتا در شروع و پایان مطالعه اندازه­گیری گردید.

نتایج: در این مطالعه 31 بیمار دیابتی نوع 2 (19 زن، 12 مرد) با میانگین سنی 87/8 ± 03/53 سال و طول مدت ابتلا به دیابت 89/0 ± 16/2 سال وارد مطالعه شدند. در پایان مطالعه قند خون ناشتا، تری­گلیسرید و میزان انسولین ناشتا کاهش یافت اما این کاهش معنی­دار نبود. میزان کلسترول تام، فشار خون سیستولی و دیاستولی تغییر محسوسی نداشت.

نتیجه­گیری: با توجه به نتایج حاصل از این مطالعه به نظر می­آید که ویتامین E با دوز 800 واحد در روز به مدت 3 ماه نمی­تواند باعث بهبود قند خون، چربی­های خون، میزان هموگلوبین گلیکوزیله، میزان انسولین ناشتا و فشار خون در بیماران دیابتی نوع 2 شود.

واژه‌های کلیدی: دیابت شیرین نوع 2، ویتامین E، هموگلوبین گلیکوزیله آ، چربی های خون
متن کامل [PDF 134 kb]   (2975 دریافت)    
نوع مطالعه: پژوهشي | موضوع مقاله: عمومى
دریافت: 1387/8/2 | انتشار: 1386/10/25
ارسال پیام به نویسنده مسئول

ارسال نظر درباره این مقاله
نام کاربری یا پست الکترونیک شما:

CAPTCHA


XML   English Abstract   Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Khabaz M, Rashidi M, Kaseb F, Afkhami-Ardekani M. Effect of vitamin E on glycemic control and lipid profile in type 2 diabetes. Feyz 2008; 11 (4) :40-45
URL: http://feyz.kaums.ac.ir/article-1-26-fa.html

خباز مینا، رشیدی مریم، کاسب فاطمه، افخمی اردکانی محمد. بررسی اثر ویتامینE بر قند، چربی های سرم و فشار خون در بیماران دیابتی نوع 2. مجله علوم پزشکی فيض. 1386; 11 (4) :40-45

URL: http://feyz.kaums.ac.ir/article-1-26-fa.html



Creative Commons License
This open access journal is licensed under a Creative Commons Attribution-NonCommercial ۴.۰ International License. CC BY-NC ۴. Design and publishing by Kashan University of Medical Sciences.
Copyright ۲۰۲۳© Feyz Medical Sciences Journal. All rights reserved.
دوره 11، شماره 4 - ( فصلنامه 1386 ) برگشت به فهرست نسخه ها
مجله علوم پزشکی فیض Feyz Medical Sciences Journal
Persian site map - English site map - Created in 0.05 seconds with 46 queries by YEKTAWEB 4645