گزارش موردی از توانبخشی حرکتی کوتاه‌مدت در یک کودک مبتلا به سندروم فلن مک درمید
مسعود بابایی ، زهرا تجملی
دانشگاه علوم بهزیستی و توانبخشی ، mas.babaei@gmail.com
سابقه و هدف: سندروم فلن مک درمید، اختلالی ژنتیکی و نادر بوده و شیوع آن مشخص نیست. یکی از ویژگی‌های واضح این بیماران تاخیر کلی رشد بوده که آن ها را نیازمند مداخلات توانبخشی می کند. این مطالعه به بررسی تاثیر توانبخشی حرکتی یک کودک تشخیص داده شده با این سندروم می پردازد.
گزارش مورد: فرد مورد مطالعه کودکی چهار ساله و مبتلا به سندروم فلن مک درمید است که در رشد حرکتی، مهارت های حرکتی درشت و مهارت های عملکرد اندام فوقانی خود تاخیر داشت. بر این اساس، برنامه توانبخشی حرکتی 12 هفته ای برای وی طرح ریزی و اجرا شد.
نتیجه گیری: این مطالعه موردی نشان داد که رویکردهای رایج توانبخشی حرکتی کودکان فلج مغزی و کودکان مبتلا به تاخیر حرکتی، برای توانبخشی حرکتی کودکان مبتلا به سندروم فلن مک درمید قابل استفاده اند؛ با این حال نیازمند مطالعات بیشتر برای تعمیم قوی تر نتایج هستیم.
واژه‌های کلیدی: سندروم فلن مک درمید، توانبخشی، تمرین درمانی، ناتوانی های رشدی
نوع مطالعه: گزارش مورد | موضوع مقاله: medicine, paraclinic
دریافت: 1393/7/26 | ویرایش نهایی: 1393/8/7 | پذیرش: 1393/7/26 | انتشار: 1393/7/26

Babaei M, Tajamoli Z. A case report of short-term motor rehabilitation in a child with Phelan-McDermid syndrome. Feyz 2014; 18 (5) :497-501