:: دوره 18، شماره 2 - ( دو ماه نامه 1393 ) ::
گزارش یک مورد بیماری کیکوچی در کاشان
علیرضا شریف ، محمد رضا شریف
دانشگاه علوم پزشکی کاشان ، mrsharifmd@yahoo.com

سابقه و هدف: لنفادنیت هیستیوسیتیک نکروزان کیکوچی یک بیماری نادر التهابی است که به­طور معمول غدد لنفاوی گردن را درگیر می­نماید. این بیماری خوش خیم بوده و بدون درمان خاصی در عرض چند هفته تا چند ماه خود به­خود بهبود می­یابد. این بیماری از نظر کلینیکی و پاراکلینیکی با لنفوم شباهت زیادی دارد و تشخیص قطعی آن با بررسی پاتولوژیک غدد لنفاوی میسر می­شود.

معرفی بیمار: بیمار خانم 26 ساله­ای می­باشد که دچار تب و لرز و تورم سمت راست گردن همراه با درد اندام تحتانی، تهوع، کاهش اشتها و سردرد از حدود 10 روز قبل شده بود و در معاینه طحال نیز حدود 5 سانتی­متر زیر لبه دنده لمس می­شد. با توجه به تب، آدنوپاتی بزرگ گردنی، اسپلنومگالی، لکوپنی و افزایش ESR وی که علی­­رغم درمان آنتی بیوتیکی ادمه داشت، و سایر بررسی­ها که طبیعی بود، جهت رد لنفوم بیوپسی غده لنفاوی انجام شد. در نهایت بیماری وی کیکوچی تشخیص داده شد و بیمار پس از 20 روز بستری مرخص گردید.

نتیجه ­گیری: در هر بیمار به­خصوص خانم جوان با تب طولانی و بزرگی غده لنفاوی باید این بیماری را در تشخیص افتراقی قرار داد و در اقدامات تشخیصی، بیوپسی غده لنفاوی را در نظر داشت.

واژه‌های کلیدی: بیماری کیکوچی، لنفادنوپاتی گردنی، تب طول کشیده
نوع مطالعه: گزارش مورد | موضوع مقاله: medicine, paraclinic
دریافت: 1393/1/16 | ویرایش نهایی: 1393/2/10 | پذیرش: 1393/1/16 | انتشار: 1393/1/16

Sharif A R, Sharif M R. A case of Kikuchi disease in Kashan . Feyz 2014; 18 (2) :189-193