[صفحه اصلی ]   [Archive] [ English ]  
:: صفحه اصلي :: درباره مجله :: شماره جاری :: تمام شماره‌ها :: جستجو :: ثبت نام :: ارسال مقاله :: تماس با ما ::
بخش‌های اصلی
صفحه اصلی::
اطلاعات نشریه::
بانک‌ها و نمایه‌ها::
آرشیو مجله و مقالات::
برای نویسندگان::
اخلاق در پژوهش::
برای داوران::
تسهیلات پایگاه::
تماس با ما::
::
Basic and Clinical Biochemistry and Nutrition
..
DOAJ
..
CINAHL
..
EBSCO
..
IMEMR
..
ISC
..
جستجو در پایگاه

جستجوی پیشرفته
..
دریافت اطلاعات پایگاه
نشانی پست الکترونیک خود را برای دریافت اطلاعات و اخبار پایگاه، در کادر زیر وارد کنید.
..
enamad
..
:: دوره 7، شماره 4 - ( فصلنامه 1382 ) ::
جلد 7 شماره 4 صفحات 77-71 برگشت به فهرست نسخه ها
تعیین مقدار سرب و کادمیم بادام زمینی عرضه شده در مغازه های شهر اهواز
نادره رهبر ، زهرا نظری
چکیده:   (7001 مشاهده)

سابقه و هدف: با توجه به منشاء طبیعی و صنعتی و محیطی سرب و کادمیم و عوارض شناخته شده آلودگی این دو فلز و عدم اطلاع از میزان آن و به منظور تعیین مقادیر سرب و کادمیم بادام زمینی این تحقیق روی نمونه‌های عرضه شده در مغازه‌های شهر اهواز انجام گرفت.

مواد و روش‌ها:‌ تحقیق به روش توصیفی روی 27 نمونه از بادام زمینی عرضه شده در شهر اهواز که به طور تصادفی انتخاب شدند انجام گرفت. میزان سرب و کادمیم نمونه‌ها به وسیله دستگاه اسپکترومتر جذب اتمی اندازه‌گیری شد و مقادیر آن بر حسب میکروگرم در کیلوگرم ارائه گردید.

یافته‌ها:‌ میانگین میزان کادمیم 83 میکروگرم در کیلوگرم و از حداقل 15 تا حداکثر 160 بود و 6/92 درصد نمونه‌ها آلودگی بیشتر از 40 میکروگرم داشتند. میانگین میزان سرب نمونه‌ها 384 و از حداقل 12 تا حداکثر 1043 میکروگرم در کیلوگرم بود و 5/81 درصد نمونه‌ها بیشتر از 200 میکروگرم در کیلوگرم آلودگی داشتند.

نتیجه‌گیری: میزان آلودگی سرب و کادمیم بادام زمینی مورد بررسی زیاد می‌باشد. لذا بررسی مقادیر طبیعی و علل افزایش آلودگی بادام زمینی را توصیه می‌نماید.

واژه‌های کلیدی: کادمیم، سرب، بادام زمینی
متن کامل [PDF 281 kb]   (2402 دریافت)    
نوع مطالعه: پژوهشي | موضوع مقاله: عمومى
دریافت: 1387/8/13 | ویرایش نهایی: 1387/8/13 | انتشار: 1382/10/25
ارسال نظر درباره این مقاله
نام کاربری یا پست الکترونیک شما:

CAPTCHA


XML   English Abstract   Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Rahbar N, Nazari Z. Level of lead and cadmium in peanut. Feyz 2004; 7 (4) :71-77
URL: http://feyz.kaums.ac.ir/article-1-218-fa.html

رهبر نادره، نظری زهرا. تعیین مقدار سرب و کادمیم بادام زمینی عرضه شده در مغازه های شهر اهواز. مجله علوم پزشکی فيض. 1382; 7 (4) :71-77

URL: http://feyz.kaums.ac.ir/article-1-218-fa.html



Creative Commons License
This open access journal is licensed under a Creative Commons Attribution-NonCommercial ۴.۰ International License. CC BY-NC ۴. Design and publishing by Kashan University of Medical Sciences.
Copyright ۲۰۲۳© Feyz Medical Sciences Journal. All rights reserved.
دوره 7، شماره 4 - ( فصلنامه 1382 ) برگشت به فهرست نسخه ها
مجله علوم پزشکی فیض Feyz Medical Sciences Journal
Persian site map - English site map - Created in 0.05 seconds with 46 queries by YEKTAWEB 4645