[صفحه اصلی ]   [Archive] [ English ]  
:: صفحه اصلي :: درباره مجله :: شماره جاری :: تمام شماره‌ها :: جستجو :: ثبت نام :: ارسال مقاله :: تماس با ما ::
بخش‌های اصلی
صفحه اصلی::
اطلاعات نشریه::
بانک‌ها و نمایه‌ها::
آرشیو مجله و مقالات::
برای نویسندگان::
اخلاق در پژوهش::
برای داوران::
تسهیلات پایگاه::
تماس با ما::
هوش مصنوعی::
::
Basic and Clinical Biochemistry and Nutrition
..
DOAJ
..
CINAHL
..
EBSCO
..
IMEMR
..
ISC
..
جستجو در پایگاه

جستجوی پیشرفته
..
دریافت اطلاعات پایگاه
نشانی پست الکترونیک خود را برای دریافت اطلاعات و اخبار پایگاه، در کادر زیر وارد کنید.
..
enamad
..
:: دوره 16، شماره 7 - ( ضميمه 1391 ) ::
جلد 16 شماره 7 صفحات 780-779 برگشت به فهرست نسخه ها
نقش سلنیوم در سلامتی انسان
سعیده اسمعیلی* ، راحله سادات فاضلی فرد ، صالحه احمد زاده ، مریم شکوهی
دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی ، saeideh.esmaeili@gmail.com
چکیده:   (11501 مشاهده)

سابقه و هدف: سلنیوم یکی از نادرترین عناصر روی زمین و یک ترکیب کلیدی برای حیات انسان می­باشد. کمبود سلنیوم در بدن نقش به­سزایی در بروز انواع سرطان­ها دارد. این عنصر یکی از اجزای سلنوپروتئین­ها و آنزیم­های مهم بدن بوده که برای اعمال دفاعی آنتی­اکسیدانی، تولید هورمون­های تیروئید، سنتز DNA، تولیدمثل و از بین بردن سلول­های سرطانی از طریق کاهش ذخیره خون تومورها ضروری می­باشد. مطالعات نشان می­دهد رژیم غذایی با سطوح پایین سلنیوم نقش موثری در افزایش خطر بسیاری از سرطان­ها دارد که مکانیسم آن از طریق ممانعت از تولید پروتئین­ها و آنزیم­ها توسط سلول­های سرطانی و تحریک مرگ سلولی می باشد.

مواد و روش­ها: پایگاه­های PubMed ، ScienceDirect ، Springer و Google scholar به­منظور دست­یابی به مقالات مورد نظر جستجو شدند.

نتایج: دریافت میزان کافی سلنیوم از نظر سلامتی حائز اهمیت است؛ از این­رو گروه تحقیقات سلامت اروپا در سال 1991 متوسط دریافت مناسب سلنیوم را برای زنان و مردان بزرگسال به­ترتیب 75 و 60 میکروگرم در روز نظر گرفتند. دریافت سلنیوم در انسان به سطوح در دسترس سلنیوم خاکی که ماده غذایی در آن رشد یافته بستگی دارد.

نتیجه­گیری: در برخی نقاط جهان که سلنیوم به­مقدار کافی در اختیار گیاهان قرار ندارد، بیماری‏های کمبود سلنیوم مانند بیماری کشان که باعث مرگ و میر بسیاری در چین گردیده، شناسایی شده است و غنی‏سازی مواد غذایی با سلنیوم به شکل قابل توجهی شیوع این بیماری را کاهش می­دهد. بنابراین، تولید موادغذایی غنی شده با سلنیوم از موثرترین روش ­ ها جهت مقابله با کمبود دریافت سلنیوم می­باشد .

واژه‌های کلیدی: سلنیوم، سلامتی، سرطان
متن کامل [PDF 92 kb]   (2575 دریافت)    
نوع مطالعه: پژوهشي | موضوع مقاله: عمومى
دریافت: 1391/12/15 | انتشار: 1391/12/25
ارسال پیام به نویسنده مسئول

ارسال نظر درباره این مقاله
نام کاربری یا پست الکترونیک شما:

CAPTCHA


XML   English Abstract   Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Esmaeili S, Fazelifard R S, Ahmadzadeh S, Shokouhi M. The influence of Selenium on human health. Feyz Med Sci J 2013; 16 (7) :779-780
URL: http://feyz.kaums.ac.ir/article-1-1860-fa.html

اسمعیلی سعیده، فاضلی فرد راحله سادات، احمد زاده صالحه، شکوهی مریم. نقش سلنیوم در سلامتی انسان. مجله علوم پزشکی فيض. 1391; 16 (7) :779-780

URL: http://feyz.kaums.ac.ir/article-1-1860-fa.html



Creative Commons License
This open access journal is licensed under a Creative Commons Attribution-NonCommercial ۴.۰ International License. CC BY-NC ۴. Design and publishing by Kashan University of Medical Sciences.
Copyright ۲۰۲۳© Feyz Medical Sciences Journal. All rights reserved.
دوره 16، شماره 7 - ( ضميمه 1391 ) برگشت به فهرست نسخه ها
مجله علوم پزشکی فیض Feyz Medical Sciences Journal
Persian site map - English site map - Created in 0.1 seconds with 46 queries by YEKTAWEB 4710