[صفحه اصلی ]   [Archive] [ English ]  
:: صفحه اصلي :: درباره مجله :: شماره جاری :: تمام شماره‌ها :: جستجو :: ثبت نام :: ارسال مقاله :: تماس با ما ::
بخش‌های اصلی
صفحه اصلی::
اطلاعات نشریه::
بانک‌ها و نمایه‌ها::
آرشیو مجله و مقالات::
برای نویسندگان::
اخلاق در پژوهش::
برای داوران::
تسهیلات پایگاه::
تماس با ما::
::
Basic and Clinical Biochemistry and Nutrition
..
DOAJ
..
CINAHL
..
EBSCO
..
IMEMR
..
ISC
..
جستجو در پایگاه

جستجوی پیشرفته
..
دریافت اطلاعات پایگاه
نشانی پست الکترونیک خود را برای دریافت اطلاعات و اخبار پایگاه، در کادر زیر وارد کنید.
..
enamad
..
:: دوره 16، شماره 7 - ( ضميمه 1391 ) ::
جلد 16 شماره 7 صفحات 770-769 برگشت به فهرست نسخه ها
بررسی نقش عناصر کمیاب در علوم محیط زیست و تغذیه
الهام مشتاقی ، مینو مشتاقی*
دانشگاه آزاد اسلامی ، M_moshtaghie@yahoo.com
چکیده:   (7120 مشاهده)

سابقه و هدف: امروزه یکی از بحث های روز دنیا مربوط به مشکلات ناشی از کمبود برخی از عناصر ضروری بر سلامت انسان می باشد. تحقیقات بسیار زیادی حاکی از آن است که کمبود فلزاتی مانند روی و سلنیم بر سلامت انسان به ویژه رشد جسمانی تاثیر گذار است. این مشکلات به طور معمول در سراسر جهان قابل پیگیری است.

مواد و روش ها: گروه های مختلف سنی به ویژه گروه کودکان و نوجوانان که در سنین حساس رشدی قرار دارند، بیشتر در معرض نوسانات کمبود این عنصر ضروری در بدن قرار می گیرند. این مشکلات در کشورهای در حال توسعه بیشتر به چشم می خورد، زیرا پیگیری در مورد مسائل تغذیه ای به طور جدی صورت نمی گیرد.

نتایج: نتایج نشان داده است در کشورهای توسعه یافته با پیشرفت مستمر در بحث صنایع غذایی توانسته اند با استفاده از الگوی صحیح رشد در غذای هر گروه سنی، مشکلات ناشی از کمبود عناصر مختلف را مرتفع سازند؛ که این امر به گونه ای تکامل توام بین علوم صنایع غذایی و علوم محیط زیستی است.

نتیجه گیری: یکی از بهترین راه کارهایی که در زمینه جبران کمبود این عناصر پیشنهاد می گردد، افزودن این عناصر در تغذیه گروه سنی حساس است. به عنوان مثال، در بسیاری از کشورهای توسعه یافته روی را در حد استاندارد در تنقلات پرطرفدار کودکان و نوجوانان اضافه می نمایند، تا بتواند جبران کمبودها را در رشد این گروه بنماید. در مورد سایر عناصر مانند آهن نیز این مسئله به چشم خورده است.

واژه‌های کلیدی: عناصر کمیاب، سلامت رشدی، محیط زیست، صنایع غذایی
متن کامل [PDF 92 kb]   (2031 دریافت)    
نوع مطالعه: پژوهشي | موضوع مقاله: عمومى
دریافت: 1391/12/15 | انتشار: 1391/12/25
ارسال پیام به نویسنده مسئول

ارسال نظر درباره این مقاله
نام کاربری یا پست الکترونیک شما:

CAPTCHA


XML   English Abstract   Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Moshtaghie E, Moshtaghie M. The role of trace elements in environmental and nutrition sciences. Feyz Med Sci J 2013; 16 (7) :769-770
URL: http://feyz.kaums.ac.ir/article-1-1855-fa.html

مشتاقی الهام، مشتاقی مینو. بررسی نقش عناصر کمیاب در علوم محیط زیست و تغذیه. مجله علوم پزشکی فيض. 1391; 16 (7) :769-770

URL: http://feyz.kaums.ac.ir/article-1-1855-fa.html



Creative Commons License
This open access journal is licensed under a Creative Commons Attribution-NonCommercial ۴.۰ International License. CC BY-NC ۴. Design and publishing by Kashan University of Medical Sciences.
Copyright ۲۰۲۳© Feyz Medical Sciences Journal. All rights reserved.
دوره 16، شماره 7 - ( ضميمه 1391 ) برگشت به فهرست نسخه ها
مجله علوم پزشکی فیض Feyz Medical Sciences Journal
Persian site map - English site map - Created in 0.05 seconds with 46 queries by YEKTAWEB 4679