سابقه و هدف : کادمیوم از فلزات سمی، خطرناک و سرطانزای موجود در محیط زیست است. این فلز بر بافتهای مختلف بدن از جمله کلیهها و کبد تاثیر سوء دارد. هدف از این مطالعه بررسی میزان فلز کادمیوم در مواد غذایی و تاثیر آن بر سلامت انسان و ارائه راههای پیشگیری از اثرات منفی این فلز بر سلامت است.
مواد و روشها: مطالب مندرج در این مقاله مروری از طریق جستجوی غیر نظاممند پایگاههای اطلاعاتی موجود در موتور جستجوی Google استخراج شده است.
نتایج: یافتهها نشان میدهند که این فلز کادمیوم در پوسته زمین و در آب دریا موجود بوده و مواجهه با آن منجر به بروز برخی بیماریها و نازایی میشود.
نتیجهگیری: با داشتن یک رژیم غذایی عاری از کادمیوم میتوان از بروز یا پیشرفت بیماریها جلوگیری کرد. اگر میوهها و سبزیجات در زمینهای کشاورزییای که در مجاورت معادن روی هستند بهعمل آمده باشند، با فلز کادمیوم مسموم شده و عامل بیماری و سرطانزایی هستند. مصرف ماهی پرورش یافته در دریاهای آلوده به کادمیوم نیز میتواند برای سلامت انسان مضر باشد.