[صفحه اصلی ]   [Archive] [ English ]  
:: صفحه اصلي :: درباره مجله :: شماره جاری :: تمام شماره‌ها :: جستجو :: ثبت نام :: ارسال مقاله :: تماس با ما ::
بخش‌های اصلی
صفحه اصلی::
اطلاعات نشریه::
بانک‌ها و نمایه‌ها::
آرشیو مجله و مقالات::
برای نویسندگان::
اخلاق در پژوهش::
برای داوران::
تسهیلات پایگاه::
تماس با ما::
هوش مصنوعی::
::
Basic and Clinical Biochemistry and Nutrition
..
DOAJ
..
CINAHL
..
EBSCO
..
IMEMR
..
ISC
..
جستجو در پایگاه

جستجوی پیشرفته
..
دریافت اطلاعات پایگاه
نشانی پست الکترونیک خود را برای دریافت اطلاعات و اخبار پایگاه، در کادر زیر وارد کنید.
..
enamad
..
:: دوره 16، شماره 7 - ( ضميمه 1391 ) ::
جلد 16 شماره 7 صفحات 620-619 برگشت به فهرست نسخه ها
اندازه گیری میزان فلزات سرب، کادمیوم وجیوه در ماهی سفید و ماهی قزل آلا
روشنک هدایتی فر*
دانشگاه علوم پزشکی لرستان ، rhedayatifar@yahoo.com
چکیده:   (8586 مشاهده)
سابقه و هدف: تحولات ایجاد شده در بخش‌های صنعتی و کشاورزی کاربرد فلزات سنگین را در زمینه‌های مختلف اجتناب ناپذیر نموده است. استفاده از منابع خوراکی آبزی به‌ویژه ماهیان به‌عنوان بخشی از منابع پروتئینی به‌علت افزایش جمیعت و نیاز به غذا افزایش یافته است. هدف از این تحقیق اندازه‌گیری میزان فلزات سرب، کادمیوم و جیوه در ماهی سفید و ماهی قزل آلا مصرف شده در استان لرستان بود. مواد و روش‌ها: در مطالعه حاضر به اندازه گیری فلزات سرب،کادمیوم و جیوه به‌روش AOACدر تعداد 40 نمونه ماهی سفید وقزل آلا استان لرستان به روش هضم و با استفاده از دستگاه جذب اتمی مدل Perkin Elmer 400 پرداخته شد. جهت اندازه گیری جیوه از دستگاه هیدرید ژنراتور و جهت اندازه‌گیری سرب و کادمیوم از دستگاه کوره گرافیتی استفاده گردید. نتایج: نتایج مطالعه نشان داد که میانگین غلظت عناصر اندازه‌گیری شده به‌ترتیب زیر بود: ppm5/0±65/1، 55/0±93/2=سرب، ppm 54/0±36/1، 47/0±15/1=کادمیوم، ppm2/0±95/0، 4/0±68/0= جیوه. نتیجه‌گیری: میانگین فلزات نمونه‌ها از میزان استاندارد اعلام شده توسط سازمان بهداشت جهانی، انجمن بهداشت ملی و تحقیقات پزشکی استرالیا، وزارت کشاورزی، شیلات و غذای انگلستان بالاتر بود.
واژه‌های کلیدی: ماهی قزل آلا، ماهی سفید، سرب، کادمیوم، جیوه
متن کامل [PDF 88 kb]   (1920 دریافت)    
نوع مطالعه: پژوهشي | موضوع مقاله: medicine, paraclinic
دریافت: 1391/12/9 | ویرایش نهایی: 1391/12/9 | انتشار: 1391/12/25
ارسال پیام به نویسنده مسئول

ارسال نظر درباره این مقاله
نام کاربری یا پست الکترونیک شما:

CAPTCHA


XML   English Abstract   Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Hedayatifar R. Determination of Lead, Cadmium and Mercury in white and ghezelalla fish. Feyz Med Sci J 2013; 16 (7) :619-620
URL: http://feyz.kaums.ac.ir/article-1-1772-fa.html

هدایتی فر روشنک. اندازه گیری میزان فلزات سرب، کادمیوم وجیوه در ماهی سفید و ماهی قزل آلا. مجله علوم پزشکی فيض. 1391; 16 (7) :619-620

URL: http://feyz.kaums.ac.ir/article-1-1772-fa.html



Creative Commons License
This open access journal is licensed under a Creative Commons Attribution-NonCommercial ۴.۰ International License. CC BY-NC ۴. Design and publishing by Kashan University of Medical Sciences.
Copyright ۲۰۲۳© Feyz Medical Sciences Journal. All rights reserved.
دوره 16، شماره 7 - ( ضميمه 1391 ) برگشت به فهرست نسخه ها
مجله علوم پزشکی فیض Feyz Medical Sciences Journal
Persian site map - English site map - Created in 0.06 seconds with 46 queries by YEKTAWEB 4710