[صفحه اصلی ]   [Archive] [ English ]  
:: صفحه اصلي :: درباره مجله :: شماره جاری :: تمام شماره‌ها :: جستجو :: ثبت نام :: ارسال مقاله :: تماس با ما ::
بخش‌های اصلی
صفحه اصلی::
اطلاعات نشریه::
بانک‌ها و نمایه‌ها::
آرشیو مجله و مقالات::
برای نویسندگان::
اخلاق در پژوهش::
برای داوران::
تسهیلات پایگاه::
تماس با ما::
::
Basic and Clinical Biochemistry and Nutrition
..
DOAJ
..
CINAHL
..
EBSCO
..
IMEMR
..
ISC
..
جستجو در پایگاه

جستجوی پیشرفته
..
دریافت اطلاعات پایگاه
نشانی پست الکترونیک خود را برای دریافت اطلاعات و اخبار پایگاه، در کادر زیر وارد کنید.
..
enamad
..
:: دوره 16، شماره 7 - ( ضميمه 1391 ) ::
جلد 16 شماره 7 صفحات 602-601 برگشت به فهرست نسخه ها
اثرات هم افزایی نانوذرات مس و اسانس روغنی گیاه بادرنجبویه در مهار رشد باکتری استافیلوکوکوس آرئوس مقاوم
نوشین نقش ، زهره نیکبخت ، منیر دودی
دانشگاه آزاد اسلامی ، zohrenikbakht@yahoo.com
چکیده:   (7310 مشاهده)

سابقه و هدف: استفاده از گیاهان داروئی بدون هیچ‌گونه عوارض جانبی و مقاومت دارویی برای درمان بیماری‌ها در سراسر دنیا در حال افزایش است. در این مطالعه اثرات اسانس روغنی بادرنجبویه و نانوذرات مس بر میزان مهار رشد باکتری S.aureus مورد بررسی قرار گرفته است.

مواد و روش‌ها: در این مطالعه تجربی به‌منظور بررسی قطر هاله عدم رشد از روش انتشار دیسک آگار استفاده شد. غلظت‌های مختلف نانوذرات مس و اسانس روغنی این گیاه تهیه شد. سپس، اثرات ضد باکتریایی این مواد 24 ساعت بعد از تیمار، به‌ترتیب در غلظت‌های ppm 100 و500 از نانو ذرات مس و اسانس روغنی 5/12 تا 50 درصد مورد بررسی قرار گرفت.

نتایج: نانوذرات مس 24 ساعت بعد از تیمار، هیچ تاثیری بر این باکتری نداشت. در حالی‌که میانگین قطر هاله عدم رشد برای غلظت‌های مختلف اسانس روغنی بادرنجبویه mm 13/0±91/19 می‌باشد. ترکیب غلظت‌های مختلف اسانس گیاه بادرنجبویه و غلظت ppm500 نانوذرات مس بعد از 24 ساعت تیمار نشان داد که ترکیب این دو ماده بر روی هم‌دیگر اثرات سینرژیک نداشته است.

نتیجه‌گیری: مقایسه میزان قطر هاله عدم رشد اسانس روغنی بادرنجبویه به تنهایی و همراه با نانوذرات مس نشان داد که این دو ماده اثرات سینرژیک بر روی قطر هاله عدم رشد این باکتری ندارند. از اسانس این گیاه می‌توان برای درمان عفونت‌های باکتریایی در انسان استفاده نمود.

واژه‌های کلیدی: اسانس برگ های بادرنجبویه، نانوذرات مس و باکتری استافیلوکوکوس آرئوس بالینی
متن کامل [PDF 93 kb]   (1967 دریافت)    
نوع مطالعه: پژوهشي | موضوع مقاله: عمومى
دریافت: 1391/12/8 | ویرایش نهایی: 1391/12/8 | انتشار: 1391/12/25
ارسال پیام به نویسنده مسئول

ارسال نظر درباره این مقاله
نام کاربری یا پست الکترونیک شما:

CAPTCHA


XML   English Abstract   Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Naghsh N, Nikbakht Z, Doudi M. Comparing the synergic effects of nanocopper particles and Melissa officinalis L. essential oil on growth inhibition of Staphylococcus aureus . Feyz 2013; 16 (7) :601-602
URL: http://feyz.kaums.ac.ir/article-1-1762-fa.html

نقش نوشین، نیکبخت زهره، دودی منیر. اثرات هم افزایی نانوذرات مس و اسانس روغنی گیاه بادرنجبویه در مهار رشد باکتری استافیلوکوکوس آرئوس مقاوم. مجله علوم پزشکی فيض. 1391; 16 (7) :601-602

URL: http://feyz.kaums.ac.ir/article-1-1762-fa.html



Creative Commons License
This open access journal is licensed under a Creative Commons Attribution-NonCommercial ۴.۰ International License. CC BY-NC ۴. Design and publishing by Kashan University of Medical Sciences.
Copyright ۲۰۲۳© Feyz Medical Sciences Journal. All rights reserved.
دوره 16، شماره 7 - ( ضميمه 1391 ) برگشت به فهرست نسخه ها
مجله علوم پزشکی فیض Feyz Medical Sciences Journal
Persian site map - English site map - Created in 0.04 seconds with 46 queries by YEKTAWEB 4645