[صفحه اصلی ]   [Archive] [ English ]  
:: صفحه اصلي :: درباره نشريه :: آخرين شماره :: تمام شماره‌ها :: جستجو :: ثبت نام :: ارسال مقاله :: تماس با ما ::
:: دوره 16، شماره 5 - ( دو ماه نامه 1391 ) ::
جلد 16 شماره 5 صفحات 426-432 برگشت به فهرست نسخه ها
مقایسه اثر ضد میکروبی عصاره دانه و پوست انار و آنتی بیوتیک های رایج بر روی هلیکوباکتر پیلوری جدا شده از نمونه های بیوپسی بیماران مراجعه کننده به بیمارستان شهید بهشتی کاشان
حامد صفاری* ، محمود صفاری، عباس ارج، عبدالرسول حقیر ابراهیم آبادی
دانشجوی پزشکی دانشگاه علوم پزشکی کاشان ، hamed_saffary@yahoo.com
چکیده:   (6091 مشاهده)

سابقه و هدف: امروزه عفونت با هلیکوباکترپیلوری یک مشکل جهانی است. با توجه به مقاومت آنتی بیوتیکی این باکتری، نیاز جدی به درمان های جایگزین و یا موادی که مقاومت به آنتی بیوتیک ها را کم کنند، احساس می شود. هدف از این مطالعه بررسی خواص ضد میکروبی و جلوگیری کننده از مقاومت آنتی بیوتیکی عصاره گیاه انار بر علیه هلیکوباکترپیلوری می باشد.

مواد و روش ها: غلظت های 10، 15 و 20 درصد از عصاره دانه و پوست انار به طور جداگانه توسط حلال DMSOتهیه شد. مخلوط هایی از این عصاره ها با آنتی بیوتیک های مترونیدازول و کلاریترومایسین (هر کدام با 3 غلظت) همراه با دیسک های هر محلول تهیه شد. مقاومت هلیکوباکترهای جدا شده از بیوپسی معده بیماران کاندید ازوفاگوسکوپی مراجعه کننده به بیمارستان شهید بهشتی کاشان در سال 1387 نسبت به هر دیسک بررسی شدند.

نتایج: با توجه به قطر دوایر ناشی از مناطق هاله عدم رشد و مقایسه آنها با جداول استاندارد NCCLS، حساسیت دیسک های آنتی بیوتیکی کلاریترومایسین و مترونیدازول به همراه عصاره پوست انار در مقایسه با دیسک های آنتی بیوتیکی (به تنهایی) به طور معنی داری افزایش داشت. ولی حساسیت دیسکهای آنتی بیوتیکی کلاریترومایسین و مترونیدازول به همراه عصاره دانه انار در مقایسه با دیسک های آنتی بیوتیکی (به تنهایی) افزایش معنی داری نداشت.

نتیجه گیری: عصاره ی پوست و دانه انار هرچند به تنهایی بر روی هاله عدم رشد هلیکوباکتر پیلوری اثری ندارند، ولی می توانند به عنوان کاهنده ی مقاومت آنتی بیوتیکی مترونیدازول و کلاریتروماسین، در ریشه کنی هلیکوباکتر پیلوری مورد استفاده قرار گیرند.

واژه‌های کلیدی: عصاره ی انار، مقاومت آنتی بیوتیکی، هلیکوباکتر پیلوری، اثرات ضد میکروبی، آنتی بیوتیک مترونیدازول و کلاریترومایسن
متن کامل [PDF 202 kb]   (4435 دریافت)    
نوع مطالعه: پژوهشي | موضوع مقاله: medicine, paraclinic
دریافت: ۱۳۹۱/۷/۲۴
ارسال پیام به نویسنده مسئول

ارسال نظر درباره این مقاله
نام کاربری یا پست الکترونیک شما:

کد امنیتی را در کادر بنویسید >


XML   English Abstract   Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Saffari H, Saffari M, Arj A, Haghir-Ebrahim-Abadi A. Comparing the antimicrobial properties of pomegranate seed and peel extract with common antibiotics used on helicobacter pylori isolated from biopsies of patients referring to Kashan Shahid-Beheshti hospital. Feyz. 2012; 16 (5) :426-432
URL: http://feyz.kaums.ac.ir/article-1-1634-fa.html

صفاری حامد، صفاری محمود، ارج عباس، حقیر ابراهیم آبادی عبدالرسول. مقایسه اثر ضد میکروبی عصاره دانه و پوست انار و آنتی بیوتیک های رایج بر روی هلیکوباکتر پیلوری جدا شده از نمونه های بیوپسی بیماران مراجعه کننده به بیمارستان شهید بهشتی کاشان. دوماه نامه علمي ـ پژوهشي فيض. 1391; 16 (5) :426-432

URL: http://feyz.kaums.ac.ir/article-1-1634-fa.html



دوره 16، شماره 5 - ( دو ماه نامه 1391 ) برگشت به فهرست نسخه ها
مجله علمی پژوهشی فیض ::: دانشگاه علوم پزشکی کاشان KAUMS Journal ( FEYZ )
Persian site map - English site map - Created in 0.06 seconds with 31 queries by YEKTAWEB 3709