Biochemistry and Nutrition in Metabolic Diseases

:: دوره 16، شماره 1 - ( دو ماه نامه 1391 ) ::
محسن اکبرپوربنی* ، خلیل علوی
دانشگاه قم ، akbarpour.mohsen@gmail.com

سابقه و هدف: نارسایی تغذیه ای، عدم تحرک جسمانی، افزایش میزان چربی بدن و شیوع بیمارهای خاص که همراه با افزایش سن رخ می دهد، ممکن است به طور غیرمستقیم بر عملکرد ایمنی تأثیر بگذارد. هدف از این پژوهش، مطالعه تاثیر 6 ماه تمرین هوازی با شدت متوسط بر گیرنده اینترلوکین 2 (تعداد سلول های CD25)، سطح IL 2 و غلظت IgA بزاقی مردان سالمند بود.

مواد و روش ها: 40 نفر از مردان سالمند سالم و غیر ورزشکار با میانگین سنی 2±65 سال به صورت تصادفی در دو گروه کنترل و تجربی قرار گرفتند. گروه تجربی پروتکل تمرین هوازی را سه جلسه در هفته به‌مدت 6 ماه اجرا کردند، در حالی که گروه کنترل هیج برنامه تمرینی منظمی را در این مدت اجرا نکرد. در پایان تعداد سلول های CD25)، سطح IL2، و غلظت IgA بزاقی و نیز VO2max افراد مورد بررسی قرار گرفت.

نتایج: یافته های مطالعه حاضر نشان داد که تمرین هوازی موجب افزایش VO2max، تعداد سلول‌های CD25، غلظت اینترلوکین2 و IgA بزاقی در گروه تجربی در مقایسه با گروه کنترل گردید.

نتیجه گیری: در مجموع می‌توان گفت 6 ماه تمرینات هوازی با شدت متوسط می‌تواند در به‌تاخیر افتادن پیری سیستم ایمنی نقش بسیار موثری داشته باشد.

واژه‌های کلیدی: فعالیت بدنی، گیرنده اینترلوکین2، اینترلوکین2، ایمنوگلوبولینA
دریافت: 1390/10/18 | ویرایش نهایی: 1390/10/28 | انتشار: 1391/1/27

Akbarpour-beni M, Alavi K. Impact of aerobic training on CD25, Interleukin-2 and salivary IgA in elderly men. Feyz Med Sci J 2012; 16 (1) :24-30

اکبرپوربنی محسن، علوی خلیل. تاثیر تمرین هوازی بر تعداد سلول های CD25 مثبت، سطح IL2 و غلظت IgA بزاقی مردان سالمند. مجله علوم پزشکی فيض. 1391; 16 (1) :24-30