[صفحه اصلی ]   [Archive] [ English ]  
:: صفحه اصلي :: درباره مجله :: شماره جاری :: تمام شماره‌ها :: جستجو :: ثبت نام :: ارسال مقاله :: تماس با ما ::
بخش‌های اصلی
صفحه اصلی::
اطلاعات نشریه::
بانک‌ها و نمایه‌ها::
آرشیو مجله و مقالات::
برای نویسندگان::
اخلاق در پژوهش::
برای داوران::
تسهیلات پایگاه::
تماس با ما::
هوش مصنوعی::
::
Basic and Clinical Biochemistry and Nutrition
..
DOAJ
..
CINAHL
..
EBSCO
..
IMEMR
..
ISC
..
جستجو در پایگاه

جستجوی پیشرفته
..
دریافت اطلاعات پایگاه
نشانی پست الکترونیک خود را برای دریافت اطلاعات و اخبار پایگاه، در کادر زیر وارد کنید.
..
enamad
..
:: دوره 9، شماره 3 - ( فصلنامه 1384 ) ::
جلد 9 شماره 3 صفحات 64-59 برگشت به فهرست نسخه ها
بررسی چگونگی تغذیه و عوامل مرتبط با آن در کودکان 5/4 ماهه شهر کاشان
معصومه عابدزاده* ، فرزانه صابری ، زهره سادات
، abedzadeh@kaums.ac.ir
چکیده:   (8890 مشاهده)

سابقه و هدف: با توجه به عوارض و مشکلات ناشی از تغذیه مصنوعی یا شروع زودرس تغذیه تکمیلی و نیز وجود گزارشهای متفاوت در این خصوص، به منظور بررسی چگونگی تغذیه و عوامل مرتبط، این تحقیق بر روی کودکان 5/4 ماهه مرا جعه کننده به مراکز بهداشتی درمانی شهر کاشان انجام گرفت.

مواد و رو ش ها: این پژوهش با طراحی مقطعی بر روی 350 کودک 5/4 ماهه مرا جعه کننده به مراکز بهداشتی درمانی شهر کاشان صورت پذیرفت. نمونه گیر ی به صورت تصادفی چندمرحله‌ای به عمل آمد. اطلاعات مربوط به نوع تغذیه، سن مادر، تحصیلات، وضعیت اشتغال مادر، جنس کودک، رتبه تولد کودک، زمان شروع اولین تغذیه نوزاد، مدت تغذیه انحصاری با شیر مادر و زمان شروع تغذیه تکمیلی بررسی و ثبت گردید. همچنین وزن و قد کودکان اندازه‌گیری شد و یافته ها ی تحقیق با استفاده از آمار توصیفی ـ تحلیلی ارائه گردید.

یافته‌ها : تغذیه غیرانحصاری با شیر مادر در 7/17 درصد از کودکان وجود داشت و در 7/3 درصد از کودکان تغذیه تکمیلی زودتر از 4 ماهگی شروع شده بود. مدت تغذیه انحصاری با شیر مادر در 3/82 درصد از کودکان 4 ماه و بیشتر بود. آزمونهای آماری بین نوع تغذیه کودک با سن مادر، وضعیت اشتغال و زمان شروع اولین تغذیه نوزاد رابطه معنی د اری نشان دادند. وزن کودکان در گروه تغذیه انحصاری با شیر مادر (1792 ± ) 7243 گرم و در گروه تغذیه غیرانحصاری با شیر مادر (1059 ± ) 6891 گرم بود (002/0 P< ). قد آنها نیز به ترتیب 9/2 ± 63/62 سانتیمتر و 1/3 ± 25/62 سانتیمتر بود (1/0 P< ).

نتیجه‌گیری : شروع شیردهی بلافاصله پس از زایمان و توجه بیشتر به مادران مسن و شاغل در ترویج تغذیه انحصاری با شیر مادر و جلوگیری از مرگ و میر کودکان نقش مهمی دارد.

واژه‌های کلیدی: تغذیه انحصاری، کودک، شیر مادر، عوامل مرتبط
متن کامل [PDF 208 kb]   (3132 دریافت)    
نوع مطالعه: پژوهشي | موضوع مقاله: عمومى
دریافت: 1387/8/8 | انتشار: 1384/7/23
ارسال پیام به نویسنده مسئول

ارسال نظر درباره این مقاله
نام کاربری یا پست الکترونیک شما:

CAPTCHA


XML   English Abstract   Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Abedzadeh M, Saberi F, Sadat Z. Quality of Nutrition & Factors Related to It in 4/5-year old Babies of Kashan. Feyz Med Sci J 2005; 9 (3) :59-64
URL: http://feyz.kaums.ac.ir/article-1-122-fa.html

عابدزاده معصومه، صابری فرزانه، سادات زهره. بررسی چگونگی تغذیه و عوامل مرتبط با آن در کودکان 5/4 ماهه شهر کاشان. مجله علوم پزشکی فيض. 1384; 9 (3) :59-64

URL: http://feyz.kaums.ac.ir/article-1-122-fa.html



Creative Commons License
This open access journal is licensed under a Creative Commons Attribution-NonCommercial ۴.۰ International License. CC BY-NC ۴. Design and publishing by Kashan University of Medical Sciences.
Copyright ۲۰۲۳© Feyz Medical Sciences Journal. All rights reserved.
دوره 9، شماره 3 - ( فصلنامه 1384 ) برگشت به فهرست نسخه ها
مجله علوم پزشکی فیض Feyz Medical Sciences Journal
Persian site map - English site map - Created in 0.06 seconds with 46 queries by YEKTAWEB 4710