سابقه و هدف: اپی زیاتومی شایع ترین برش جراحی در مامایی است که جهت تسهیل در خروج جنین انجام می شود. مشخص شده است که آسیب های پرینه باعث ناتوانی زنان در بسیاری از فعالیت های روزانه می شود. هدف از این مطالعه بررسی تأثیر بروملین خوراکی بر بهبود زخم پرینه در زنان نخست زا می باشد.
مواد و روش ها: در این کارآزمایی بالینی دوسوکور، 82 زن نخست زا مراجعه کننده به بیمارستان حضرت امیرالمؤمنین شهر اهواز بسته های دارو (100 میلی گرم بروملین) و دارونما را به صورت تصادفی دریافت نمودند. دوز آغازین، 2 ساعت پس از زایمان شروع شد. قرص ها سه بار در روز تا 6 روز پس از زایمان تجویز شدند. میزان بهبودی زخم توسط مقیاس ریدا در روزهای 3، 7 و 14 پس از زایمان اندازه گیری شده و داده ها با استفاده از آزمون های t مستقل، مجذور کای و من ویتنی آنالیز شدند.
نتایج: میانگین نمرات بهبود زخم در گروه بروملین در مقایسه با دارونما در روزهای سوم، هفتم و چهاردهم پس از زایمان کمتر بود (001/0=P). همچنین، از نظر بهبودی کامل زخم در روز چهاردهم پس از زایمان، اختلاف معناداری بین دو گروه مشاهده شد (001/0=P).
نتیجه گیری: نتایج این مطالعه نشان دهنده اثربخشی بروملین در بهبود بهتر و سریع تر زخم اپی زیاتومی می باشد. بنابراین، می توان از آن به عنوان تسریع کننده بهبود زخم اپی زیاتومی استفاده نمود.
Golozar S, Abbaspour Z, Namjouian F, Latifi S M, Mirahi A. Evaluating the effect of oral bromelain (pineapple) on episiotomy wound healing in primiparus women. Feyz Med Sci J 2011; 15 (2) :84-90 URL: http://feyz.kaums.ac.ir/article-1-1157-fa.html
گلعذار سمیرا، عباسپور زهرا، نامجویان فروغ، لطیفی سید محمود، میراهی افروز. بررسی تأثیر بروملین خوراکی (آناناس) بر بهبود زخم اپی زیاتومی در زنان نخست زا. مجله علوم پزشکی فيض. 1390; 15 (2) :84-90