Feyz Medical Sciences Journal
مجله علوم پزشکی فيض
Feyz
Medical Sciences
http://feyz.kaums.ac.ir
29
journal29
1029-7855
2008-9821
fa
jalali
1401
7
1
gregorian
2022
10
1
26
5
online
1
fulltext
fa
اثر عصاره دارچین (Cinnamomum zeylanicum) بر تعدیل بیان ناقلهای کاتیونی - کلریدی (NKCC1 و KCC2) بهدنبال سکته مغزی در موشهای نر دریافتکننده رژیم پرچرب
The effect of cinnamon (Cinnamomum zeylanicum) extract on modulating the expression of cation-chloride transporters (NKCC1 and KCC2) after stroke in rats receiving high-fat diet
medicine, paraclinic
medicine, paraclinic
پژوهشي
Research
<div style="text-align: justify;"><span style="font-family:Tahoma;"><span style="font-size:11pt"><span style="line-height:normal"><span style="direction:rtl"><span style="unicode-bidi:embed"><span lang="FA" style="font-size:9.0pt"><strong><span b="" zar="">سابقه و هدف:</span></strong><span b="" lotus=""> آثار مثبت دارچین </span></span><span lang="AR-SA" style="font-size:9.0pt"><span b="" lotus="">در بهبود پروفایل لیپیدی و اثر آنتیاکسیدانی و حفاظتی آن بر روی بافت عصبی گزارش شده است. </span></span><span lang="FA" style="font-size:9.0pt"><span b="" lotus="">در این مطالعه اثر دارچین بر بیان ژنهای </span></span><span dir="LTR" style="font-size:9.0pt"><span new="" roman="" times="">NKCC1</span></span><span lang="FA" style="font-size:9.0pt"><span b="" lotus=""> و</span></span><span dir="LTR" style="font-size:9.0pt"><span new="" roman="" times="">KCC2</span></span><span lang="FA" style="font-size:9.0pt"><span b="" lotus=""> در مدل سکته مغزی موشهای صحرایی دریافتکننده رژیم پرچرب مورد بررسی قرار گرفت.</span></span></span></span></span></span><br>
<span style="font-size:11pt"><span style="line-height:normal"><span style="direction:rtl"><span style="unicode-bidi:embed"><span lang="FA" style="font-size:9.0pt"><strong><span b="" zar="">مواد و روشها:</span></strong><span b="" lotus=""> 36 سر موش صحرایی به چهار گروه کنترل، مدل (سکته)، دارچین 130 و 260 میلیگرم تقسیم شدند. تمامی گروهها بهجز گروه کنترل 8 هفته غذای پرچرب دریافت نمودند و سپس به گروههای دریافتکننده دارچین، بهمدت 6 هفته بهترتیب 130 و 260 میلیگرم / روزانه دارچین تزریق شد. حیوانات بیهوش شدند و سکته با مدل انسداد شریان مغزی - میانی در آنها القا گردید. پس از 12 ساعت، حیوانات از نظر شاخص توده بدنی (</span></span><span dir="LTR" style="font-size:9.0pt"><span new="" roman="" times="">BMI</span></span><span lang="FA" style="font-size:9.0pt"><span b="" lotus="">)، حجم سکته و بیان ژنهای </span></span><span dir="LTR" style="font-size:9.0pt"><span new="" roman="" times="">NKCC1</span></span><span lang="FA" style="font-size:9.0pt"><span b="" lotus=""> و </span></span><span dir="LTR" style="font-size:9.0pt"><span new="" roman="" times="">KCC2</span></span><span lang="FA" style="font-size:9.0pt"><span b="" lotus=""> بررسی شدند. برای تحلیل دادهها از تحلیل واریانس یکطرفه در سطح معناداری 0/05></span></span><i><span dir="LTR" style="font-size:9.0pt"><span new="" roman="" times="">P</span></span> </i><span lang="FA" style="font-size:9.0pt"><span b="" lotus="">استفاده شد.</span></span></span></span></span></span><br>
<span style="font-size:11pt"><span style="line-height:normal"><span style="direction:rtl"><span style="unicode-bidi:embed"><span lang="FA" style="font-size:9.0pt"><strong><span b="" zar="">نتایج:</span></strong><span b="" lotus=""><strong> </strong>مصرف رژیم پرچرب باعث افزایش </span></span><span dir="LTR" style="font-size:9.0pt"><span new="" roman="" times="">BMI</span></span><span lang="FA" style="font-size:9.0pt"><span b="" lotus=""> گردید. عصاره دارچین باعث کاهش </span></span><span dir="LTR" style="font-size:9.0pt"><span new="" roman="" times="">BMI</span></span><span lang="FA" style="font-size:9.0pt"><span b="" lotus=""> و کاهش حجم سکته نسبت به گروه مدل شد. کاهش بیان </span></span><span dir="LTR" style="font-size:9.0pt"><span new="" roman="" times="">NKCC1</span></span><span lang="FA" style="font-size:9.0pt"><span b="" lotus=""> و افزایش بیان</span></span><span dir="LTR" style="font-size:9.0pt"><span new="" roman="" times="">KCC2 </span></span><span lang="FA" style="font-size:9.0pt"><span b="" lotus=""> در نیمکرههای سکتهکرده نسبت به گروه مدل معنیدار بود. دوز پایین عصاره اثر بهتری در کاهش بیان ژنها داشت.</span></span></span></span></span></span><br>
<span style="font-size:11pt"><span style="line-height:normal"><span style="direction:rtl"><span style="unicode-bidi:embed"><span lang="FA" style="font-size:9.0pt"><strong><span b="" zar="">نتیجهگیری:</span></strong><span b="" lotus=""><strong> </strong>بهنظر میرسد که دارچین بهعنوان پیشدرمانگر اثرات مفید و کاهندهای بر </span></span><span dir="LTR" style="font-size:9.0pt"><span new="" roman="" times="">BMI</span></span><span lang="FA" style="font-size:9.0pt"><span b="" lotus=""> و سکته ایسکمیک ناشی از چاقی دارد و با ایجاد تعادل در بیان ژنهای </span></span><span dir="LTR" style="font-size:9.0pt"><span new="" roman="" times="">KCC2</span></span><span lang="FA" style="font-size:9.0pt"><span b="" lotus=""> و</span></span><span dir="LTR" style="font-size:9.0pt"><span new="" roman="" times="">NKCC1</span></span><span style="font-size:9.0pt"><span b="" lotus=""> سبب حفظ هموستاز یون کلر میشود و بنابراین میتواند احتمالاً بهعنوان یک گزینه مناسب برای پیشدرمان سکته مغزی مورد استفاده قرار گیرد.</span></span></span></span></span></span></span></div>
<div style="text-align: justify;"><span style="font-family:Times New Roman;"><span style="font-size:12pt"><span style="unicode-bidi:embed"><span new="" roman="" times=""><b>Background:</b> Cinnamon improves the lipid profile and has antioxidant and protective effects. Therefore, in this study, the effect of cinnamon on the expression of NKCC1 and KCC2 genes in the stroke model of rats receiving a high-fat diet (HFD) was investigated.</span></span></span><br>
<span style="font-size:12pt"><span style="unicode-bidi:embed"><span new="" roman="" times=""><b>Materials and Methods:</b> Thirty-six rats were divided into four groups: control, model (stroke), cinnamon 130 and 260 mg. All groups, except the control group, received HFD for 8 weeks, and then the groups receiving cinnamon were injected with 130 and 260 mg/day of cinnamon for 6 weeks, respectively. The animals were anesthetized and stroke was induced in them with middle cerebral artery occlusion model. After 12 hours, the animals were assessed for body mass index (BMI), stroke volume and expression of NKCC1 and KCC2 genes. One-way ANOVA was used to analyze the data at a significance level of <i>P</i><0.05.</span></span></span><br>
<span style="font-size:12pt"><span style="unicode-bidi:embed"><span new="" roman="" times=""><b>Results:</b> HFD increased BMI. Cinnamon extract decreased BMI and reduced stroke volume compared to the model group. Decreased expression of NKCC1 and increased expression of KCC2 were significant in stroke hemispheres compared to the model group. The low dose of the extract had a better effect in reducing the expression of genes.</span></span></span><br>
<span style="font-size:12pt"><span style="unicode-bidi:embed"><span new="" roman="" times=""><b>Conclusion:</b> It seems that cinnamon, as a pre-treatment, has valuable and reducing effects on BMI and ischemic strokes caused by obesity, and by modulating the expression of KCC2 and NKCC1 genes, it maintains chlorine ion homeostasis and therefore, it can be considered as a suitable option for the pre-treatment of stroke.</span></span></span></span></div>
سکته مغزی, دارچین, ناقلهای غشایی, صدمات ایسکمی – خونرسانی مجدد
Strokes, Cinnamon, Membrane transporters, Ischemia reperfusion injury
491
500
http://feyz.kaums.ac.ir/browse.php?a_code=A-10-4310-1&slc_lang=fa&sid=1
Parvin
Hojati
پروین
حجتی
parvin.hojati@yahoo.com
2900319475328460039542
2900319475328460039542
No
Department of Physiology, Faculty of Medicine, Zanjan University of Medical Sciences, Zanjan, I.R. Iran.
گروه فیزیولوژی، دانشکده پزشکی، دانشگاه علوم پزشکی زنجان، ایران
Mehdi
Rahnema
مهدی
رهنما
mehdi_Rahnema@yahoo.com
2900319475328460039543
2900319475328460039543
No
Islamic Azad University
مرکز تحقیقات بیولوژی، واحد زنجان، دانشگاه آزاد اسلامی، زنجان، ایران
Ali
Rostami
علی
رستمی
rostami@zums.ac.ir
2900319475328460039544
2900319475328460039544
No
Department of Pharmacology, Faculty of Medicine, Zanjan University of Medical Sciences, Zanjan, I.R. Iran.
گروه فارماکولوژی، دانشکده پزشکی، دانشگاه علوم پزشکی زنجان، ایران
Hossein
Mostafavi
حسین
مصطفوی
mostafavih@zums.ac.ir
2900319475328460039545
2900319475328460039545
Yes
Department of Physiology, Faculty of Medicine, Zanjan University of Medical Sciences, Zanjan, I.R. Iran.
گروه فیزیولوژی، دانشکده پزشکی، دانشگاه علوم پزشکی زنجان، ایران