TY - JOUR T1 - The effect of 8 weeks caloric restriction on PLIN5 and ATGL visceral adipose tissue and insulin resistance in type 2 diabetic male rats TT - بررسی تأثیر 8 هفته محدودیت کالری بر میزان PLIN5 و ATGL بافت چرب احشایی و مقاومت به انسولین رت‌های نر مبتلا به دیابت نوع 2 JF - KAUMS JO - KAUMS VL - 26 IS - 1 UR - http://feyz.kaums.ac.ir/article-1-4536-fa.html Y1 - 2022 SP - 47 EP - 54 KW - Caloric restriction KW - Perilipins KW - Adipose triglyceride lipase KW - Insulin resistance N2 - سابقه و هدف: ارتباط نزدیکی بین مصرف غذاهای چرب، همه‌گیرشدن چاقی و دیابت نوع 2 وجود دارد. هدف از پژوهش حاضر، بررسی تأثیر 8 هفته محدودیت کالری، بر (PLIN5) Perilipins 5 و ATGL (Adipose triglyceride lipase) بافت چرب احشایی و مقاومت به انسولین رت‌های نر دیابتی بود. مواد و روش‌ها: در این مطالعه تجربی 24 سر موش صحرایی نر در سه گروه کنترل سالم، کنترل دیابتی و گروه دیابتی با محدودیت کالریک تقسیم شدند. در گروه محدودیت کالری 40 درصد از کالری دریافتی محدود شد و گروه‌های دیگر غذای استاندارد مورد‌نیاز خود را به‌صورت آزادانه به‌مدت 8 هفته دریافت کردند. بیان نسبی پروتئین PLIN5 و ATGL با تکنیک وسترن‌بلات و مقاومت به انسولین نیز با استفاده از شاخص هما موردارزیابی قرار گرفت. ﺩﺍﺩﻩ‌ﻫﺎ با ﺍﺳﺘﻔﺎﺩ ﺍﺯ ﺁﺯﻣﻮن ﺁﻣﺎری تحلیل واریانس یک‌طرفه ﻭ ﺁﺯﻣﻮﻥ تعقیبی توکی ﺁﻧﺎﻟﻴﺰ ﺷﺪﻧﺪ. نتایج: در مقایسه بیان پروتئین PLIN5 و ATGL تفاوت معنی‌داری بین میانگین سه گروه نشان داده شد. نتایج آزمون تعقیبی بیانگر افزایش معنی‌دار PLIN5 و ATGL در گروه محدودیت کالری نسبت به گروه کنترل سالم و دیابتی بود (0/001=P). همچنین کاهش معنی‌دار انسولین و گلوکز در گروه محدودیت کالری نسبت به گروه کنترل دیابتی وجود داشت (0/001=P). نتیجه‌گیری: محدودیت کالری احتمالاً ازطریق تأثیر بر پروتئین‌های پوشاننده قطرات چربی و درنتیجه کاهش تجمع چربی می‌تواند از ایجاد مقاومت به انسولین جلوگیری کند. M3 10.48307/FMSJ.2022.26.1.47 ER -