RT - Journal Article T1 - Changes in lipocalin-2 levels after resistance training (RT) and consumption of spirulina microalgae in overweight and obese men JF - KAUMS YR - 2021 JO - KAUMS VO - 25 IS - 5 UR - http://feyz.kaums.ac.ir/article-1-4422-fa.html SP - 1184 EP - 1193 K1 - Obesity K1 - Lipocalin-2 K1 - Resistance training K1 - Spirulina AB - خلاصه سابقه و هدف: یکی از راهکارهای مؤثر برای کنترل وزن، استفاده از تمرینات ورزشی منظم و بهره‌مندی از مکمل‌های گیاهی است. هدف از این مطالعه، بررسی تغییرات سطوح لیپوکالین-2 پس از تمرینات مقاومتی و مصرف میکروجلبک اسپیرولینا در مردان دارای اضافه‌وزن و چاق بود. مواد و روش‌ها: تحقیق حاضر به‌صورت کارآزمایی بالینی شاهددار یک‌سوکور و از نوع نیمه‌تجربی و کاربردی بود. به همین‌منظور 60 مرد با دامنه سنی 30 تا 55 سال و شاخص توده بدن بیشتر از 25 (کیلوگرم بر مترمربع) دارای اضافه‌وزن و چاق، به‌صورت هدفمند انتخاب شدند و به‌روش تصادفی ساده (با جایگزین) در چهارگروه تمرین + اسپیرولینا، تمرین + دارونما، اسپیرولینا و دارونما قرار گرفتند. گروه مداخله و دارونما به‌ترتیب به‌مدت هشت هفته روزانه دو عدد کپسول 500 میلی‌گرمی اسپیرولینا و دارونما مصرف نمودند. تمرینات مقاومتی به‌مدت هشت هفته، هفته‌ای سه جلسه اجرا شد. نتایج: مقادیر پلاسمایی لیپوکالین-2 بین گروه‌های تحقیق تفاوت معنی‌داری را نشان داد (05/0>P). همچنین مقادیر لیپوکالین-2 در گروه تمرین + اسپیرولینا، درصد چربی در گروه‌های تمرین + اسپیرولینا، تمرین + دارونما کاهش معنی‌داری داشت؛ اما توده خالص بدن در گروه تمرین + اسپیرولینا افزایش معنی‌داری را نشان داد (05/0>P). نتیجه‌گیری: به نظر می‌رسد مکمل‌دهی اسپیرولینا توأم با تمرینات مقاومتی می‌تواند با کاهش مقادیر لیپوکالین-2 و برخی شاخص‌های ترکیب بدنی در کنترل وزن و چاقی مؤثر باشد. LA eng UL http://feyz.kaums.ac.ir/article-1-4422-fa.html M3 10.48307/FMSJ.2021.25.5.1184 ER -