%0 Journal Article %A Hosseini, Seyed Reza %A Bayani, Mohammad Ali %A Mohammadi, Kamran %A Mohammadi, Elahe %A Bijani, Ali %T Correlation between anthropometric indexes and risk factors of cardiovascular diseases among the elderly population in Amirkola %J Feyz Medical Sciences Journal %V 21 %N 3 %U http://feyz.kaums.ac.ir/article-1-3057-fa.html %R %D 2017 %K Anthropometric indexes, Cardiovascular disease, Elderly, Amirkola, %X سابقه و هدف: سالخوردگی جمعیت یک پدیده روبه­ افزایش در جهان می ­باشد. بیماری­ های قلبی-عروقی از مهم­ترین بیماری­ های مزمن دوران سالمندی می­ باشند. هدف این مطالعه بررسی همبستگی شاخص ­های آنتروپومتری و عوامل خطر بیماری­ های قلبی-عروقی در سالمندان شهر امیرکلا بوده است. مواد و روش­ ها: مطالعه حاضر یک مطالعه تحلیلی مقطعی و بخشی از طرح کوهورت با عنوان بررسی وضعیت سلامت سالمندان شهر امیرکلا (Amirkola Health and Ageing Project; AHAP) می­باشد. جمع­ آوری اطلاعات دموگرافیک به ­وسیله پرسشنامه صورت گرفت. نمونه خون ناشتا از تمامی افراد شرکت ­کننده جهت سنجش سطح لیپیدهای سرم گرفته شد. فشار خون سیستولی و دیاستولی و شاخص­های آنتروپومتری شامل نمایه توده بدن (BMI)، دور کمر (WC)، نسبت دور کمر به دور باسن (WHR) و نسبت دور کمر به قد (WHtR) اندازه­گیری شد. نتایج: در این مطالعه 1506 نفر از سالمندان 60 ساله و بالاتر شهر امیرکلا شرکت داشتند. بین BMI و فشار خون سیستولی و دیاستولی، کلسترول تام، لیپوپروتئین با چگالی بالا (HDL-C) و تری گلیسرید ارتباط مثبت و معنی­ دار وجود داشت. شاخص WC نیز با فشارخون سیستولی، دیاستولی، HDL-C و تری­گلیسرید همبستگی مثبت و معنی­ دار داشت. همبستگی میان WHR و فشار خون سیستولی و دیاستولی، HDL-C و تری گلیسرید مثبت و معنی ­دار بود و ارتباط میان این شاخص با کلسترول تام و لیپوپروتئین با چگالی کم (LDL-C)، منفی و معنی­ دار بود. WHtR با تمامی عوامل خطر مورد بررسی، ارتباط مثبت و معنی­ دار داشت. نتیجه­ گیری: بر اساس یافته ­های مطالعه حاضر، شاخص WHtR همبستگی بیشتری با عوامل خطر بیماری­ های قلبی-عروقی در سالمندان شهر امیرکلا داشت. %> http://feyz.kaums.ac.ir/article-1-3057-fa.pdf %P 272-279 %& 272 %! %9 Research %L A-10-1988-1 %+ National Nutrition and Food Technology Research Institute, Faculty of Nutrition Science and Food Technology, Shahid Beheshti University of Medical Sciences, Tehran, I. R. Iran. %G eng %@ 1029-7855 %[ 2017