TY - JOUR T1 - The association between food craving and depression in a sample of female university students: A cross-sectional study TT - ارتباط بین تمایلات غذایی و افسردگی در نمونه‌ای از دانشجویان دختر: یک مطالعه‌ی مقطعی JF - KAUMS JO - KAUMS VL - 25 IS - 1 UR - http://feyz.kaums.ac.ir/article-1-4215-fa.html Y1 - 2021 SP - 791 EP - 800 KW - Food craving KW - Depression KW - Students N2 - سابقه و هدف: افسردگی ممکن است با تمایلات غذایی خاصّی مرتبط باشد. از آن‌جایی‌که مطالعات اندکی در ایران در این رابطه موجود بود، پژوهش حاضر با هدف بررسی ارتباط بین افسردگی و تمایلات غذایی انجام پذیرفت. مواد و روش‌ها: مطالعه از نوع مقطعی بود و آزمودنی‌ها 100 نفر از دانشجویان دختر دانشگاه علوم پزشکی اهواز در سال 1392 بودند که به ­روش نمونه­ گیری تصادفی به مطالعه وارد شدند. افسردگی به‌وسیله پرسشنامه بک (BDI) و تمایلات غذایی توسط پرسشنامه «تمایلات غذایی» (FCI-Persian) بررسی گردید. روش­ های آماری، شامل ضرایب همبستگی پیرسون و اسپیرمن بود که به‌وسیله نرم‌افزار SPSS مورد تحلیل قرار گرفت. نتایج: افسردگی در دانشجویان با تمایل به مصرف ژله، همبستگی مثبت (0/272= rو 0/006=P) و با تمایل به مصرف ترشی‌ها همبستگی معکوس و معنی‌داری داشت. همبستگی آماری معنی­ داری بین افسردگی و نمایه توده بدن (BMI) به دست نیامد. با این‌حال میانگین BMI با تمایل به مصرف شکلات کاکائویی همبستگی معنی­ داری داشت (0/288-=r و 0/004=P). به‌علاوه بین تعداد روزهای گذشته از شروع قاعدگی و تمایل به مصرف گوشت قرمز، ماکارونی و برنج همبستگی آماری معنی­ داری مشاهده شد. نتیجه‌گیری: به ­نظر می­ رسد توصیه به مصرف مواد غذایی با محتوای کربوهیدرات و کالری کمتر، در کنار راهکارهای روان‌درمانی جهت تخفیف افسردگی، می­ تواند باعث حفظ سلامتی در دانشجویان دختر گردد. به‌علاوه، تمایلات غذایی در دوران پیش از قاعدگی، ممکن است یک واکنش فیزیولوژیک بدن در جهت تأمین مواد مغذی باشد که در تخفیف علائم جسمی و روانی سندروم پیش از قاعدگی نقش دارند. M3 10.48307/FMSJ.2021.25.1.791 ER -