TY - JOUR T1 - Prevalence of parasitic infection among food distributors in Kashan, 1996 TT - بررسی آلودگی انگل های روده ای عرضه کنندگان مواد غذایی شهر کاشان طی سال 1375 JF - KAUMS JO - KAUMS VL - 1 IS - 3 UR - http://feyz.kaums.ac.ir/article-1-605-fa.html Y1 - 1997 SP - 45 EP - 52 N2 - سابقه و هدف: با توجه به اهمیت انگل های روده ای در بهداشت فردی و اجتماعی و نقش تولیدکنندگان و عرضه کنندگان مواد غذایی در انتشار آن ها و با توجه به شیوع متفاوت آلودگی در کشور و عدم آگاهی از آن در شهر کاشان و به منظور تعیین شیوع انگل های روده ای نزد عرضه کنندگان مواد غذایی شهر کاشان، این مطالعه طی سال 1375 انجام پذیرفت. مواد و روش ها: تحقیق به روش توصیفی و به صورت سرشماری روی 2010 نفر از تولید کنندگان و توزیع کنندگان مواد غذایی صورت گرفت. خصوصیات شاغلین و واحدهای صنفی در فرم اطلاعاتی ثبت و پس از آموزش به افراد از هر فرد دو نمونه مدفوع تهیه و با روش مستقیم و رسوبی فرمالین اتر مورد آزمایش قرار گرفت. شیوع آلودگی در جامعه تعیین و نتایج به صورت نمودار و جداول توزیع فراوانی گزارش گردید. یافته ها: شیوع آلودگی انگل های روده ای در جامعه مورد بررسی 54.4% تعیین شد. شیوع آلودگی به ژیاردیا 16.3%، هیستولیتیکا 5.2%، هایمنولپیس نانا 1% و آسکاریس 0.9% بود. حداکثر آلودگی به ژیاردیا 20.6% و آسکاریس 5.3% در کارگاه های تولید مواد غذایی، هیستولیتیکا با 9.1% و هایمنولپیس نانا با 2.4% در ساندویچ فروشی ها مشاهده شد. نتیجه گیری: تحقیق نشان داد آلودگی انگل های روده ای بویژه تک یاخته های بیماری زا در جامعه مورد بررسی از شیوع بالایی برخوردار است. از این رو توصیه می شود برای شناخت علل بوجود آورنده تحقیقات بعدی صورت گیرد و اقدامات لازم برای کاهش مشکل و درمان مبتلایان اعمال گردد. M3 ER -