[صفحه اصلی ]   [Archive] [ English ]  
:: صفحه اصلي :: درباره نشريه :: آخرين شماره :: تمام شماره‌ها :: جستجو :: ثبت نام :: ارسال مقاله :: تماس با ما ::
بخش‌های اصلی
صفحه اصلی::
اطلاعات نشریه::
آرشیو مجله و مقالات::
بانک ها و نمایه نامه ها::
برای نویسندگان::
برای داوران::
ثبت نام و اشتراک::
تسهیلات پایگاه::
پست الکترونیک::
کدهای اخلاقی در پژوهش ::
تماس با ما::
::
EndNote

راهنمای استفاده از EndNote

..
جستجو در پایگاه

جستجوی پیشرفته
..
دریافت اطلاعات پایگاه
نشانی پست الکترونیک خود را برای دریافت اطلاعات و اخبار پایگاه، در کادر زیر وارد کنید.
..
هزینه چاپ مقاله در فیض

با توجه به تصمیمات گرفته شده مقالاتی که  به مجله فیض ارسال می شود، در صورت پذیرفته شدن برای چاپ، نویسنده مسئول باید مبلغ 2۰۰۰۰۰۰ ریال (2۰۰ هزار تومان) جهت دریافت نامه پذیرش واریز نماید.
تبصره: این مصوبه شامل مقالات ارسالی همکاران دانشگاه علوم پزشکی کاشان نمی­ شود.
در صورت درخواست چاپ سریع مبلغ 2۰۰۰۰۰۰ریال اضافه­ تر پرداخت گردد.
نحوه واریز: در تمام بانک های عضو شتاب در فرم های پایا یا ساتنا شماره شبا IR070100004001077403023426 به نام دانشگاه علوم پزشکی کاشان و در قسمت شناسه پرداخت  346077461123701003350000000003 وارد نمایید. لطفا تصویر فیش واریزی را به
feyzjournalgmail.com ایمیل نمایید.

..
:: فیض ::

AWT IMAGE


AWT IMAGE صاحب امتیاز: دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشتی، درمانی کاشان

AWT IMAGE شماره استاندارد بین المللی: 7855-1029




AWT IMAGE نام فیض از نام حکیم، فقیه، متکلم، مفسر قرآن، محدث، و شاعر ایرانی قرن 11 هجری قمری فیض کاشانی معروف به ملامحسن فیض، متخلص به فیض گرفته شده است. محمد بن شاه مرتضی، ملقب به محسن معروف به ملا محسن فیض کاشانی، در چهاردهم صفر سال 1007 هجری قمری در کاشان بدنیا آمد. وی مقدمات را در زادگاه خود فرا گرفت و در جوانی راهی اصفهان گردید. ملا محسن در محضر علمای نامور زمان از قبیل علامه محمد تقی مجلسی، شیخ بهایی، میرداماد، میرفندرسکی و ملاصدرای شیرازی زانوی ادب زد و به کسب علم پرداخت.

آن هنگام که ملاصدرا در روستای کهک قم ساکن بود، ملا محسن مونس وی گردید و ملاصدرا دخترش را به وی تزویج نمود و به او لقب فیض داد. وی پس از سالیانی، راهی کاشان شد و به تدریس و تألیف همت گماشت. تبحر مولانا محسن فیض در تمامی علوم دینی بویژه تفسیر، حدیث، فقه، عرفان، فلسفه و ادبیات عرب و عجم بحدی است که اگر در تمامی دوران سلطنت صفویه بی نظیر نباشد مسلماً کم نظیر خواهد بود. همچنین آگاهی و احاطه او در اصول و فروغ و معقول و منقول بپایه ای رسید که محسود برخی از بزرگان و صاحب منصبان دانش زمان خویش منجمله شیخ احمد احسایی واقع شد.

آن جناب، اشتیاق به علوم، خاصه میل پرگشائی به آسمان بلند و گشاده علوم اسلامی را، از نیاکانش به میراث برده بود. خاندان فیض عموماً از علما و دانشمندان صاحب نام و ذیشرف کاشان بودند، بویژه جدش شاه محمود، پدرش شاه مرتضی و برادرانش مولی محمد معروف به نورالدین و مولی عبدالغفور و فرزندان آنها محمد هادی بن نورالدین و محمد مؤمن عبدالغفور و فرزند خود فیض مولی محمد ملقب بعلم الهدی همگی دارای مقام عالی و منصب صاحب جاهی بودند که تألیفات و تصنیفات نفیسی داشته اند.

مولی ملا محسن فیض کاشانی در سطح دانشمندان نامور تاریخ اسلام، از زمره چند تن سرآمد اوتادی است که در امر تعمیق و تنویر فرهنگ الهی اسلام، بویژه مذهب شیعه، سهمی بزرگ و جایگاهی بس بلند دارند.


AWT IMAGE شاگردان فیض:

علم الهدی و معین الدین؛ (فرزندان فیض)، محمد مؤمن (برادرش)، ضیاءالدین محمد و ده ها فاضل دیگر از جمله شاگردان مکتب درسی او بودند.


AWT IMAGE آثار فیض:

ملا محسن همچنین در طول 65 سال تحقیق و مطالعه، نزدیک به دویست کتاب و رساله نفیس در علوم و متون مختلف نگاشت. آثار او گنجینه ایست که کتابخانه ادب فارسی و علوم اسلامی را تا حد قابل توجهی بارور کرده است و بنا به قول محدث جزایری و صاحب قصص العلما، آثار فیض تا حدود بیشتر از دو صد جلد برآورد گردیده است. اهم تألیفات فیض عبارتند از:

تفسیر صافی، تفسیر اصفی و تفسیر مُصفّی در تفسیر، الوافی (در شرح کافی)، الشافی، المحجه البیضاء، فهرست علوم، دیوان اشعار (تعداد اشعار فیض به سیزده هزار بیت بالغ میشود.) و ده ها اثر گرانسنگ ایشان در کلام، عرفان، اخلاق، ادب و موضوعات دیگر، نشانگر روح پر تلاش و احاطه ی ایشان بر معارف اسلامی و علوم روز می باشد.

سرانجام این فقیه وارسته و این عالم کامل در 22 ربیع الثانی 1091 قمری در 84 سالگی دار فانی را وداع گفت و در زمینی که بعدها به قبرستان فیض معروف شد، مدفون گردید. مدفن او در کاشان در مقبره بنام کرامت یا کرامات واقع است.

دفعات مشاهده: 35019 بار   |   دفعات چاپ: 1570 بار   |   دفعات ارسال به دیگران: 238 بار   |   0 نظر

CAPTCHA
   
سایر مطالب این بخش سایر مطالب این بخش نسخه قابل چاپ نسخه قابل چاپ ارسال به دوستان ارسال به دوستان
مجله علمی پژوهشی فیض ::: دانشگاه علوم پزشکی کاشان KAUMS Journal ( FEYZ )
Persian site map - English site map - Created in 0.05 seconds with 45 queries by YEKTAWEB 4549