[صفحه اصلی ]   [Archive] [ English ]  
:: صفحه اصلي :: درباره مجله :: شماره جاری :: تمام شماره‌ها :: جستجو :: ثبت نام :: ارسال مقاله :: تماس با ما ::
بخش‌های اصلی
صفحه اصلی::
اطلاعات نشریه::
بانک‌ها و نمایه‌ها::
آرشیو مجله و مقالات::
برای نویسندگان::
اخلاق در پژوهش::
برای داوران::
تسهیلات پایگاه::
تماس با ما::
::
Biochemistry and Nutrition in Metabolic Diseases
..
DOAJ
..
CINAHL
..
EBSCO
..
IMEMR
..
ISC
..
جستجو در پایگاه

جستجوی پیشرفته
..
دریافت اطلاعات پایگاه
نشانی پست الکترونیک خود را برای دریافت اطلاعات و اخبار پایگاه، در کادر زیر وارد کنید.
..
enamad
..
:: دوره 1، شماره 1 - ( فصلنامه 1376 ) ::
جلد 1 شماره 1 صفحات 40-35 برگشت به فهرست نسخه ها
بررسی سرواپیدمیولوژی تب مالت انسانی در شهرستان کاشان در سال 1375
رضوان منیری* ، کامران دسته گلی
، moniri@kaums.ac.ir
چکیده:   (15060 مشاهده)

سابقه و هدف: با توجه به اندمیک بودن تب مالت و وجود گزارش های متعددی از موارد انسانی و حیوانی آن در ایران، میزان شیوع تب مالت انسانی در شهرستان کاشان در سال 75 تعیین گردید.

مواد و روش ها: 2376 نفر که به روش نمونه گیری تصادفی چند مرحله ای انتخاب شده بودند در یک مطالعه توصیفی مورد بررسی قرار گرفتند. روش مطالعه شامل مصاحبه و تکمیل پرسش نامه ای حاوی ویژگی های افراد مورد بررسی، شغل، سابقه تماس با دام، مصرف لبنیات غیر پاستوریزه و پنیر تازه بود. مقدار 5cc خون از افراد مورد مطالعه گرفته و جهت جداسازی سرم و انجام تست های سرولوژی رزبنگال و رایت به آزمایشگاه مرکزی کاشان ارسال گردید.

نتایج: تحلیل نتایج با روش آماری فاصله اطمینان (Confidence Interval) انجام گرفت. بیست و دو مورد از 2376 نفر (0.9%) دارای آنتی بادی تب مالت بودند، از این تعداد 17 نفر (77.3%) مرد و 5 مورد (22.7%) زن بودند میانگین سنی افراد آلوده 15.9±32.7 سال و سن 72.7% از آن ها کمتر از 40 سال بود. شانزده مورد (72.7%) از موارد مثبت در گروه شغلی پرخطر شامل پرسنل دامپزشکی، قصاب، سلاخ، دامدار و کشاورز و 60 مورد (27.3%) از گروه شغلی کم خطر بودند. نوزده مورد (86.4%) از افراد مثبت با دام تماس داشته، 18 مورد (81.1%) پنیر تازه استفاده کرده بودند و 21 نفر (95.5%) سابقه مصرف لبنیات غیر پاستوریزه داشتند.

نتیجه گیری: شیوع تب مالت در کاشان 0.9% می باشد، این بیماری در مردان شایعتر و سابقه مصرف لبنیات غیر پاستوریزه، پنیر تازه و تماس با دام از جمله فاکتورهای خطر ابتلا به آن می باشد.

واژه‌های کلیدی: تب مالت، سرولوژی، اپیدمیولوژی
متن کامل [PDF 1106 kb]   (2464 دریافت)    
نوع مطالعه: پژوهشي | موضوع مقاله: عمومى
دریافت: 1387/9/5 | ویرایش نهایی: 1387/9/5 | انتشار: 1376/1/26
ارسال پیام به نویسنده مسئول

ارسال نظر درباره این مقاله
نام کاربری یا پست الکترونیک شما:

CAPTCHA


XML   English Abstract   Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Moniri R, Dastegoli K. Seroepidemiology of human Brucellosis in Kashan, 1996 . Feyz Med Sci J 1997; 1 (1) :35-40
URL: http://feyz.kaums.ac.ir/article-1-624-fa.html

منیری رضوان، دسته گلی کامران. بررسی سرواپیدمیولوژی تب مالت انسانی در شهرستان کاشان در سال 1375 . مجله علوم پزشکی فيض. 1376; 1 (1) :35-40

URL: http://feyz.kaums.ac.ir/article-1-624-fa.html



Creative Commons License
This open access journal is licensed under a Creative Commons Attribution-NonCommercial ۴.۰ International License. CC BY-NC ۴. Design and publishing by Kashan University of Medical Sciences.
Copyright ۲۰۲۳© Feyz Medical Sciences Journal. All rights reserved.
دوره 1، شماره 1 - ( فصلنامه 1376 ) برگشت به فهرست نسخه ها
مجله علوم پزشکی فیض Feyz Medical Sciences Journal
Persian site map - English site map - Created in 0.05 seconds with 46 queries by YEKTAWEB 4660