:: دوره 1، شماره 4 - ( فصلنامه 1376 ) ::
جلد 1 شماره 4 صفحات 74-67 برگشت به فهرست نسخه ها
بررسی شیوع آلودگی سالمونلایی لاشه های مرغ در کشتارگاه صنعتی و تاثیر سرد کردن غوطه وری بر میزان آن
زهرا هادیان رسنانی ، فیروز عقابی ، ناصر ولایی
چکیده:   (12096 مشاهده)

سابقه و هدف: با توجه به این که سالمونلوز شایع ترین نوع مسمومیت غذایی در جهان می باشد و طیور از گسترده ترین مخزن سالمونلا به شمار می روند، نگرانی های حاکی از وجود این میکروارگانیسم در طیور و فرآورده های آن وجود دارد. به منظور تعیین شیوع آلودگی سالمونلایی لاشه های مرغ و تاثیر سرد کردن غوطه وری بر آن، این تحقیق در یک کشتارگاه صنعتی شرق تهران طی سال 1373 انجام گرفت.

مواد و روش ها: تحقیق در مرحله اول به روش توصیفی برای تعیین شیوع و در مرحله دوم به روش تجربی صورت پذیرفت. مراحل جداسازی سالمونلا: پس از نمونه گیری تصادفی لاشه ها، شامل کشت در محیط های مایع غنی کننده انتخابی، جامد انتخابی و جامد افتراقی غیر انتخابی می باشند. تایید سالمونلاهای جدا شده طی مراحل تخلیص کشت های مشکوک، آزمایش های بیوشیمیایی و سرولوژیک انجام گرفت. شیوع آلودگی در نمونه های مورد بررسی تعیین و فاصله اطمینان آن در جامعه برآورد و تاثیر سرد کردن را با آزمون Mc Nemar مورد قضاوت قرار گرفت.

یافته ها: یافته های تحقیق نشان داد که میزان آلودگی سالمونلایی لاشه های مرغ قبل از سرد کردن 57.5% است و سرد کردن غوطه وری منجر به افزایش این آلودگی به میزان 12.5% می گردد (P<0.07). همچنین پس از ورود لاشه ها به تانک سرد کننده میزان آلودگی آب 40% افزایش یافت.

نتیجه گیری: فراوانترین سروتیپ های جدا شده در این بررسی S.typhimurium و S.enteritidis می باشند. با توجه به گستردگی منابع آلودگی با سالمونلا لازم است به منظور کنترل سالمونلا آزمایش های باکتری شناسی و سرولوژیک از جوجه کشی ها، مرغداری ها، کارخانجات تهیه دانه، کشتارگاه ها و افراد شاغل در صنعت طیور به عمل آورد. همچنین توصیه می گردد تحقیقات تجربی توام با مداخله به منظور ارایه روش های کاهش آلودگی انجام گیرد.

واژه‌های کلیدی: سالمونلا، لاشه های مرغ، سرد کردن غوطه وری
متن کامل [PDF 1172 kb]   (2803 دریافت)    
نوع مطالعه: پژوهشي | موضوع مقاله: عمومى
دریافت: 1387/9/3 | انتشار: 1376/10/25


XML   English Abstract   Print



Creative Commons License
This open access journal is licensed under a Creative Commons Attribution-NonCommercial ۴.۰ International License. CC BY-NC ۴. Design and publishing by Kashan University of Medical Sciences.
Copyright ۲۰۲۳© Feyz Medical Sciences Journal. All rights reserved.
دوره 1، شماره 4 - ( فصلنامه 1376 ) برگشت به فهرست نسخه ها