[صفحه اصلی ]   [Archive] [ English ]  
:: صفحه اصلي :: درباره مجله :: شماره جاری :: تمام شماره‌ها :: جستجو :: ثبت نام :: ارسال مقاله :: تماس با ما ::
بخش‌های اصلی
صفحه اصلی::
اطلاعات نشریه::
بانک‌ها و نمایه‌ها::
آرشیو مجله و مقالات::
برای نویسندگان::
اخلاق در پژوهش::
برای داوران::
تسهیلات پایگاه::
تماس با ما::
::
Basic and Clinical Biochemistry and Nutrition
..
DOAJ
..
CINAHL
..
EBSCO
..
IMEMR
..
ISC
..
جستجو در پایگاه

جستجوی پیشرفته
..
دریافت اطلاعات پایگاه
نشانی پست الکترونیک خود را برای دریافت اطلاعات و اخبار پایگاه، در کادر زیر وارد کنید.
..
enamad
..
:: دوره 2، شماره 2 - ( فصلنامه 1377 ) ::
جلد 2 شماره 2 صفحات 22-15 برگشت به فهرست نسخه ها
تاثیر کاربرد پارتوگراف بر طول زایمان و سرانجام حاملگی در زنان نخست زا
شیرین نیرومنش ، الهام شکیبازاده
چکیده:   (13560 مشاهده)

سابقه و هدف: با توجه به تناقض های موجود در مورد تاثیر پارتوگراف بر طول زایمان و سرانجام حاملگی و با عنایت به این که تاکنون در ایران در زمینه پارتوگراف و فواید کاربرد آن در مراکز زایمانی تحقیق جامعی به عمل نیامده، این پژوهش با هدف تعیین تاثیر پارتوگراف بر طول زایمان و سرانجام حاملگی زنان نخست زای مراجعه کننده به بیمارستان میرزاکوچک خان در سال 1376 انجام گرفت.

مواد و روش ها: پژوهش حاضر با روش کارآزمایی بالینی (Clinical trial) بر روی 200 نفر زن باردار صورت گرفت. صد زن در گروه تجربی تحت کنترل مستقیم محقق بوده و اداره زایمان آن ها با استفاده از پارتوگراف به عمل آمد و 100 زن در گروه شاهد قرار گرفتند. تاثیر پارتوگراف بر مدت زایمان، تعداد معاینه های واژنی، زایمان های طولانی، زایمان های انسدادی، نمره آپگار نوزاد، مرگ نوزاد، نوع زایمان، پارگی رحم، انفوزیون اکسی توسین، مدت انفوزیون اکسی توسین و وضعیت آمنیوتومی مورد بررسی قرار گرفت و با آزمون های مختلف مورد قضاوت آماری قرار گرفت.

یافته ها: سن بیماران 3±21.8 سال و طول مدت زایمان در گروه شاهد 298±510.2 دقیقه و در گروه تجربی 228±436 دقیقه بود. تعداد معاینه های مهبلی در گروه شاهد 7 مرتبه و در گروه تجربی 4.5 بار بود. زایمان طولانی از 26% درصد در گروه شاهد به 10% در گروه تجربی رسید. چهار درصد از افراد گروه شاهد و 1% از افراد گروه تجربی زایمان انسدادی داشتند. نمره آپگار دقیقه اول در 99% از نوزادان مادران گروه شاهد و 98% از نوزادان مادران گروه تجربی، 8 الی 10 بود. مرگ نوزاد و پارگی رحم در هیچ یک از دو گروه مورد بررسی رخ نداد. چهار درصد از افراد گروه شاهد، زایمان غیر طبیعی داشتند. در گروه تجربی نیز در 4% (1% واکیوم و 3% سزارین) زایمان غیر طبیعی صورت گرفت. انفوزیون اکسی توسین در 54% از افراد گروه شاهد و 15% از افراد گروه تجربی انجام گرفت. مدت انفوزیون اکسی توسین در گروه شاهد 142±268 دقیقه و در گروه تجربی 110±235.6 دقیقه بود. در میان زنانی که آمنیوتومی شدند 38.9% از افراد گروه شاهد و 5.8% از افراد گروه تجربی در مرحله نهفته زایمان آمنیوتومی بودند.

نتیجه گیری: استفاده از پارتوگراف، به عنوان یک وسیله ارزان، مفید و عملی در تصمیم گیری زود هنگام و ارجاع بیمار یاری دهنده است. پارتوگراف هم چنین کیفیت، نظم زایمان و اداره آن را افزایش می دهد.

واژه‌های کلیدی: پارتوگراف، طول مدت زایمان، سرانجام حاملگی، زنان نخست زا
متن کامل [PDF 1321 kb]   (2158 دریافت)    
نوع مطالعه: پژوهشي | موضوع مقاله: عمومى
دریافت: 1387/9/2 | انتشار: 1377/4/24
ارسال نظر درباره این مقاله
نام کاربری یا پست الکترونیک شما:

CAPTCHA


XML   English Abstract   Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Niromanesh S, Shakibazadeh E. Application of Partogragh on duration of labor and outcome of pregnancy among first time pregnant women . Feyz 1998; 2 (2) :15-22
URL: http://feyz.kaums.ac.ir/article-1-564-fa.html

نیرومنش شیرین، شکیبازاده الهام. تاثیر کاربرد پارتوگراف بر طول زایمان و سرانجام حاملگی در زنان نخست زا . مجله علوم پزشکی فيض. 1377; 2 (2) :15-22

URL: http://feyz.kaums.ac.ir/article-1-564-fa.html



Creative Commons License
This open access journal is licensed under a Creative Commons Attribution-NonCommercial ۴.۰ International License. CC BY-NC ۴. Design and publishing by Kashan University of Medical Sciences.
Copyright ۲۰۲۳© Feyz Medical Sciences Journal. All rights reserved.
دوره 2، شماره 2 - ( فصلنامه 1377 ) برگشت به فهرست نسخه ها
مجله علوم پزشکی فیض Feyz Medical Sciences Journal
Persian site map - English site map - Created in 0.06 seconds with 46 queries by YEKTAWEB 4645