[صفحه اصلی ]   [Archive] [ English ]  
:: صفحه اصلي :: درباره مجله :: شماره جاری :: تمام شماره‌ها :: جستجو :: ثبت نام :: ارسال مقاله :: تماس با ما ::
بخش‌های اصلی
صفحه اصلی::
اطلاعات نشریه::
بانک‌ها و نمایه‌ها::
آرشیو مجله و مقالات::
برای نویسندگان::
اخلاق در پژوهش::
برای داوران::
تسهیلات پایگاه::
تماس با ما::
::
Basic and Clinical Biochemistry and Nutrition
..
DOAJ
..
CINAHL
..
EBSCO
..
IMEMR
..
ISC
..
جستجو در پایگاه

جستجوی پیشرفته
..
دریافت اطلاعات پایگاه
نشانی پست الکترونیک خود را برای دریافت اطلاعات و اخبار پایگاه، در کادر زیر وارد کنید.
..
enamad
..
:: دوره 3، شماره 1 - ( فصلنامه 1378 ) ::
جلد 3 شماره 1 صفحات 78-69 برگشت به فهرست نسخه ها
وضعیت دریافت غذایی، ترکیب بدن و توان هوازی بسکتبالیستهای حاضر در اردوی آمادگی تیم ملی جمهوری اسلامی ایران طی سال 1376
ناهید سالارکیا ، سید مسعود کیمیاگر ، علی غضنفری ، آزاده امین پور
چکیده:   (12934 مشاهده)

سابقه و هدف: با توجه به اهمیت ارزیابی وضع تغذیه ورزشکاران بویژه در طول اردوهای آماده سازی جهت مسابقات ورزشی و از آنجا که یکی از ورزش های مدال آور برای کشور بخصوص در مسابقات منطقه ای و المپیک رشته ورزشی بسکتبال است، از این رو در تحقیق حاضر دریافت غذایی، میزان چربی بدن و توان هوازی بسکتبالیست های حاضر در اردوی آمادگی تیم ملی جمهوری اسلامی ایران در سال 76 مورد بررسی قرار گرفت.

مواد و روش ها: طی یک بررسی توصیفی مقطعی 14 بسکتبالیست مرد حاضر در اردوی آمادگی تیم ملی جهت شرکت در مسابقات قهرمانی آسیا در سنین 3.1±25.6 سال، قد 6±191 سانتیمتر، وزن 8.1±87.3 کیلوگرم و BMI برابر با 1.7±23.9 در سه مرحله از یک دوره تمرینی (شروع تمرینات، طی تمرینات و قبل از رقابت) تحت آزمون های تن سنجی شامل اندازه گیری وزن، BMI، میزان چربی بدن و توان هوازی از طریق اندازه گیری حداکثر اکسیژن مصرفی (VO2max) قرار گرفتند و طی دو مرحله (شروع تمرینات و طی تمرینات) نیز ارزیابی وضع تغذیه و دریافت غذایی از طریق بررسی مصرف مواد غذایی در 7 روز غیر متوالی و به روش توزین انجام گرفت. جهت آنالیز شیمیایی غذای پخته و ترکیبی سرو شده در اردو، نمونه های جمع آوری شده بعد از نگهداری در فریزر و انتقال به آزمایشگاه تغذیه تجربی انستیتو از نظر میزان پروتئین، چربی و کربوهیدرات آزمایش گردیدند.

یافته ها: تغییرات وزن ورزشکاران مورد بررسی و BMI در طول مراحل بررسی ناچیز و از نظر آماری معنی دار نبود. ضخامت چربی زیر جلد از 13.7±42.9 به 9.9±34.6 میلی متر کاهش یافت (P<0.02) و حداکثر اکسیژن مصرفی از 3.3±42.3 میلی متر بر کیلوگرم دقیقه به 2.2±44.5 افزایش یافت (P<0.05). در مرحله اول میزان انرژی دریافتی 3900 کیلوکالری که از کربوهیدرات به میزان 50%، پروتئین 15% و چربی 35% کل کالری دریافتی را تشکیل و در مرحله دوم میزان انرژی دریافتی 3600 کیلوکالری بود که کربوهیدرات به میزان 55%، پروتئین 15% و چربی 30% کل کالری می باشد و هر دو میزان آن ها در محدوده طبیعی قرار داشت. از نظر ویتامین ها و املاح: آهن، کلسیم و ویتامین C بیشتر از میزان توصیه شده ویتامین های B1 و B2 و نیاسین در محدوده توصیه گردیده و تنها ویتامین A و B6 کمتر از میزان توصیه شده دریافت گردیدند.

نتیجه گیری: دریافت ماده مغذی ورزشکاران در محدوده توصیه شده را نشان می دهد. لزوم تحقیقات بعدی در زمینه پایش دریافت مواد مغذی ورزشکاران، آموزش تغذیه ورزشکاران و مربیان و نیز پژوهش های مداخله ای تغذیه ای با ارائه یک برنامه غذایی پیشنهادی در طول اردوهای آماده سازی تیم های ملی توصیه می گردد.

واژه‌های کلیدی: دریافت غذایی، ترکیب بدن، بسکتبال، حداکثر اکسیژن مصرفی
متن کامل [PDF 1574 kb]   (2103 دریافت)    
نوع مطالعه: پژوهشي | موضوع مقاله: عمومى
دریافت: 1387/8/29 | انتشار: 1378/1/26
ارسال نظر درباره این مقاله
نام کاربری یا پست الکترونیک شما:

CAPTCHA


XML   English Abstract   Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Salarkia N, Kimiagar S M, Ghazanfari A, Aminpour A. Food intake, body composition and aerobic capacity of Iranian National Basketball Team, 1997 . Feyz 1999; 3 (1) :69-78
URL: http://feyz.kaums.ac.ir/article-1-530-fa.html

سالارکیا ناهید، کیمیاگر سید مسعود، غضنفری علی، امین پور آزاده. وضعیت دریافت غذایی، ترکیب بدن و توان هوازی بسکتبالیستهای حاضر در اردوی آمادگی تیم ملی جمهوری اسلامی ایران طی سال 1376 . مجله علوم پزشکی فيض. 1378; 3 (1) :69-78

URL: http://feyz.kaums.ac.ir/article-1-530-fa.html



Creative Commons License
This open access journal is licensed under a Creative Commons Attribution-NonCommercial ۴.۰ International License. CC BY-NC ۴. Design and publishing by Kashan University of Medical Sciences.
Copyright ۲۰۲۳© Feyz Medical Sciences Journal. All rights reserved.
دوره 3، شماره 1 - ( فصلنامه 1378 ) برگشت به فهرست نسخه ها
مجله علوم پزشکی فیض Feyz Medical Sciences Journal
Persian site map - English site map - Created in 0.05 seconds with 46 queries by YEKTAWEB 4645