[صفحه اصلی ]   [Archive] [ English ]  
:: صفحه اصلي :: درباره مجله :: شماره جاری :: تمام شماره‌ها :: جستجو :: ثبت نام :: ارسال مقاله :: تماس با ما ::
بخش‌های اصلی
صفحه اصلی::
اطلاعات نشریه::
بانک‌ها و نمایه‌ها::
آرشیو مجله و مقالات::
برای نویسندگان::
اخلاق در پژوهش::
برای داوران::
تسهیلات پایگاه::
تماس با ما::
::
Basic and Clinical Biochemistry and Nutrition
..
DOAJ
..
CINAHL
..
EBSCO
..
IMEMR
..
ISC
..
جستجو در پایگاه

جستجوی پیشرفته
..
دریافت اطلاعات پایگاه
نشانی پست الکترونیک خود را برای دریافت اطلاعات و اخبار پایگاه، در کادر زیر وارد کنید.
..
enamad
..
:: دوره 6، شماره 1 - ( فصلنامه 1381 ) ::
جلد 6 شماره 1 صفحات 43-37 برگشت به فهرست نسخه ها
بررسی میزان فلوئور منابع آب آشامیدنی شهرستان کاشان در سال 1378
حسن الماسی ، غلامرضا مصطفائی ، لیلا ایرانشاهی
، almasi_h@kaums.ac.ir
چکیده:   (8370 مشاهده)

سابقه و هدف: فلوئور یکی از آنیون های موجود در آب و خاک است که ترکیبات مختلف آن در طبیعت پراکنده است. فلوئور سیزدهمین ماده ترکیبی جهان از لحاظ مقدار کل موجود در زمین می باشد لیکن مقدار آن در آب های مختلف متفاوت است. از آنجایی که بیشترین نیاز بدن به فلوئور باید از طریق آب آشامیدنی تامین شود تعیین مقدار آن در آب های آشامیدنی از اهمیت بسزایی برخوردار است. لذا به منظور تعیین فلوئور منابع آب آشامیدنی کاشان، این تحقیق در سال های 78-1377 انجام گرفت.

مواد و روش ها: پژوهش حاضر به روش توصیفی انجام گرفته است. از آنجایی که هر منبع آب نیاز بخشی از جمعیت شهری یا روستایی را تامین می کند از تمامی منابع آب آشامیدنی شهرستان کاشان که در حال بهره برداری بود، نمونه برداری شد. با توجه به تغییر فعلی میزان فلوئور در طول سال، در دو نوبت نمونه برداری تکرار گردید. نمونه در ظروف پلاستیکی به روش استاندارد برداشته و سریعا به آزمایشگاه بهداشت محیط دانشکده بهداشت ارسال گردید. آزمایشات میزان فلوئور آب مطابق روش های استاندارد انجام گرفت.

یافته ها: از 201 نمونه در دو نوبت نمونه برداری شد. حداقل مقدار تعیین شده فلوئور 0.25 میلی گرم در لیتر و حداکثر 1.2 میلی گرم در لیتر بود. میانگین میزان فلوئور در مرحله اول فصل پر آب 0.65 میلی گرم در لیتر و میانگین در مرحله دوم فصل کم آب 0.64 میلی گرم در لیتر بود. همچنین میانگین فلوئور آب چاه های مورد آزمایش 0.7، چشمه ها 0.57، قنات 0.49 میلی گرم در لیتر بود. 50.6 درصد منابع آب در حد استاندارد بودند. در مناطق دشت و هموار میزان فلوئور از وضعیت بهتر و مطلوب تری برخوردار بود.

نتیجه گیری و توصیه ها: میزان فلوئور بعضی از منابع آب شرب شهرستان کاشان کمتر از استانداردهای جهانی است که پیشنهاد می گردد در این مناطق فلوئور به زنجیره غذایی مردم اضافه گردد. به عنوان یک راه حل برای گروه آسیب پذیر کودکان دبستانی، اجرای طرح استفاده از دهان شویه ها در مدارس مناطق فوق توصیه می گردد

واژه‌های کلیدی: فلوئور، آب آشامیدنی
متن کامل [PDF 1139 kb]   (1923 دریافت)    
نوع مطالعه: پژوهشي | موضوع مقاله: عمومى
دریافت: 1387/8/19 | ویرایش نهایی: 1387/8/19 | انتشار: 1381/1/26
ارسال پیام به نویسنده مسئول

ارسال نظر درباره این مقاله
نام کاربری یا پست الکترونیک شما:

CAPTCHA


XML   English Abstract   Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Almasi H, Mostafaie G R, Iranshahi L. Fluor concentration of drinking water of Kashan in 1999 . Feyz 2002; 6 (1) :37-43
URL: http://feyz.kaums.ac.ir/article-1-330-fa.html

الماسی حسن، مصطفائی غلامرضا، ایرانشاهی لیلا. بررسی میزان فلوئور منابع آب آشامیدنی شهرستان کاشان در سال 1378 . مجله علوم پزشکی فيض. 1381; 6 (1) :37-43

URL: http://feyz.kaums.ac.ir/article-1-330-fa.html



Creative Commons License
This open access journal is licensed under a Creative Commons Attribution-NonCommercial ۴.۰ International License. CC BY-NC ۴. Design and publishing by Kashan University of Medical Sciences.
Copyright ۲۰۲۳© Feyz Medical Sciences Journal. All rights reserved.
دوره 6، شماره 1 - ( فصلنامه 1381 ) برگشت به فهرست نسخه ها
مجله علوم پزشکی فیض Feyz Medical Sciences Journal
Persian site map - English site map - Created in 0.05 seconds with 46 queries by YEKTAWEB 4645