:: دوره 19، شماره 3 - ( دو ماه نامه 1394 ) ::
جلد 19 شماره 3 صفحات 270-265 برگشت به فهرست نسخه ها
استخوان سازی لیگامان طولی خلفی یا هرنیشن دیسک؟ یک چالش تشخیصی
گیو شریفی ، زهرا یعقوبی ، محمد حسین افجه ای
دانشگاه علوم پزشکی ایران ، zahra230@yahoo.com
چکیده:   (5928 مشاهده)

سابقه و هدف: استخوانی شدن لیگامان طولی خلفی فقرات (OPLL) یک بیماری نادر در بین سفیدپوستان بدون پاتولوژی شناخته شده است. این بیماری عمدتا در ناحیه گردنی ایجاد می شود. بسته به میزان فشار بر روی نخاع، علائم نورولوژیک متنوع دیده می شود؛ سیر پیشرفت آن آهسته بوده واغلب بدون علائم عصبی می باشد. زمانی که فشار پیشرفته ای روی طناب نخاعی باشد،از رویکردهای مختلف جراحی برای درمان استفاده می شود. هدف مقاله حاضر گزارش یک مورد مرد مبتلا به این بیماری نادر در استان آذربایجان شرقی بود. 

معرفی بیمار: کشاورز 45 ساله ای با تشخیص دیسک هرنیشن در سگمان های C‏3-C5، سال ها دچار علائم رادیکولوپاتی بود. جلسات متعدد فیزیوتراپی همراه با دارودرمانی بهبودی مطلوبی به دنبال نداشت و در نهایت با تشدید علائم بیمار، عمل جراحی برای تسکین درد و ناتوانی صورت گرفت، ولی حین عمل جراحی مشخص شد که بیمار مبتلا به بیماری OPLL می باشد.

نتیجه گیری: این بیماری اگرچه نادر است، اما باید به عنوان یک تشخیص افتراقی در درگیری های فشار روی نخاع و علائم نورولوژیکی متعاقب آن مدنظر قرار گیرد.

واژه‌های کلیدی: استخوان سازی، لیگامان طولی خلفی، میلوپاتی، رادیکولوپاتی، تکنیک های فیزیوتراپی
متن کامل [PDF 239 kb]   (5134 دریافت)    
نوع مطالعه: گزارش مورد | موضوع مقاله: medicine, paraclinic
دریافت: 1394/4/31 | ویرایش نهایی: 1394/5/25 | پذیرش: 1394/4/31 | انتشار: 1394/4/31


XML   English Abstract   Print



Creative Commons License
This open access journal is licensed under a Creative Commons Attribution-NonCommercial ۴.۰ International License. CC BY-NC ۴. Design and publishing by Kashan University of Medical Sciences.
Copyright ۲۰۲۳© Feyz Medical Sciences Journal. All rights reserved.
دوره 19، شماره 3 - ( دو ماه نامه 1394 ) برگشت به فهرست نسخه ها