مهردخت مزده ، مجتبی خزایی
دانشگاه علوم پزشکی همدان ، mehrdokhtmazdeh@yahoo.com
سابقه و هدف: علائم نورو سایکیاتریک از عوارض شناخته شده لوپوس است. هم چنین، درگیری سیستم اعصاب محیطی و مرکزی در لوپوس گزارش شده اند.
معرفی بیمار: بیمار خانم متاهل 32 ساله ای بود که از 15 روز قبل بستری با تاریخچه دیسفاژی پیش‌رونده، تون صدای تودماغی و ضعف عضلات گردن مراجعه کرده بود. وی تاریخچه هیچ بیماری دیگری را بیان نمی‌کرد. در معاینه نورولوژیک به طور مشخص بولبارپالسی با درگیری اعصاب 11، 10، 9 داشت. و ضعف در نگهداری عضلات گردن مشهود بود. سایر معاینات نیز نرمال بودند. کلیه تست های آزمایشگاهی هماتولوژی، عملکرد کلیه و کبد نرمال بود و در عکس گرافی ریه نکته پاتولوژیکی وجود نداشت. مطالعات EMG و NCV نرمال به دست آمد. جهت نامبرده تست لوپوس آنتی کواگولان، Anti-dsDNA و ANA درخواست شد که در 2 نوبت متوالی مثبت گزارش شد. در MRI مغز ضایعه انفارکت منطبق بر همی سفر مخچه در سمت راست و انفارکت کوچک دیگر در ناحیه پشتی ساقه مغز گزارش شد. تشخیص واسکولیت ثانویه به شبه لوپوس جهت بیمار گذارده شد. بیمار IV-IG با دوز روزانه mg/kg 0/4 به مدت 5 روز همراه با 0/5 گرم متیل پردنیزولون روزانه به مدت 5 روز دریافت نمود و بعد از بهبودی ترخیص گردید. ایشان جهت پیگیری منظم بعدی به متخصص روماتولوژی ارجاع داده شد.
نتیجه گیری: لوپوس باید در هر بیماری که با مجموعه علائم و نشانه های مبهم نورولوژیک مراجعه می کند، در نظر گرفته شود.
واژه‌های کلیدی: اختلالات بلع، التهاب عروقی، بولبارپالسی پیشرونده، لوپوس اریتماتوز عمومی
متن کامل [PDF 153 kb]   (2077 دریافت)
نوع مطالعه: گزارش مورد | موضوع مقاله: medicine, paraclinic
دریافت: 1393/7/26 | ویرایش نهایی: 1393/8/7 | پذیرش: 1393/7/26 | انتشار: 1393/7/26