Feyz Medical Sciences Journal
مجله علوم پزشکی فيض
Feyz
Medical Sciences
http://feyz.kaums.ac.ir
29
journal29
1029-7855
2008-9821
fa
jalali
1376
10
1
gregorian
1998
1
1
1
4
online
1
fulltext
fa
بررسی شیوع آلودگی سالمونلایی لاشه های مرغ در کشتارگاه صنعتی و تاثیر سرد کردن غوطه وری بر میزان آن
Poultary carcass Salmonella infection at industrial slaughterhouse and the effect suspention-cooling
عمومى
General
پژوهشي
Research
<p style="DIRECTION: rtl" align="justify"><strong>سابقه و هدف:</strong> با توجه به این که سالمونلوز شایع ترین نوع مسمومیت غذایی در جهان می باشد و طیور از گسترده ترین مخزن سالمونلا به شمار می روند، نگرانی های حاکی از وجود این میکروارگانیسم در طیور و فرآورده های آن وجود دارد. به منظور تعیین شیوع آلودگی سالمونلایی لاشه های مرغ و تاثیر سرد کردن غوطه وری بر آن، این تحقیق در یک کشتارگاه صنعتی شرق تهران طی سال 1373 انجام گرفت. </p><p style="DIRECTION: rtl" align="justify"><strong>مواد و روش ها:</strong> تحقیق در مرحله اول به روش توصیفی برای تعیین شیوع و در مرحله دوم به روش تجربی صورت پذیرفت. مراحل جداسازی سالمونلا: پس از نمونه گیری تصادفی لاشه ها، شامل کشت در محیط های مایع غنی کننده انتخابی، جامد انتخابی و جامد افتراقی غیر انتخابی می باشند. تایید سالمونلاهای جدا شده طی مراحل تخلیص کشت های مشکوک، آزمایش های بیوشیمیایی و سرولوژیک انجام گرفت. شیوع آلودگی در نمونه های مورد بررسی تعیین و فاصله اطمینان آن در جامعه برآورد و تاثیر سرد کردن را با آزمون Mc Nemar مورد قضاوت قرار گرفت. </p><p style="DIRECTION: rtl" align="justify"><strong>یافته ها:</strong> یافته های تحقیق نشان داد که میزان آلودگی سالمونلایی لاشه های مرغ قبل از سرد کردن 57.5% است و سرد کردن غوطه وری منجر به افزایش این آلودگی به میزان 12.5% می گردد (P<0.07). همچنین پس از ورود لاشه ها به تانک سرد کننده میزان آلودگی آب 40% افزایش یافت. </p><p style="DIRECTION: rtl" align="justify"><strong>نتیجه گیری:</strong> فراوانترین سروتیپ های جدا شده در این بررسی S.typhimurium و S.enteritidis می باشند. با توجه به گستردگی منابع آلودگی با سالمونلا لازم است به منظور کنترل سالمونلا آزمایش های باکتری شناسی و سرولوژیک از جوجه کشی ها، مرغداری ها، کارخانجات تهیه دانه، کشتارگاه ها و افراد شاغل در صنعت طیور به عمل آورد. همچنین توصیه می گردد تحقیقات تجربی توام با مداخله به منظور ارایه روش های کاهش آلودگی انجام گیرد. </p>
<p align="justify"><strong>History and Objectives:</strong> Salmonellosis is the most prevalent food born disease in the world and poultry meat is one of the sources of infection. Suspicion of food born Salmonellosis is always present. In order to determine the prevalence of Salmonellosis in poultry carcass and the effect cool-suspension was studied in a industrial slaughter house in Tehran in 1994. </p><p align="justify"><strong>Materials and Methods:</strong> A descriptive study in the first phase and an experimental study in the second phase was carried out. Isolation of Salmonella: Carcass samples were randomly selected for microbiological examination on selective enriched culture media, selective solid media and differential nonselective media. Isolation of the suspected cultured cells, biochemical and serologic tests were done for final confirmation of isolated Salmonella. The prevalence of the contamination of samples were determined and confidence interval were estimated for the population. Mc Nemar test was performed to test the efficacy of the cooling effect. </p><p align="justify"><strong>Results:</strong> Salmonella contamination was 57.7% for poultry carcass before cooling and the cooling effect raised the rate of contamination by 12.5% (P<0.07). Forty percent increase in the rate of infection was observed in the water tank. </p><p align="justify"><strong>Conclusion:</strong> The most prevalent serotypes were S.typhimurium and S.enteritidis. In order to reduce the rate of contamination, it is suggested the bacterial examination of chicken breeding, poultry house, feed producing factories, slaughterhouses and personal and staff working in these industries ought to carried out. </p>
سالمونلا، لاشه های مرغ، سرد کردن غوطه وری
67
74
http://feyz.kaums.ac.ir/browse.php?a_code=A-10-1-589&slc_lang=fa&sid=1
Zahra
Hadian Rasnani
زهرا
هادیان رسنانی
290031947532846002367
290031947532846002367
Yes
Firouz
Oghabi
فیروز
عقابی
290031947532846002368
290031947532846002368
No
Naser
Valai
ناصر
ولایی
290031947532846002369
290031947532846002369
No