TY - JOUR JF - KAUMS JO - Feyz VL - 23 IS - 1 PY - 2019 Y1 - 2019/4/01 TI - The effect of ginger extract and vitamin K on serum levels of liver enzymes in NMRI mice with non-alcoholic fatty liver TT - بررسی تاثیر عصاره زنجبیل و ویتامین K بر سطوح سرمی آنزیم‌های شاخص کبدی در موش های سوری نژاد NMRI مبتلا به کبد چرب غیرالکلی N2 - سابقه و هدف: امروزه به‌دلیل سبک نادرست زندگی ابتلا به کبد چرب افزایش پیدا کرده است. هدف از مطالعه حاضر بررسی تاثیر عصاره زنجبیل و ویتامین K بر سطوح سرمی آنزیم ­های شاخص کبدی در موش‌های مبتلا به کبد چرب غیرالکلی است. مواد و روش ­ها: ﻣﻮش­ﻫﺎی سوری ﻧﺮ ﻧﮋاد NMRI ﺑﻪﺻﻮرت ﺗﺼﺎدﻓﻲ ﺑﻪ شش ﮔﺮوه ﭘﻨﺞ­تایی ﺷﺎﻫﺪ، شم (دریافت کننده رژیم پر چرب)، کنترل مثبت (درﻳﺎﻓﺖﻛﻨﻨﺪه سیلیمارین)، درﻳﺎﻓﺖﻛﻨﻨﺪه عصاره زنجبیل، درﻳﺎﻓﺖﻛﻨﻨﺪه ویتامین K، و درﻳﺎﻓﺖﻛﻨﻨﺪه عصاره زنجبیل و ویتامین K به ­مدت چهار ﻫﻔﺘﻪ ﺗﻘﺴﻴﻢ ﺷﺪﻧﺪ. عصاره زنجبیل و ویتامین K روزانه با دوز mg/kg0/2 به ­صورت درون صفاقی تزریق شد. سطوح سرمی آلانین آمینوترانسفراز (ALT)، آسپارتات آمینوترانسفراز (AST) و آلکالین فسفاتاز (ALP) برای ارزیابی آسیب و عمکرد صفراوی کبد، و فعالیت آنزیم­ های سوپراکسید دیسموتاز (SOD) و کاتالاز (CAT) جهت تعیین وضعیت آنتی­ اکسیدانی کبد در سرم اندازه‌گیری شدند. نتایج: سطوح سرمی ALT،AST و ALP در گروه‌های تجربی دریافت‌کننده عصاره زنجبیل، ویتامین K و عصاره زنجبیل به همراه ویتامین K نسبت به گروه شم (رژیم پرچرب) دارای کاهش معنادار بود (0/05< P)، اما سطوح سرمی CAT و SOD دچار افزایش معنادار شد (0/001< P). نتیجه ­گیری: به­ دلیل خواص آنتی اکسیدانی و ضد التهابی ترکیبات موثره گیاه زنجبیل و نیز به­ دلیل نقش ویتامین K در انعقاد خون و عملکرد مناسب کبد، ترکیب عصاره زنجبیل همراه با این ویتامین سبب بهبود عملکرد کبد چرب غیرالکلی در موش­ های سوری می­ شود. SP - 20 EP - 26 AU - Tavakoli, Parisa AU - Jafary, Hanyeh AU - Yaghmaei, Parichehreh AD - Department of Biology, Faculty of Basic Sciences, Science and Research Branch, Islamic Azad University, Tehran, I. R. Iran KW - Ginger KW - Vitamin K KW - Liver enzymes KW - Non-alcoholic fatty liver UR - http://feyz.kaums.ac.ir/article-1-3670-fa.html ER -