RT - Journal Article T1 - Effects of trehalose and resveratrol on sperm cell parameters after cryopreservation JF - KAUMS YR - 2020 JO - KAUMS VO - 24 IS - 3 UR - http://feyz.kaums.ac.ir/article-1-4022-fa.html SP - 270 EP - 281 K1 - Cryopreservation K1 - Sperm K1 - Antioxidant K1 - Trehalose K1 - Resveratrol AB - سابقه و هدف: انجماد نمونه منی انسان به‌عنوان یک روش مؤثر در تکنیک‌های کمک‌باروری (ART) محسوب می‌شود. در طی روند انجماد، سلول‌های اسپرم در معرض استرس‌های فیزیکی و شیمیایی قرار می‌گیرند و در نتیجه آسیب به آکسونم، افزایش نقایص مورفولوژیکی قطعه میانی و کاهش تحرک اسپرم ایجاد می‌گردد. به این ترتیب در این مطالعه، تأثیرات آنتی‌اکسیدان‌های ترهالوز و رزوراترول بر پارامترهای اسپرم در طی فرآیندهای انجماد و ذوب مورد ارزیابی قرار می‌گیرد. مواد و روش‌ها: مطالعه مقطعی بر روی 40 نمونه طبیعی مایع منی که در 7 گروه تقسیم شده بودند، انجام گرفت. اثرات آنتی‌اکسیدان‌های مذکور بر پارامترهای اسپرم با روش‌های آنالیز کامپیوتری (CASA) و ارزیابی کروماتین اسپرم (SCD) بررسی گردید. لازم به ذکر است0/05 P<از نظر آماری معنی‌دار در نظر گرفته شد. نتایج: گروه 3 (تیمار محیط انجمادی و شستشو با ترهالوز 100 میلی مولار)، بیشترین درصد تحرک، سالم بودن غشای آکروزوم و بی‌نقص بودن غشای پلاسمایی را در مقایسه با گروه کنترل نشان داد و پس از ذوب نیز دارای DNA سالم بیشتری بود و کمتر بقای اسپرم را دچار مشکل می‌کرد. نتیجه‌گیری: با توجه به نتایج می‌توان بیان داشت که به‌طور کلی نمونه‌های دارای ترهالوز میزان کیفیت سیمن را بهبود می‌بخشند و حتی بعد از ذوب هم در حفظ تحرک اسپرم نقش دارند. رزوراترول هم در غلظت‌های پایین اثرات مفیدی روی بقای اسپرم دارد و به‌عنوان آنتی‌اکسیدانی قوی، ROS را مهار می‌کند. LA eng UL http://feyz.kaums.ac.ir/article-1-4022-fa.html M3 ER -