@ARTICLE{Soltan-Dallal, author = {Dargahi, Zahra and Partoazar, Ali Reza and Naddafi, Shima and Soltan-Dallal, Mohammad Mehdi and }, title = {Antibacterial activity of zinc oxide nanoparticles on standard strains and isolates of Escherichia coli and Listeria monocytogenes from food}, volume = {23}, number = {5}, abstract ={سابقه و هدف: به ­دلیل نیاز روزمره انسان به موادغذایی هرگونه تغییر در کیفیت و کمیت موادغذایی تأثیر بسزایی در بهداشت و سلامت جامعه خواهد داشت. زدودن آلودگی ­های میکروبی از موادغذایی در هر یک از مراحل تولید، نگهداری و عرضه موادغذایی قابل‌اهمیت است. در این تحقیق، اثرات ضدّباکتریایی نانوذرّه اکسید روی بر دو باکتری اشریشیا کلی و لیستریا مونوسیتوژنز مورد بررسی قرار گرفت. مواد و روش­ ها: در این مطالعه تجربی، نانوذرّه اکسید روی از زئولیت تهیه شد و مقدار آن بااستفاده از دستگاه فلورسانس اشعه ایکس (X-Ray Fluorescence) در آزمایشگاه دانشگاه تربیت­ مدرس تعیین شد. حداقل غلظت مهارکنندگی رشد (MIC) و حداقل غلظت باکتری‌کشی (MBC) نانوذرّه اکسید روی بااستفاده از روش دیسک­ گذاری تعیین شد. نتایج: براساس نتایج این بررسی، مقدار MIC نانوذرّه اکسید روی برای همه­ ی باکتری ­های مورد آزمایش 4 میلی­ گرم بر میلی­ لیتر و مقادیر MBC این ماده برای سویه استاندارد و جدایه اشریشیا کلی به­ ترتیب برابر با 4 و 8 میلی­ گرم بر میلی ­لیتر و برای سویه استاندارد و جدایه لیستریا مونوسیتوژنز 4 میلی ­گرم بر میلی ­لیتر محاسبه شد. نتیجه­ گیری: مطالعه حاضر نشان داد که ﻧﺎﻧﻮ­ذرّات اﻛﺴﻴﺪ روی می­ توانند به ­عنوان یک ﻋﺎﻣﻞ ﺑﺎزدارﻧﺪه در ﻣﻘﺎﺑﻞ ﭘﺎﺗﻮژن­ﻫﺎی ﻣﻮادﻏﺬایی در ﺑﺴﺘﻪ­ﺑﻨﺪی و ﻧﮕﻬﺪاری ﻣﻮادﻏﺬایی ﻣﻮرداﺳﺘﻔﺎده ﻗﺮار ﮔﻴﺮﻧﺪ و از آلودگی آن­ها ﺟﻠﻮﮔﻴﺮی ﻛﻨﻨﺪ. }, URL = {http://feyz.kaums.ac.ir/article-1-3886-fa.html}, eprint = {http://feyz.kaums.ac.ir/article-1-3886-fa.pdf}, journal = {Feyz Medical Sciences Journal}, doi = {}, year = {2019} }