TY - JOUR T1 - Application of Spirulina algae as a food supplementation in the zinc fortification of bread TT - کاربرد اسپیرولینا به عنوان مکمل غذائی روی در غنی سازی نان سنگک ایرانی JF - KAUMS JO - KAUMS VL - 16 IS - 7 UR - http://feyz.kaums.ac.ir/article-1-1829-fa.html Y1 - 2013 SP - 725 EP - 726 KW - Spirulina algae KW - Fortification KW - Bread KW - Nutritional value KW - Food pyramid N2 - سابقه و هدف: روی دومین عنصر کمیاب در بدن انسان است و تقریباً 48 درصد از مردم دنیا از بیماری­های ناشی از فقر رنج می­برند. استفاده از مکمل­های غذایی در سبد مصرف روزانه رایج گشته است. و استفاده از منابع دریایی به ­ عنوان یکی از بهترین این مکمل ­ ها ما را به بهره­برداری از آن ترغیب می­کند. مواد و روش ها: تارنماهای Scopus ، Elsevier مورد بررسی قرار گرفتند. نتایج: جلبک تک­سلولی سبز رنگ با نام اسپیرولینا از جمله این منابع است. این جلبک در حال حاضر از نظر تولید و مصرف انسانی مقام اول را در میان سایر میکروآلگ­ها دارا می­باشد. اسپیرولینا حاوی اسیدهای آمینه از جمله 8 اسید آمینه­ی ضروری است و علاوه بر آن دارای مقادیر قابل توجهی از ویتامین B12 ,B6 ,B2 ,B1 ,E ,C ,A و بیوتین و املاحی چون Mg ,Zn ,Ca ,Fe می­باشد. هم­چنین، این منبع دریایی دارای اسیدهای چرب ضروری از جمله امگا 6 و 9 می­باشد. حضور تمامی ترکیبات ذکر شده در جلبک اسپیرولینا سبب گشته که نسبت به سایر مکمل­های غذایی در نوع خود بی­نظیر باشد. هم­چنین، این جلبک خواص درمانی متعدد از جمله تقویت سیستم ایمنی، دفع فلزات سنگین، کمک به هضم غذا، ترمیم زخم، و تقویت بینایی دارد. نتیجه­گیری: بر مبنای هرم غذایی، از محصولات غله­ای، نان را به­عنوان نمونه برای این غنی­سازی انتخاب کردیم. نان حاصله به­صورت 2 رنگ به­دست آمد. این محصول تحت بررسی­های آزمایشگاهی قرار داده شده و از سوی دیگر تست­های ارگانولپتیک آن نیز گرفته شد. نتایج حاصله پیش­بینی­های ما در مورد این غنی­سازی را تا حد زیادی پوشش داد. M3 ER -