@ARTICLE{Hedayatifar, author = {Hedayatifar, Roshanak and }, title = {Determination of Lead, Cadmium and Mercury in white and ghezelalla fish}, volume = {16}, number = {7}, abstract ={سابقه و هدف: تحولات ایجاد شده در بخش‌های صنعتی و کشاورزی کاربرد فلزات سنگین را در زمینه‌های مختلف اجتناب ناپذیر نموده است. استفاده از منابع خوراکی آبزی به‌ویژه ماهیان به‌عنوان بخشی از منابع پروتئینی به‌علت افزایش جمیعت و نیاز به غذا افزایش یافته است. هدف از این تحقیق اندازه‌گیری میزان فلزات سرب، کادمیوم و جیوه در ماهی سفید و ماهی قزل آلا مصرف شده در استان لرستان بود. مواد و روش‌ها: در مطالعه حاضر به اندازه گیری فلزات سرب،کادمیوم و جیوه به‌روش AOACدر تعداد 40 نمونه ماهی سفید وقزل آلا استان لرستان به روش هضم و با استفاده از دستگاه جذب اتمی مدل Perkin Elmer 400 پرداخته شد. جهت اندازه گیری جیوه از دستگاه هیدرید ژنراتور و جهت اندازه‌گیری سرب و کادمیوم از دستگاه کوره گرافیتی استفاده گردید. نتایج: نتایج مطالعه نشان داد که میانگین غلظت عناصر اندازه‌گیری شده به‌ترتیب زیر بود: ppm5/0±65/1، 55/0±93/2=سرب، ppm 54/0±36/1، 47/0±15/1=کادمیوم، ppm2/0±95/0، 4/0±68/0= جیوه. نتیجه‌گیری: میانگین فلزات نمونه‌ها از میزان استاندارد اعلام شده توسط سازمان بهداشت جهانی، انجمن بهداشت ملی و تحقیقات پزشکی استرالیا، وزارت کشاورزی، شیلات و غذای انگلستان بالاتر بود. }, URL = {http://feyz.kaums.ac.ir/article-1-1772-fa.html}, eprint = {http://feyz.kaums.ac.ir/article-1-1772-fa.pdf}, journal = {Feyz Medical Sciences Journal}, doi = {}, year = {2013} }