TY - JOUR T1 - Measuring the lead, arsenic, cupper, zinc, selenum, TT - بررسی یون های سرب، ارسنیک، مس، روی، سلنیوم، سدیم، پتاسیم، نیکل، منیزیم در چای سیاه JF - KAUMS JO - KAUMS VL - 13 IS - 3 UR - http://feyz.kaums.ac.ir/article-1-791-fa.html Y1 - 2009 SP - 242 EP - 248 KW - Tea KW - Elements KW - Toxicity N2 - سابقه و هدف: مصرف بیش از حد استاندارد عناصر موجب سمیت در بدن انسان می شود. تحقیقات نشان داده اند مقادیر برخی از عناصر در بعضی از انواع چای (.Camellia sinensis L) خارج از محدوده استاندارد است. هدف این تحقیق اندازه گیری یون های سرب، ارسنیک، مس، روی، سلنیوم، سدیم، پتاسیم، نیکل، منیزیم در چای سیاه بود. مواد و روش ها: آماده سازی نمونه های چای طلا، گلابی، احمد، گلستان و فله ای سیلان با استفاده از هضم اسیدی و اندازه گیری مقدار یون ها با روش های اسپکتروفتومتری جذب اتمی انجام گرفت. نتایج: حداقل و حداکثر میانگین مقدار یون های پتاسیم (1095±18062 و 6120±19364 میلی گرم بر کیلوگرم نمونه)، منیزیم (0±1 و 20±157 میلی گرم بر کیلوگرم نمونه)، روی (3±21 و 9±31 میلی گرم بر کیلوگرم نمونه)، مس(0±17 و 0±21 میلی گرم بر کیلوگرم نمونه)، سرب (249/0±485/0 و 066/0±151/0 میلی گرم بر کیلوگرم نمونه)، نیکل (077/0±907/2 و 270/1±987/6 میکرو گرم بر کیلوگرم نمونه)، سدیم (0±1 و 20±157 میکروگرم بر کیلوگرم نمونه) در انواع چای بود. مقدار سلنیوم و ارسنیک کمتر از حد دقت روش اندازگیری بود. نتیجه گیری: عناصر موجود در چای های سیاه مذکور در حد ایجاد مسمومیت نمی باشند. مقدار بالای منیزیم و پتاسیم فرضیه مفید بودن چای در کاهش فشار خون در طب سنتی تایید می کند. M3 ER -