[صفحه اصلی ]   [Archive] [ English ]  
:: صفحه اصلي :: درباره مجله :: شماره جاری :: تمام شماره‌ها :: جستجو :: ثبت نام :: ارسال مقاله :: تماس با ما ::
بخش‌های اصلی
صفحه اصلی::
اطلاعات نشریه::
بانک‌ها و نمایه‌ها::
آرشیو مجله و مقالات::
برای نویسندگان::
اخلاق در پژوهش::
برای داوران::
تسهیلات پایگاه::
تماس با ما::
هوش مصنوعی::
::
Basic and Clinical Biochemistry and Nutrition
..
DOAJ
..
CINAHL
..
EBSCO
..
IMEMR
..
ISC
..
جستجو در پایگاه

جستجوی پیشرفته
..
دریافت اطلاعات پایگاه
نشانی پست الکترونیک خود را برای دریافت اطلاعات و اخبار پایگاه، در کادر زیر وارد کنید.
..
enamad
..
:: جستجو در مقالات منتشر شده ::
۶ نتیجه برای Rflp

نادر پسته چیان، مهدی بقایی، حسینعلی یوسفی،
دوره ۹، شماره ۳ - ( ۷-۱۳۸۴ )
چکیده

سابقه و هدف: تریکوسترنژیلوس یکی از انگلهای مشترک انسان و دام است که آلودگی به آن معضلی اقتصادی و بهداشتی قلمداد می گردد. لذا در این مطالعه، تخم کرم گونه ها ی مختلف تریکوستنرنژیلوس جدا شده از مدفوع گوسفندان منطقه اصفهان به روش PCR-RFLP و با استفاده از قطعه rDNA-ITS۲ مورد بررسی قرار گرفت.

مواد و رو ش ها: مطالعه به روش توصیفی بر روی محتویات دستگاه گوارش۷۰ راس گوسفند کشتار شده در کشتارگاههای شهر اصفهان و خوراسگان انجام پذیرفت. تخمهای انگل با روش مستقیم و فلوتاسیون جدا و تخم کرم گونه ها ی تریکوسترنژیلوس براساس شاخصهای ریخت شناسی، شناسایی و جمع آ وری شدند، سپس با روش PCR-RFLP مورد بررسی قرار گرفتند. در مطالعه ژنوتیپی DNA ژنومی تخم کرمها، استخراج شد و واکنش PCR با پرایمراختصاصی قطعه rDNA-ITS ۲ انجام گرفت. محصول PCR هر ایزوله توسط آنزیمهای محدودکننده RsaI - HinfI - DraI هضم و بر روی ژل آگارزالکتروفورز شد و از آنها عکس تهیه گردید.

یافته ها : با توجه به تشابه مرفولوژی تخم گونه ها ی مختلف تریکوسترنژیلوس در زیر میکرسکوپ تشخیص افتراقی آنها امکان پذیر نمی باشد، لذا تشخیص با استفاده از الگوی ژنوتیپی تخم کرمها به روش PCR-RFLP انجام پذیرفت . اندازه محصول PCR و DNA استخراج شده از تخم کرمها یکسان و حدود ۳۳۰ نوکلئوتید بود ولی الگوی PCR-RFLP گونه ها با یکدیگر متفاوت بود. پس از هضم محصول PCR آن ها با آنزیم RsaI دو قطعه حدود ۱۳۸ و ۱۹۰ نوکلئوتیدی مشاهده شد. محصول PCR Trichostrungylus به دست آمده، با آنزیم DraI هضم نشد، اما سه گونه T.vitrinus T.aziei و T.colubrifornoi s هضم شدند و دو قطعه حدود ۱۱۰ و ۲۱۵ نوکلئوتیدی در T.axei و T.colubriformis رؤیت گردید که الگویی مشابه همدیگر داشتند. اما T.vitrinus واجد دو قطعه حدود ۱۴۵ و ۱۸۵ نوکلئوتیدی بود. از بین چهار گونه فوق تنها محصول PCR تریکوسترنژیلوس Colubriformi s با آنزیم Hinf I هضم شد و دو قطعه حدود ۹۰ و ۲۳۸ نوکلئوتیدی روی ژل اگارز مشاهده گردید.

نتیجه گیر ی : با توجه به تنوع گونه ها ی انگلی و عدم تشخیص افتراقی آنها به روش میکروسکوپی پیشنهاد می شود با استفاده از پرایمرها و آنزیمهای محدودکننده مختلف، از روش PCR در تشخیص گونه ها ی انگلی مورد نظر استفاده شود.


سید مهدی سجادی، شهرام سمیعی، مریم خیراندیش، زهرا عطایی، مهناز کواری، مریم عبداللهی، سمیرامیس طوطیان، سیدمحمدرضا طباطبایی، رضا مشکانی،
دوره ۱۲، شماره ۱ - ( ۱-۱۳۸۷ )
چکیده

سابقه و هدف: عامل سیزده انعقادی خون یک ترانس گلوتامیناز با ساختاری تترامری است که از دو زیرواحد پیش­آنزیمی مشابه (عامل سیزده A ) و دو زیرواحد پروتئینی ناقل (عامل سیزده B ) تشکیل شده است. علاوه بر جهش­های شناخته شده، چندشکلی­هایی نیز در توالی آمینواسیدی عامل سیزده A شناخته شده­اند. یکی از این چندشکلی­ها، چندشکلی شایع گوانین به تیمین است که منجر به جایگزینی والین به لوسین در فاصله­ی ۳ آمینواسیدی جایگاه فعال شدن ترومبین (آرژینین۳۷ - گلیسین۳۸) در زیرواحد A می­شود. چندشکلی والین ۳۴ لوسین عامل سیزده در قفقازی­ها فراوانی بالاتری دارد اما کمترین فراوانی آن در ژاپنی­ها دیده شده است. تاکنون گزارشی از فراوانی این چندشکلی در جمعیت ایرانی ارایه نشده است. به همین منظور با استفاده از روش PCR-RFLP برای اولین بار فراوانی چندشکلی والین ۳۴ لوسین عامل سیزده در جمعیت بیماران ایرانی مورد بررسی قرار گرفت.

مواد و روش­ها: مطالعه­ی انجام شده از نوع توصیفی می­باشد. تعداد ۲۱۳ بیمار مراجعه­کننده به آزمایشگاه مرکزی سازمان انتقال خون (تهران) در این مطالعه مورد بررسی قرار گرفتند. پس از استخراج DNA ژنوتیپ­های این چندشکلی با روش RFLP و در حضور آنزیم محدودکننده­ شناسایی گردیدند. تجزیه و تحلیل آماری یافته­های به دست آمده با نرم­افزار ۵/۱۱ SPSS و آزمون کای اسکوئر انجام شد.

نتایج: فراوانی چندشکلی در بیماران ۴/۲۴ درصد شامل ۰۶/۲۲ درصد هتروزیگوت و ۳۴/۲ درصد هموزیگوت با فراوانی ۰۷/۱۳ درصد از آلل لوسین ب ه دست آمد . بین فراوانی این چندشکلی و جنس ارتباط معنی ­ داری دیده نشد.

نتیجه­گیری: فراوانی بالاتر چندشکلی والین ۳۴ لوسین عامل سیزده در بیماران ترومبوتیک ایرانی نسبت به فراوانی قبلی گزارش شده در کشورهای آسیایی تاییدی بر ناهمگونی نژادی این چندشکلی است. ضمن این که بروز این چندشکلی تحت تاثیر جنس قرار ندارد.
سمیه رئیسی، زهره عطائی، مرضیه ابوالحسنی، محبوبه کثیری، محمد تقی اکبری، ثریا حیدری، مصطفی منتظر ظهوری، عفت فرخی، ابوالفتح شیرمردی، گل اندام بنی طالبی،
دوره ۱۴، شماره ۴ - ( ۱۰-۱۳۸۹ )
چکیده

سابقه و هدف: ناشنوایی یک بیماری حسی- عصبی است که در هر ۵۰۰ تولد زنده یک مورد آن اتفاق می افتد. این بیماری با علت های ژنتیکی، محیطی یا هردو رخ می دهد. بیش از ۶۰ درصد موارد غیر ارثی هستند و ۸۰ درصد از موارد ارثی به صورت غیر سندرومی و دارای وراثت آتوزومی مغلوب می باشند. در این مطالعه فراوانی جهش های میتوکندریایی A۱۵۵۵G، A۳۲۴۳G و A۷۴۴۵G در بیماران استان فارس مورد بررسی قرار گرفت.

مواد و روش ها: در این مطالعه ۷۲ ناشنوای غیر سندرومی مورد بررسی قرار گرفتند. DNA بیماران با روش استاندارد فنل-کلروفرم استخراج شده و جهش های ژن میتوکندریایی با روش PCR – RFLP غربال گری شدند. در نهایت جهش های احتمالی به روش توالی یابی مستقیم مورد تایید قرار گرفتند.

نتایج: در این مطالعه، هیچ کدام از جهش های A۱۵۵۵G، A۳۲۴۳G و A۷۴۴۵G یافت نشد. با این حال، از بین رفتن یک محل برش آنزیم محدودگر در ژن MTTL۱ که جهش A۳۲۴۳G در آن بررسی می گردید، واریانت آللی G۳۳۱۶A را با فراوانی ۴/۱ درصد در این بیماران نشان داد.

نتیجه گیری: نتایج این تحقیق نشان داد که جهش های میتوکندریایی A۱۵۵۵G، A۳۲۴۳G و A۷۴۴۵G در ایجاد ناشنوایی در نمونه های مطالعه شده نقشی ندارند.


محسن اربابی، عبدالحسین دلیمی اصل، فاطمه غفاری فر، مهدی فروزنده مقدم،
دوره ۱۶، شماره ۲ - ( ۲-۱۳۹۱ )
چکیده

سابقه و هدف: دیکروسلیازیس بیماری انگلی کبدی است که دارای اهمیت بالینی و اقتصادی برای انسان و صنعت پرورش دام است. باتوجه به اهمیت بهداشتی و اقتصادی بیماری، در این مطالعه پارامترهای مرفومتریک و مولکولی ناحیه ۲۸S rDNA ایزوله های گوسفندی دیکروسلیوم در استان های شمالی و مرکزی ایران طی سال های ۹۰–۱۳۸۹ تعیین شده است.

مواد و روش ها: در مجموع ۲۰۰ ترماتوداز کبد گوسفندانی که به‌طور طبیعی در استان های آذربایجان شرقی، خراسان رضوی، مازندران و تهران آلوده شده بودند، جمع آوری گردید. شاخص های مرفولوژیک کرم های بالغ بر اساس پارامترهای مرفومتریک اندازه گیری شد. از این تعداد ۶۰ نمونه برای بررسی های مولکولی انتخاب شدند. در ابتدا DNA انگل استخراج شده، سپس واکنش PCR برای تکثیر بخشی از ناحیه ۲۸S صورت گرفت. با تکنیک RFLP و با استفاده از آنزیم محدودالاثر Tru۱I گونه ی انگل تشخیص داده شد. در انتها از محصول خالص شده PCR، تعیین توالی صورت گرفت.

نتایج: بر اساس شاخص قابل اعتماد مرفولوژیک موقعیت بیضه ها، تمام ایزوله ها، دارای دو بیضه پشت سرهم بودند. الکتروفورز محصول PCR در تمامی ایزوله های گوسفندی دیکروسلیوم باند bp۹۶۳ نشان داد که شبیه موارد ثبت شده در بانک ژن بود. الگوی RFLP نشان دهنده ی ۴ محل برش و تشکیل فراگمنت های bp۱۱۶، bp۱۴۵، bp ۲۹۳ و bp۴۰۹ بود. گرچه اختلاف شاخص‌های مرفومتریک در استان های مختلف معنی دار بود، ولی بررسی ژنومیک نشان دهنده ی وجود مشابهت بین توالی ها در استان های مورد برسی بود.

نتیجه گیری: شاخص های مرفومتریک و مولکولی نشان دادند که دیکروسلیوم دندریتیکوم، تنها گونه‌ی مناطق شمال و مرکز ایران می باشد.


حسن حسنی بافرانی، منوره احمدی، غلامرضا خسروی، عرفان خسروی، محمد کریمیان،
دوره ۲۳، شماره ۱ - ( ۱-۱۳۹۸ )
چکیده

سابقه و هدف: آسیب­ های ناشی از استئوآتریت به ­وسیله انواع سیتوکین­ ها، فاکتور­های رشد و واسطه‌های التهابی میانجی­گری شده و اهمیت خانواده اینترلوکین ۱۷ در این بیماری به­ طور فزاینده­ای آشکار است. هدف از این مطالعه بررسی ارتباط واریته rs۷۶۳۷۸۰ ژن اینترلوکین ۱۷F با ریسک ابتلا به استئوآرتریت زانو می­باشد.
مواد و روش ­ها: در این پژوهش مورد-شاهدی ۲۰۰ شرکت کننده شامل ۱۰۰ فرد سالم و ۱۰۰ فرد مبتلا به استئوآرتریت زانو مراجعه­ کننده به بیمارستان شهید بهشتی کاشان وارد مطالعه شدند. بعد از جمع­ آوری نمونه ­های خون از افراد شرکت‌کننده در مطالعه، ژنوتایپ نمونه ­ها در محل پلی­مورفیسم فوق به ­وسیله روش PCR-RFLP تعیین شد.
نتایج: آنالیز داده‌ها نشان داد که ارتباط معناداری بین ژنوتایپ AG با افزایش ریسک ابتلا به استئوآرتریت زانو وجود داشته (۰/۰۱<P، ۲۵/۸-۴۸/۱CI=، ۹۵ درصد، ۴۹/۳OR=) و ژنوتایپ GG با ریسک ابتلا به استئوآرتریت زانو ارتباط ندارد. همچنین، آنالیز آللی نشان داد که ارتباط معنا‌داری بین آلل G و استئوآرتریت زانو وجود دارد (۰/۰۱<P،۳۰/۶-۱/۳۹CI=، ۹۵ درصد، ۲/۹۷OR=).
نتیجه­ گیری: براساس یافته‌های فوق، rs۷۶۳۷۸۰ می ­تواند یک فاکتور خطر برای استئوآرتریت زانو محسوب شود. لذا، این پلی‌مورفیسم می­ تواند به­ عنوان یک بیومارکر بالقوه برای غربال­گری افراد مستعد به استئوآرتریت زانو مورد توجه قرار گیرد.

طیبه زمانی، حسین نیکزاد، عطیه رفعتمنش، خانم زینب رضازاده لواف، دکتر محمد کریمیان،
دوره ۲۶، شماره ۱ - ( ۱-۱۴۰۱ )
چکیده

سابقه و هدف: ناباروری به‌عنوان یکی از مشکلات اساسی حوزه سلامت در جهان مطرح است که عوامل متعددی در بروز این عارضه نقش دارند. از دلایل بروز ناباروری ایدیوپاتیک مردان، می‌توان به نقص در فرآیند اسپرماتوژنز به‌علت وقوع عوامل ژنتیکی در سیتوکین‌های مؤثر در این پروسه اشاره کرد. فاکتور نکروزدهنده تومور آلفا (TNFα) به‌عنوان سیتوکین چندعملکردی، فعالیت‌های سلولی مرتبط با اسپرماتوژنز را کنترل می‌کند. در این مطالعه، ارتباط پلی‌مورفیسم -۳۰۸G/A در ژن TNFα با ناباروری مردان بررسی شد.
مواد و روش‌ها: در یک مطالعه مورد - شاهدی، نمونه‌های خون از ۸۲ مرد نابارور و ۱۰۷ مرد بارور جمع‌آوری شد. بعد از استخراج DNA، ژنوتیپ نمونه‌ها در محلّ پلی‌مورفیسم -۳۰۸G/A با استفاده از تکنیکPCR-RFLP  تعیین شد.
نتایج: آنالیز داده‌ها ارتباط معنی‌داری بین ژنوتیپGA  با کاهش ریسک ناباروری مردان نشان داد. همچنین در مطالعه زیرگروهی ارتباط معنی‌داری بین این ژنوتیپ و کاهش ریسک الیگوزواسپرمی و همچنین آستنوسپرمی مشاهده شد. نتایج مشابهی درمورد ارتباط حاملان آلل A  (GA+AA)و ناباروری ایدیوپاتیک مردان یافت شد. علاوه‌بر این، تجزیه‌و‌تحلیل آللی ارتباط معنی‌داری بین آلل A با کاهش ریسک ناباروری ایدیوپاتیک را نشان داد. آنالیز زیرگروهی هم ارتباط معنی‌داری بین این آلل و کاهش ریسک آستنوسپرمی را نشان داد.
نتیجه‌گیری: براساس یافته‌های این تحقیق، پلی‌مورفیسم TNFα -۳۰۸G/A می‌تواند به‌عنوان یک فاکتور محافظتی و یک نشانگر زیستی بالقوه برای ناباروری ایدیوپاتیک مردان در نظر گرفته شود.


صفحه 1 از 1     

مجله علوم پزشکی فیض Feyz Medical Sciences Journal
Persian site map - English site map - Created in 0.08 seconds with 39 queries by YEKTAWEB 4704