[صفحه اصلی ]   [Archive] [ English ]  
:: صفحه اصلي :: درباره مجله :: شماره جاری :: تمام شماره‌ها :: جستجو :: ثبت نام :: ارسال مقاله :: تماس با ما ::
بخش‌های اصلی
صفحه اصلی::
اطلاعات نشریه::
بانک‌ها و نمایه‌ها::
آرشیو مجله و مقالات::
برای نویسندگان::
اخلاق در پژوهش::
برای داوران::
تسهیلات پایگاه::
تماس با ما::
هوش مصنوعی::
::
Basic and Clinical Biochemistry and Nutrition
..
DOAJ
..
CINAHL
..
EBSCO
..
IMEMR
..
ISC
..
جستجو در پایگاه

جستجوی پیشرفته
..
دریافت اطلاعات پایگاه
نشانی پست الکترونیک خود را برای دریافت اطلاعات و اخبار پایگاه، در کادر زیر وارد کنید.
..
enamad
..
:: جستجو در مقالات منتشر شده ::
۳ نتیجه برای Il-۶

محمد مرادی، علی اکبر نژاد، سیروس چوبینه، فاطمه شب خیز،
دوره ۲۵، شماره ۳ - ( ۵-۱۴۰۰ )
چکیده

سابقه و هدف: به نظر می‌رسد که انجام فعالیت ورزشی بر روی فاکتورهای مرتبط با بروز بیماری‌هایی مانند چاقی، دیابت یا بیماری‌های قلبی - عروقی مؤثر باشد. از این‌رو، هدف تحقیق حاضر تعیین تأثیر هشت هفته تمرین تناوبی پرشدت و تداومی بر GDF۱۵ و IL۶ در مردان دارای اضافه وزن بود.
مواد و روش‌ها: تحقیق حاضر از نوع نیمه‌تجربی است که با طرح پیش‌آزمون - پس‌آزمون همراه با گروه کنترل انجام شد. بدین‌منظور ۳۶ نفر از افراد جوان شهر اهر دارای اضافه وزن به‌عنوان نمونه انتخاب گردیدند و به‌صورت تصادفی به گروه تمرین تناوبی پرشدت (HIIT)، تمرین تداومی (MICT) و گروه کنترل تقسیم شدند. پروتکل تمرینی سه روز در هفته به‌مدت هشت هفته انجام شد. ۴۸ ساعت پیش از اوّلین جلسه تمرین، خون‌گیری به میزان ۵ سی‌سی از شریان بازویی، جهت بررسی مقادیر GDF۱۵ و اینترلوکین ۶ به‌روش الایزا مورد اندازه‌گیری قرار گرفت. پس‌آزمون با شرایط پیش‌آزمون عیناً تکرار شد. داده‌های جمع‌آوری‌شده از طریق نرم‌افزار SPSS نسخه ۲۰ و با استفاده از آزمون تحلیل کوواریانس مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفتند.
نتایج: یافته‌ها نشان داد که میانگین IL۶ بین گروه‌های موردمطالعه اختلاف معناداری داشت (۰۲۹/۰P =)؛ به‌طوری‌که میانگین IL-۶ در گروه کنترل به‌طور معناداری بیشتر از دو گروه دیگر و در گروه HIIT به‌طور معناداری بیشتر از گروه MICT بود. از دیگر نتایج، عدم معناداری تفاوت میانگین GDF۱۵ بین سه گروه می‌باشد.
نتیجه‌گیری: نتایج این مطالعه نشان داد که انجام تمرینات HIIT و  MICTمی‌تواند با تغییر در فاکتورهای مؤثر بر شرایط قلبی - عروقی همچون GDF-۱۵ و IL-۶ موجب بهبود وضعیت قلبی - عروقی افراد دارای اضافه وزن شود. همچنین در استفاده از دو تمرین تفاوتی وجود ندارد.
آرش علی مرادی، حسن متین همایی، صالح رحمتی احمدآباد،
دوره ۲۶، شماره ۴ - ( ۵-۱۴۰۱ )
چکیده

سابقه و هدف: شواهد زیادی در مطالعات، درمورد ارتباط واکنش‌های التهابی با پاتوژنز و عوارض ناشی از دیابت، به‌خصوص اختلال چربی خون و آترواسکلروز موجود است. هدف از پژوهش حاضر، بررسی اثر تمرین تناوبی با شدت بالا و محدودیت کالریک بر عوامل التهابی و پری‌لیپین۳ بافت چرب احشایی رت‌های نر دیابتی بود.
مواد و روش‌ها: ۳۲ سر موش صحرایی نر ویستار دیابتی به‌صورت تصادفی به سه گروه کنترل، تمرین تناوبی شدید و محدودیت کالریک تقسیم شدند. در گروه محدودیت کالریک ۴۰ درصد از کالری دریافتی محدود شد و گروه‌های دیگر غذای استاندارد موردنیاز خود را به‌صورت آزادانه دریافت کردند. تمرین تناوبی به‌مدت هشت هفته و پنج جلسه در هفته اعمال شد. بیان نسبی پروتئین پریلیپین ۳ (PLIN۳) با تکنیک وسترن بلات و TNF-α و IL-۶ به‌روش الایزا مورد سنجش قرار گرفت. دادهﻫﺎ ﺑﺎ ﺍﺳﺘﻔﺎﺩه ﺍﺯ ﺁﺯﻣﻮن ﺁﻣﺎری تحلیل واریانس یک‌طرفه ﻭ ﺁﺯﻣﻮﻥ تعقیبی توکیﺁﻧﺎﻟﻴﺰ ﺷﺪ.
نتایج: تفاوت معنی‌داری بین میانگین  PLIN۳، IL-۶ و TNF-α در سه گروه پژوهش مشاهده شد (۰/۰۰۱=P). نتایج آزمون تعقیبی بیانگر افزایش معنی‌دار PLIN۳ و کاهش معنی‌دار IL-۶ و TNF-α در گروه محدودیت کالریک و تمرین تناوبی شدید نسبت به گروه کنترل دیابتی بود (۰/۰۰۱=P).
نتیجه‌گیری: تمرین تناوبی شدید و محدودیت کالریک احتمالاً با افزایش بیان  PLIN۳می‌توانند اکسیداسیون چربی‌ها را افزایش دهند. کاهش این عوامل در طی پژوهش حاضر با توجه به نقش  TNF-αو IL-۶ در افزایش مقاومت به انسولین و دیابت نوع دو ممکن است در جلوگیری از ابتلا به این بیماری‌های متابولیکی سودمند باشد.

دانیال شعبان نیا، محمد راضی جلالی، علی شهریاری، هدیه جعفری، معصومه احمدی زاده،
دوره ۲۸، شماره ۶ - ( ۱۰-۱۴۰۳ )
چکیده

زمینه و هدف: ترشح و فعال‌سازی سایتوکین‌ها از مهم‌ترین عوامل مؤثر در بیماری‌زایی سم عقرب است. هدف از مطالعه حاضر تعیین اثرات فراکسیون‌های سم عقرب همی‌اسکورپیوس لپتوروس بر آزادسازی سایتوکین‌های IL-۱، IL-۶ و TNF-α در موش‌های صحرایی نر بود.
روش‌ها: در این مطالعه، سم عقرب با استفاده از کروماتوگرافی به ۶ فراکسیون تقسیم شد. سپس، ۱۸۰ سر موش صحرایی نر به‌طور تصادفی به ۱۵ گروه مساوی تقسیم شدند و فراکسیون‌ها به دو دوز ۱۰۰۰ و ۳۰۰۰ µg/kg به آن‌ها تجویز گردید (معادل ۲/۱ و ۶/۱ LD۵۰). گروه‌ها شامل یک گروه شاهد، یک گروه تیمار شده با سم خام با دوز ۱۰۰۰ µg/kg، یک گروه تیمار شده با سم خام با دوز ۳۰۰۰ µg/kg و۶ گروه تیمار شده با فراکسیون‌های سم با دوز ۱۰۰۰ µg/kg و ۶ گروه تیمار شده با فراکسیون‌های سم با دوز ۳۰۰۰ µg/kg بودند. تیمارها به‌صورت داخل صفاقی تزریق شدند. پس از تزریق، خون‌گیری در زمان‌های ۱، ۳، ۶ و ۲۴ ساعت انجام شد و میزان سایتوکین‌ها با استفاده از کیت‌های آزمایشگاهی اندازه‌گیری گردید.
یافته‌ها: تجزیه‌وتحلیل داده‌ها نشان داد که فعالیت تمامی سایتوکین‌های مذکور در گروه‌های سم خام به‌طور معناداری بیشتر از گروه شاهد و سایر گروه‌ها بود (۰/۰۵>P). بیشترین اثر در گروه سم خام مشاهده شد و پس از آن، فراکسیون ۲ و سپس فراکسیون ۶ بیشترین تأثیر را داشتند.
نتیجه‌گیری: احتمالاً می‌توان فراکسیون ۲ را به‌عنوان مهم‌ترین قسمت از سم عقرب همی‌اسکورپیوس لپتوروس در نظر گرفت که باعث ایجاد التهاب و علائم التهابی در بدن می‌شود.


صفحه 1 از 1     

مجله علوم پزشکی فیض Feyz Medical Sciences Journal
Persian site map - English site map - Created in 0.08 seconds with 36 queries by YEKTAWEB 4710