[صفحه اصلی ]   [Archive] [ English ]  
:: صفحه اصلي :: درباره مجله :: شماره جاری :: تمام شماره‌ها :: جستجو :: ثبت نام :: ارسال مقاله :: تماس با ما ::
بخش‌های اصلی
صفحه اصلی::
اطلاعات نشریه::
بانک‌ها و نمایه‌ها::
آرشیو مجله و مقالات::
برای نویسندگان::
اخلاق در پژوهش::
برای داوران::
تسهیلات پایگاه::
تماس با ما::
هوش مصنوعی::
::
Basic and Clinical Biochemistry and Nutrition
..
DOAJ
..
CINAHL
..
EBSCO
..
IMEMR
..
ISC
..
جستجو در پایگاه

جستجوی پیشرفته
..
دریافت اطلاعات پایگاه
نشانی پست الکترونیک خود را برای دریافت اطلاعات و اخبار پایگاه، در کادر زیر وارد کنید.
..
enamad
..
:: جستجو در مقالات منتشر شده ::
۲ نتیجه برای آلوکسان

محمد اسماعیل شهاب الدین، مهدی پورامیر، علی اکبر مقدم نیا، محمد جواد رسایی، کریم پرستوئی،
دوره ۱۲، شماره ۲ - ( ۴-۱۳۸۷ )
چکیده

سابقه و هدف: مطالعات گذشته نشان می­دهد که ایجاد دیابت قندی با افزایش تولید گونه­های اکسیژن واکنش­گر و نقص سیستم­های آنتی­اکسیدانی در ارتباط است. هسته انگور به علت داشتن به دام­اندازنده­های رادیکال آزادی که اصطلاحا پروآنتوسیانیدین نامیده می­شوند می­تواند اثر محافظتی معنی­داری را در مقابل استرس اکسیداتیو ایفا نماید. هدف از مطالعه حاضر، بررسی اثر هسته انگور مشکی (شاهانی) در مقابل افزایش قند خون، انسولین و سطح کل آنتی­اکسیدان­های سرم بعد از تزریق آلوکسان در رت بود.

مواد و روش­ها: در این مطالعه ۹۰ موش صحرایی ( رت ) بالغ نر از نژاد wistar و با وزنی در حدود ۲۲۰-۱۸۰ گرم مورد استفاده قرارگرفت که در سه گروه تقسیم­بندی شدند: ۱- گروه کنترل (دریافت­کننده آب مقطر)، ۲- گروه دریافت­کننده دوز بالای هسته انگور (۲ گرم به ازای هر کیلوگرم وزن بدن در روز)، ۳- گروه دریافت­کننده دوز پایین هسته­ی انگور (۱ گرم به ازای هر کیلوگرم وزن بدن در روز). رت­ها در گروه ۲ و ۳ با سوسپانسیون آبی هسته انگور (در حجم ۲ میلی­لیتر) پیش­درمانی شدند. رت­ها در گروه شاهد نیز ۲ میلی­لیتر آب مقطر دریافت نمودند. این سوسپانسیون به روش تغذیه دهانی با لوله به حیوانات خورانده شد. پیش­درمانی به مدت چهار روز و روزانه یک بار با مقادیر ذکر شده ادامه یافت و در روز چهارم یک ساعت پس از تجویز این سوسپانسیون، آلوکسان به صورت زیرجلدی و در دوز ۷۰ میلی­گرم به ازای هر کیلوگرم وزن بدن تزریق شد، سپس ۲۴، ۴۸، ۷۲ ساعت پس از تزریق آلوکسان حیوانات کشته شده و خون­شان جمع­آوری گردید. سطح سرمی گلوکز، سطح انسولین سرم (با روش ELISA ) و سطح کل آنتی­اکسیدان­ها در سرم (به روش FRAP ) اندازه­گیری شد.

نتایج: نتایج این مطالعه نشان داد که تجویز خوراکی هسته انگور در دوز بالا به طور معنی­داری از ایجاد هیپرگلیسمی ناشی از تزریق آلوکسان جلوگیری می­نماید (۰۵/۰ p< ) اما کاهش سطوح گلوکز در ۲۴ و ۷۲ ساعت در رت­هایی که دوز پایین هسته انگور را دریافت داشتند معنی­دار نبود. از طرف دیگر تجزیه و تحلیل داده­های ما نشان داد که هسته­ی انگور در دوزهای بالا و پایین افزایش معنی­داری را در سطوح انسولین سرم در ۲۴، ۴۸ و ۷۲ ساعت پس از تزریق آلوکسان ایجاد می­نماید (۰۵/۰ p< ). همچنین سطوح کل آنتی­اکسیدان­های سرم به طور معنی­داری (در ۲۴ و ۴۸ ساعت) در رت­هایی که دوزهای پایین هسته انگور را دریافت کردند افزایش یافت (۵۰/۰ p< ) در حالی که در گروه­های دیگر این افزایش معنی­دار نبود.

نتیجه­گیری: با توجه به یافته­های این مطالعه به نظر می­رسد که هسته انگور در دوز بالای آن در کاهش هیپرگلیسمی ناشی از تزریق آلوکسان در نمونه­ی تجربی دیابت قندی موثر است. چنین اثری ممکن است وابسته به مواد دارای ویژگی­های آنتی­اکسیدانی و یا دیگر مواد موجود در هسته انگور باشد. 


آمنه خوشوقتی، غلام حسین دریا، پوریا بیکران نژاد، فاطمه ضرغامی،
دوره ۲۳، شماره ۲ - ( ۲-۱۳۹۸ )
چکیده

سابقه و هدف: گیاه شقایق شاخ‌دار زرد در طب سنتی ایران به ­منظور کاهش عوارض دیابت به ­کار می‌رود. این مطالعه با هدف مقایسه اثر گیاه شقایق شاخ‌دار زرد و داروی گلیبن‌کلامید بر سطوح سرمیALT ، AST،ALP  و انسولین در موش­های صحرایی دیابتی ­شده با آلوکسان صورت پذیرفت.
مواد و روش‌ها: در این مطالعه تجربی، چهل سر موشِ صحراییِ نرِ بالغِ نژادِ ویستار به­ صورت تصادفی به ۵ گروه هشت­تایی تقسیم شدند: کنترل، سالم تیمار با عصاره با دوز ۵۰۰ میلی‌گرم بر کیلوگرم (سالم+ عصاره)، شاهد دیابتی، دیابتی تیمار با عصاره با دوز ۵۰۰ میلی‌گرم بر کیلوگرم (دیابتی+ عصاره) و دیابتی تیمار با داروی گلیبن‌کلامید با دوز ۵ میکروگرم بر کیلوگرم (دیابتی+ دارو). دیابت با کمک تزریق آلوکسان القا شد. در انتهای دوره یک ­ماهه، نمونه‌های خون، جمع‌آوری و سطوح سرمی آنزیم‌های کبدی و انسولین اندازه‌گیری شد. در انتها، نتایج با کمک آزمون آنالیز واریانس یک‌طرفه و تست تعقیبی Tukey مورد تجزیه و تحلیل آماری قرار گرفت.
نتایج: فعالیت آنزیم‌های AST و ALP در گروه دیابتی+ عصاره به­ طور معنی‌داری بیش از گروه دیابتی+ دارو بود (۰۴/۰=P). همچنین فعالیت ALT و غلظت انسولین در گروه دیابتی+ عصاره به­ طور معنی‌داری نسبت به گروه شاهد دیابتی افزایش نشان داد (۰۰۱/۰>P).
نتیجه­ گیری: از نتایج این پژوهش چنین برداشت می‌شود که مصرف خوراکی عصاره شقایق شاخ‌دار زرد علاوه بر اثر حفاظت کبدی علیه استرس ناشی از دیابت، دارای خاصیت افزاینده انسولین سرمی نیز می‌باشد.


صفحه 1 از 1     

مجله علوم پزشکی فیض Feyz Medical Sciences Journal
Persian site map - English site map - Created in 0.08 seconds with 35 queries by YEKTAWEB 4700